Club La Santa, Spanien 5. august - 2. september 2022

Fredag 5. august – Rejsedag 

Alt gik som planlagt og alt fra bagage til transfer fra lufthavnen var blevet klaret af Club La Santa, så det har været super nemt at blive klar til at rykke sit liv til et andet land. Jeg ankom på Club La Santa ved 15 tiden og havde resten af dagen ti at komme på plads og blive klar til første arbejdsdag dagen efter. Jeg blev indlogeret i en 2 personers lejlighed, men min værelseskammerat var på ferie de første dage. Selve lejligheden indeholder alt hvad man kan forvente med lille køkken, lækkert bad og en god altan. Jeg gik et par ture rundt, for at få set stedet og få styr på hvor jeg skulle møde på arbejde. Det tog et stykke tid, da resortet er temmelig stort og indeholder noget mere end jeg havde forventet. 

Lørdag 6. august – Første arbejdsdag 

Jeg mødte ind i Bike Center kl. 9:00 og mødtes med Kirill, som er chef for værkstedet. Vi brugte det meste af dagen på rundvisning og information. Der var en del apps og computer ting man skal sættes ind i, det virkede lidt rodet men det får jeg vel styr på. Vi nåede dog også at skrue på cykler. De har en stor flåde af udlejningscykler fra Cannondale, både race. MTB, City og e-bikes. E-bikes er dog ikke Cannondale da de kommer fra en ekstern partner, derfor er det heller ikke noget jeg får med at gøre. Efter arbejde havde jeg meldt mig til et crossfit hold, for lige at prøve det af. Det var sjovt og super hårdt og jeg vil helt sikkert prøve flere af de mange tilbud af hernede. 

Søndag 7. august

Det var en mere normal arbejdsdag hvor Kirill og jeg lavede en masse reparationer på udlejningscykler. Han kender cyklerne ud og ind, så han lærte mig en masse gode tips og tricks. jeg falder mere og mere ind i det sociale og folk hernede er rigtig søde til at inkludere en i samtaler og sådan. Efter arbejde lånte jeg en mountainbike og kørte op på en af de nærliggende vulkaner og det var virkelig en stor oplevelse. Naturen her er meget vild og præget af vulkaner og klimaet. Til aften har jeg været ude og spise med de andre medarbejdere og så ellers slappet af og haft kontakt med dem derhjemme. 

Mandag 8. august

Arbejdsdagen forløb nogenlunde normalt med reparationer og service på udlejningscyklerne, en anden mekaniker der ellers skulle være kommet, var kommet til skade og der var derfor lidt ekstra pres på. Det var dog noget Kirill tog sig af og det påvirkede som sådan ikke mit arbejde. Vi har haft nogle “møder” med Thomas Jæger og hørt om idéen med at H2 skal forelå her. Jeg synes det lyder super fedt for uddannelsen og håber virkelig det vil lykkedes at lande en aftale. Kirill kunne også sagtens se det fede i det, det skal bare også hænge sammen med at det vil foregå i februar som er højsæsonen her. Fritiden gik med at slappe så meget af som muligt, da jeg var hårdt ramt i musklerne fra CrossFit om lørdagen. 

 

 

 

Tirsdag 9. august og onsdag 10 august 

Min første “weekend” blev brugt på en god lang cykeltur om tirsdagen. Om onsdagen havde jeg en aftale med Kirill om at være med til klatring som han står for. Det var rigtig fedt og meget udfordrende at prøve. Der er vildt meget man kan give sig til i fritiden, så vil prøve at få gjort så meget forskelligt jeg kan. 

