Ravenna, Italien d. 12 februar - 23 februar 2024

Under mit praktikophold i Ravenna fik jeg mulighed for at arbejde hos Domus Dei Tappeti di Pietra. Trods den begrænsede aktivitet på museet på grund af lav sæson, var det en berigende oplevelse. Jeg tilbragte meget af min tid på museet med min kollega Stefania, der ikke kun var hjælpsom på arbejdet, men også delte en masse viden om Ravenna og den italienske kultur med mig.  Det minde jeg husker bedst fra min tid i Ravenna, var en af dagene jeg og Stefania kedede os og besluttede os for at lærer hinandens sprogs bandeord. På den måde at hun nævnte et italiensk bandeord som jeg skulle prøve at gentage. Da det så var min tur til at sige det, var verdens dårligste timing i spil, 1 sekund efter jeg havde sagt det trådte der en flok ældre mennesker ind og ville købe billetter til museet, et meget pinligt øjeblik men vi morede os utroligt meget over det efterfølgende. Vores samtaler gav mig en dybere forståelse for byen og dens historie, og hun anbefalede mig en masse traditionelle retter i byen, på min sidste dag udvekslede mig og Stefania hinandens sociale medier så vi kunne holde kontakten.

Uden for arbejdstiden udforskede jeg Ravenna både på egen fod, men også sammen med de andre som jeg boede sammen med. Vi brugte mange timer på at gå rundt i byen, besøge butikker og nyde den lokale mad og kultur. Jeg fik også mulighed for at besøge flere parfumebutikker, da jeg elsker at samle på parfumer. Undervejs havde jeg lange samtaler med parfume butikkernes medarbejdere omkring parfumer. Vores ophold på et 5-værelses hotel, selvom vi var seks personer, viste sig at være en behagelig oplevelse uden nogen større udfordringer.

I vores fritid holdt vi et par gange film aften på hotellet og så blandt andet danske klassikere som “De grønne slagtere” og “Blinkende lygter”. Desuden var jeg og en af mine venner (Sebastian) heldige nok til at opleve en Kanye West koncert, hvilket var et af vores store mål her i livet.

Alt i alt var praktikopholdet i Ravenna en fantastisk oplevelse, der gav mig mulighed for at lære både fagligt og kulturelt, og jeg er taknemmelig for de minder og venskaber, jeg har skabt undervejs.