Søndag d. 10/4-2016

Vi er i dag rejst fra Danmark, til Portsmouth.
Jeg sad med ”Sommerfugle” i maven, hele vejen.
Med tanken om, at vi snart skulle møde vores familier.

Men samtidig havde jeg også en nervøsitet for at møde dem, for det er jo en helt anden måde man er på herovre. Og man er yderst venlig, så mon jeg huskede alle de ting.

Vi ankom til Portsmouth omkring klokken 15, hvor vi blev taget imod af en fra IBD partnership.
Han var enormt venlig, og gav os alle de informationer som vi havde brug for.
Derefter fulgte han os hen til en taxa, som ville køre os ud til familierne.

Nu begyndte spændingen at stige, og inden særlig lang tid var gået. Var Joanna og jeg ved den familie vi skal bo hos de næste 13 dage.

Men så kom den store skuffelse… Forældrene var ikke hjemme, kun deres datter og hendes kæreste. Vi hilste pænt på hende, og hun viste os vores værelse. Men vi fik ikke rigtig noget information, og vi stod lidt på barbund.

Efter nogle timer kom forældrene hjem, vi ventede på at de ville komme og hilse på os. Men det gjorde de ikke. Vi gik selv ned efter en halv times tid fordi vi havde fået af vide at aftensmad og morgenmad var med i opholdet. Men det virkede ikke som tilfældet, de var nemlig i gang med at spise. Og der var ikke mad til os. Vi fik ingen information omkring opbevaring af mad, eller andet. Så vi har nu været ude og købe os en sandwich, og har lagt os i sengen.

Selvom der er en dårlig begyndelse, skal det ikke ødelægge vores ophold. Så vi vil få det bedst mulige ud af det, og opleve en masse uden for huset i stedet.

 

Mandag d. 11/4-2016

I dag startede dagen med en lille bus tur, fordi vi skulle til møde hos IBD.
Her fik vi en masse viden om deres kultur, væremåde, personlige grænser, præsentation af en selv og andre praktiske ting.
Vi fik også liget et par nye ansigter vist, så vi nu ved hvem der sidder og hjælper os her i England.
Og hvem det er vi har kontakt med.

Vi fik også af vide at vi selv skulle sørge for mad, og alt det der. Så det var ikke den bedste information vi fik med hjemmefra Danmark af.

Efter det praktiske møde, fik vi en rundvisning i Portsmouth. Og vi fik også vist vores arbejdsplads de næste 12 dage.

Efter rundvisningen fik vi lov til at stå på egne ben, og nu muligheden for at shoppe. Og se byen på egen hånd. Vi fik shoppet en lille smule, og set på de fleste butikker. Og så valgte vi at spise sammen alle 4.

Vi har stadig ikke rigtig snakket med familien, eller fået noget information omkring deres regler osv. De holder sig meget for dem selv, så det er rigtig spændende at se hvad der sker de næste par dage. Nu starter praktikken heldigvis i morgen, så der bliver en del andet at se til.

 

Tirsdag d. 12/4-2016

I dag skulle vi starte i praktik. Vi har alle sammen fået praktikplads det samme sted, nemlig i primark. Jeg var endnu mere nervøs i dag, end de andre dage. Men det gik rigtgi godt, og de var rigtig søde og tog godt imod os.

”Familie” situationen er den samme, vi snakker ikke rigtig med familien, men prøver stadig at få det bedste ud af det.

 

Onsdag d. 13/4-2016

Vi har arbejdet det meste af dagen i dag, vi skal møde klokken 9-17 hver dag. Men det gør ingenting, for det er et super fedt sted at være. Og så undgår vi også den akavede stilhed der hjemme.

Både i dag og i går har jeg arbejdet i mande afdelingen, og fået talt en masse engelsk og lært en del. De giver også rigtig meget ros, for det arbejde man laver, så det er super lækkert.

Men mine fødder gør virkelig ondt! Så jeg er rigtig glad for at se min seng igen. Selvom den er hård som sten. Hahahha

 

Torsdag d. 14/4-2016

I dag kaldte arbejdet igen. Dog i en ny afdeling, fik lov il at komme i børneafdelingen. Så der skulle prøves noget nyt.

