Min tid i firmaet har været meget op og ned, jeg har lært en del om det at være tømrer i Tyskland, som f.eks. at alting er større i Tyskland end i Danmark, træ-dimensioner, skruer osv.

Jeg blev meget skuffet de første dage i det jeg for det første havde vanvittig lange dage, og for det andet havde vanvittig lange dage med folk der ikke snakkede andet end tysk og en lille bitte engelsk.

Jeg gik det meste af tiden på værkstedet, som var en kæmpe hal der havde været brugt under 2. Verdenskrig til at bygge kampvogne og våben. I hallen var der en kæmpe kran der gjorde at alt det hårde løfte arbejde blev fjernet fuldstændig fra en arbejdsdag. De havde også en kæmpe maskine der kunne skære, bore og sømme. Dermed gik arbejdet meget hurtigere, eftersom du bare skulle smide plader på, sætte 2-3 søm og så gjorde maskinen resten.

Mandag d.10/9

Jeg mødte i firmaet kl. 6:00, fik fat i en af medarbejderne og blev sat stille og rolig i gang med at hjælpe Bjørn, der har arbejdet i Sønderjylland, så han kunne de danske tal og nogle få andre danske ord/sætninger. Med Bjørn lavede jeg generelt kun isolering og gips. Hvorefter en af de andre ansatte hentede væggen med kranen. Sådan kørte det hele dagen og kl. 17 havde vi fri