Torsdag 11. august 

Jeg mødte ind kl. 8 og skulle for første gang starte op helt for mig selv. Jeg kunne utroligt ok både huske password til computer og hvilke kontakter, der var til hvad. Så det gik faktisk super nemt og kl. 11 mødte Aito så ind og så gav vi den ellers bare en skalle med sevice på racercykler og de få reparationer, der kom ind løbende. Som mekaniker hernede arbejder man meget tæt med Bike Center, som er dem som står for udleveringen af cykler til kunder og al kundekontakt i det hele taget. Det er meget rart at man kan fokusere på cyklerne g de er desuden rigtig søde til at hjælpe en og holde en med selskab. Efter arbejde tog Thomas Jæger og jeg en lille hyggetur på et pa citybikes og snakkede om løst og fast, en del m mekaniker uddannelsen som der er flere store visioner for. 

Fredag 12. august 

Jeg skulle først møde kl 11. så jeg kunne sove længe. hvilket jeg virkelig trængte til. Jeg gik i gang med service på Cannondale racere og kørte på med det det meste af dagen. Aitor havde fri kl. 16, så derfra var jeg alene på værkstedet. det var en meget rolig dag, da fredag er “transferdag” hvor folk tager hjem og kommer nye til. Derfor er der ikke mange, der skal ud og cykle den dag. Aftenen blev brugt på at slappe af og gå tur mens jeg snakkede med dem derhjemme. 

Lørdag 13. august 

Mødte ind kl. 8 og startede med at tjekke arbejdsmails og lave mine indregistreringer, hvilket jeg har været slem til at glemme. Jeg var alene de 3 første timer, men man er aldrig i tvivl om hvad man kan gå i gang med, og det er også helt okay at socialisere lidt med dem, der arbejder i Bike Centeret. Kirill mødte ind kl. 11 og så kørte snakken ellers om cykler og alt muligt andet, så dagen føltes hurtig overstået og jeg kom endda til at arbejde lidt over fordi jeg slet ikke tænkte på klokken. Fritiden blev brugt ved poolen og en gåtur på klipperne ved vandet.

Søndag 14. august 

Jeg skulle først møde kl. 11, så havde meldt mig til noget der hedder Bodyworks inden, Det var sjovt nok at prøve men ikke lige noget for mig, da det var meget dans og rytme. På arbejdet var vi godt med på reparationer og kunne gå i gang med at servicere de cykler der trænger mest. Deres
bookingsystem har en funktion hvor man kan sortere alle deres cykler efter hvornår de har fået service. Dette er rigtig smart for en ny medarbejder som på den måde altid kan finde noget relevant at lave. Efter arbejde tog jeg et hurtigt dyp i poolen og så fik jeg ellers klaret lidt vasketøj og snakket med kæresten.

 

Mandag 15. august 

Mødte ind kl. 8 og startede op. Der var en kundes cykel fra dagen før, hvor jeg skulle høre Kirill om hvordan det skulle løses. Han er vildt dygtig til at finde løsninger som kan spare på nye reservedele, som kan være svære at skaffe for tiden og generelt mere besværligt for firmaer på De Kanariske Øer. Han viste mig nogle metoder jeg ikke har den store erfaring med og forklarede meget i dybden. Det er fedt at gå på arbejde og føle at man virkelig lære noget. Kl. 11 mødte Aitor ind og for første gang i min tid her, var vi 3 mekanikere på samme tid, så vi har fået taget en stor portion af de cykler der stod til at mangle service. Direkte fra arbejde gik jeg til Ultimate ABS, hvilket var en super fed træningsform. Senere prøvede jeg Stretch & Relax som var præcis hvad det hedder og gik meget afslappet derfra.

Tirsdag 16. august 

Jeg mødte ind kl. 8 og startede på service af mtb’er. Der kom løbende nogle reparationer på udlejningscykler og dem fik Kirill og jeg også klaret inden jeg havde fri kl. 16. Derefter tog jeg en cykel og kørte til Arrecife hvor lufthavnen ligger, for at møde min kæreste, Sif, og tage en taxa tilbage til Club La Santa sammen.

Onsdag 17. august – torsdag 18. august 

2 fridage sammen med min kæreste, takket være at Kirill havde fået flyttet mine fridage så jeg kunne have mest mulig fritid mens hun var her. Vi prøvede SUP board, nød tiden ved poolen og tog senere på en lille vinsmagning på Bodega La Geria vingård, kan godt anbefales.

Fredag 19. august 

Mødte ind kl. 8. Tilbage på arbejde efter en god “weekend”. Føler jeg er kommet ret godt ind i rutinerne og er aldrig i tvivl om hvad jeg kan gå i gang med. Vi klør på med service af de forskellige udlejningscykler og er ved at være der hvor Kirill gerne vil have. Om aftenen var vi inviterede til grill aften for bike centeret. Det var hyggeligt at komme mine kollegaer nærmere.

Lørdag 20. august 

Mødte ind kl. 11 efter at have været til en træning der hedder LIIT, hvilket var super fedt at starte dagen med. Arbejdet stod på service, service og service. Det er ved at sidde fuldstændig på rygraden og det er fedt at prøve at forbedre sin rutine og tid. Samtalerne med Kirill lære mig desuden om alt mulig mellem himmel og jord, mest om cykler selvfølgelig.

 

Søndag 21. august 

Mødte ind kl. 11 til en rolig dag. Vi var godt med i forhold til service og kunne bruge lidt tid på at reparere nogle dele der var taget af cykler. Fra kl. 16 var jeg alene på værkstedet og hyggede mig med dansk radio og fodboldkamp på computeren. Da jeg havde fri pakkede min kæreste og jeg en bil vi havde lejet og kørte til Arrecife, for at tage på hotel der inden hun skulle tilbage til Danmark om tirsdagen.

Mandag 22. august – Tirsdag 23. august 

Et par gode fridage i Arrecife, som vi fik set en del af, hvor der er gode shoppingmuligheder og ret hyggeligt med strandpromenade og gode restauranter og barer. Tirsdag morgen kørte jeg min kæreste i lufthavnen og fik sagt farvel. Derefter kørte jeg nordsiden af øen rundt, for at se noget mere af øen mens jeg stadig havde lejebilen. Øens højeste punkt er et besøg værd, man kan stå og kigge ned på en anden ø, hvilket føles ret vildt.

Onsdag 24. august 

Tilbage på arbejde efter en god men travl weekend, så jeg var meget træt. Mødte ind kl. 8 og startede op sammen med Aitor. Kl. 11 mødte Kirill og Leon, som har været på ferie indtil nu, ind og for første gang var vi 4 mekanikere på arbejde samtidig. Dog kun en time indtil Kirill skulle undervise i klatring. Vi var godt med i forhold til service og kunne tage den lidt med ro. Fritiden blev brugt på tøjvask og praktisk ting.

Torsdag 25. august 

Mødte ind kl. 8 samtidig med Leon. Han virker som en rigtig flink gut og går meget op i sit
arbejde. Han kan være lidt svær at forstå men det går.
Vi kører bare derudaf med service og er virkelig godt med nu. Jeg kan se i systemet at jeg laver service på cykler for anden gang, så nu har samtlige cykler været igennem værkstedet til service mens jeg har været her. Efter arbejde tog jeg en mountainbike og cyklede en tur sydpå for at se lidt mere af den del af øen.

Fredag 26. august 

Mødte ind kl. 8 sammen med Leon og Aitor. Fredag er en stille dag på grund af udskiftning af gæsterne, så der var ikke meget andet end service. Efter arbejde var jeg med til noget Circuit Fusion, som er en form for CrossFit. Det er super fedt at der er så mange tilbud af forskellige typer træning og sport her.

Lørdag 27. august 

Mødte ind kl. 11 og gik i gang med service. Jeg er begyndt at føle det lidt ensformigt og glæder mig efterhånden til at komme hjem og lave lidt mere forskellige opgaver i løbet af en arbejdsdag. Jeg var alene fra kl. 16, så jeg satte en fodboldkamp på på computeren og gik og hyggede med det og service. I min fritid havde jeg bare brug for at slappe af, da jeg var blevet godt øm fra dagen før.

Søndag 28. august 

Mødte ind kl. 11 og der var “heldigvis” et par cykler som var gået i stykker og havde brug for reparation udover service. Dem fik Kirill og jeg lavet og fortsatte derefter med service. Kirill havde en masse praktiske ting at gøre, så jeg havde dansk radio kørende. Har efterhånden lidt hjemve, især efter min kæreste tog hjem, så det er rart med nogle ting man er vant til hjemmefra. I min fritid trænede jeg lidt selv på CrossFit banen, da der ikke var noget at melde sig på der passede mig.

Mandag 29. august 

Startede dagen ud med en gang Kettlebell Workout inden arbejde. Endnu en rigtig fed træningsform at få prøvet af og helt sikkert noget jeg vil gøre mere af hjemme. Arbejdsdagen startede kl. 11 og der var ikke så meget andet end at køre på med service. Vi er rigtig godt med og Kirill snakker om at jeg har hjulpet dem meget, så det er jo rart at høre at man har gjort en forskel. Jeg håber virkelig for dem at de snart får ansat nogle flere mekanikere. I min fritid gik jeg en tur rundt og hilste på nogle af kattene der bor frit her og snakkede med kæresten.

Tirsdag 30. august 

Min sidste arbejdsdag, for denne gang. Mødte kl. 8 og havde købt nogle snack til dem i BikeCenter, lidt en tradition når man stopper. Der var flere der gav udtryk for at det var ærgerligt at jeg skulle hjem og det var en smule emotionel dag i det hele taget. Jeg lavede et par service og så skulle jeg krydse en liste af, som viser om alt det værktøj der bør være på ens bord også er der. Derudover skulle Kirill og jeg udfylde et skema til erasmus+ som handlede om hvilke kompetencer osv. man havde fået og brugt hernede. Både Aitor og Leon var på arbejde fra kl. 11, så det var muligt at sige pænt farvel til alle jeg har arbejdet tæt med. Det var min sidste dag fordi Kirill endnu engang havde sørget for at rykke mine fridage, så jeg kunne slutte af med 2 fridage inden hjemrejse om fredagen. Efter arbejde tog jeg en mountainbike og kørte mod nordsiden af øen, der var en stigning jeg lige måtte prøve igen. Jeg fandt en billig overnatning i Orzola, en hyggelig lille havneby, hvor jeg sov til onsdag.

Onsdag 31. august – 1. september

Vågnede efter en god nats søvn på hostel i Orzola og cyklede tilbage mod Club La Santa. På den tur var der en kategori 3 stigning og det var super fedt at prøve kræfter med sådan en. Jeg gjorde stop i Teguise og fik kaffe og is på en hyggelig café. Da jeg endelig var tilbage på Club La Santa tog den på afslapning, var blevet godt øm i kroppen.

 

Fredag 2. september 

Hjemrejsedag. Spiste morgenmad sammen med nogle af de andre fra Green Team og så fik jeg pakket det sidste og så var det ellers med bussen til lufthavnen. Endnu engang var alt sørget for fra Club La Santa og det gik som smurt.

 

Konklusion 

Jeg har fået super meget ud af at være på Lanzarote, både på det personlige og arbejdsmæssige plan. Det har været enormt spændende at prøve en helt anden måde at være cykelmekaniker på. Selvom arbejdet kunne føles ensformigt til tider, så bliver det vejet op af at være i lækre omgivelser med sol og palmer. Det har også været rigtig fedt at få dyrket så meget forskellig sport og motion, især mine cykelture i uvant terræn var en stor oplevelse. Jeg vil klart anbefale en tur som denne til andre under uddannelse som cykelmekaniker, det giver virkelig meget på rygraden. Efter jeg er kommet hjem til Danmark har min kæreste og jeg besluttet at søge job på Club La Santa begge to og vi håber på at skulle tilbage til Lanzarote til marts 2023. Denne gang vil det så være for en længere periode. Club La Santa ser gerne at man skriver kontrakt for 9 måneder minimum. Dette siger en del om hvilken oplevelse det har været og hvor lækkert et sted Club La Santa er.