Vi har de sidste dage arbejdet ret hårdt, fordi de højeste i Primark skulle komme og se butikken. Så alt skulle være i fineste orden, og de var derfor rigtig glade for at have nogen ekstra hænder.

Vi har fået snakket med familien, og de undskyldte rigtig mange gange for ikke at have fortalt os deres regler, og hvad vi må bruge og sådan. De fortalte også at det varførste gang de var md i det her ”projekt”. Så de havde været på lige så bar bund som os.

 

Fredag d.15/4-20116

I dag har vi arbejdet igen. Men skulle gå tidligere, fordi vi skulle forbi IBS, og hente nogen ting.
Efter vi havde hentet det, tog vi videre hjem til Ninna og Cecilie for at se hvordan de boede, oog hygge lidt med dem. Der er godt nok stor forskel på hvordan husene er her. Det er meget småt det hele, men indrettet på vidt forskellige måder!

Vi skal tidligt i seng, for vi skal til London i morgen tidlig.

 

Lørdag d. 16/4-2016

I dag har vi været tidligt oppe, vi skulle nemlig til London for at se nogen seværdigheder og shoppe!
Togturen dertil var laaaaaaaang, der var en der følte for at hoppe ud foran toget, så togbanen blev spærret. Og vi blev smidt ud af toget på en aller anden station lidt væk fra London. Hvor vi skulle vente på der kom et andet tog og hentede os.

Men vi kom endelig til London efter 3,5 time, og fik set nogen ting og shoppet lidt. Vil helt klart anbefale andre at se Madam Tussauds! Det var helt vildt fedt.

Togturen hjem var også det rene kaos, der gik åbenbart ikke flere toge direkte til Portsmouth, så vi skulle med et tog et aller andet sted hen, for at tage et andet tog.

Men alt i alt en rigtig hyggelig tur med pigerne!

 

Søndag d.17/4-2016

Vi har shoppet i Portsmouth i dag, vi har nærmest købt hele Primark! Vi brugte lidt over 2 timer derinde. Ahhaha
Jeg synes tiden begynder at gå langsomt nu, jeg vil gerne snart hjem til Danmark igen.

Joanna tog med de andre piger hjem, efter vores shoppe tur. Jeg tog bare hjem, for jeg var simpelthen så smadret efter London turen. Men så fik jeg også lidt alene tid, det er også meget lækker engang imellem. Især når man har det som man har det, og bare gerne vil hjem til Danmark igen.

 

Mandag d. 18/4-2016

I dag skulle vi tilbage til primark, efter en weekend fri.

Men man kan godt mærke at de ikke rigtig har noget at sætte os til længere, fordi de er underbemandet. Så de sætter os til at rette det samme sted af, igen og igen…

Udover det, så er dagen i dag gået hurtigt. Det er kun dejligt! 5 dage til vi er på dansk jord igen!

 

Tirsdag d.19/4-2016

Vi har i dag brugt tiden på det samme, rette af, rette af og rette lidt mere af. Det er godt nok kedeligt i længden..

Vi fik mad af familien da vi kom hjem, fordi de havde lavet for meget. Så vi blev også rystet lidt sammen. Super hyggeligt!

 

Onsdag d.20/4-2016

Igen i dag har vi brugt tiden på at rette af… Det er virkelig kedeligt altså, men sådan er det. Det er vel også begrænset hvor meget ansvar de kan give os.

Men nu skal vi bare få de sidste par dage til at gå, og så kommer vi hjem.

 

Torsdag d.21/4-2016

Jeg er fuldstændig smadret, jeg gider virkelig ikke mere. Jeg har lyst til at tage hjem nu. Men heldigvis er der kun i morgen tilbage. For vi skal tidligt hjem lørdag morgen!
Men vi har igen i dag, bare rettet af. Det er lidt mere hyggeligt, for er blevet sat sammen med Ninna. Så vi kan gå og underholde hinanden imens. En masse hyggesnak imens man arbejder.

Det var vores sidste dag i Primark i dag, fordi vi skal ned til IBD og have vores diplom og sige farvel i morgen.

Vi fik tidligere fri, så vi kunne nå at opleve et ”mini tivoli” nede ved stranden, som vi ikke havde set eller vidste var der.
Det var ekstrem hyggeligt, men ville dog ønske at vi havde opdaget det noget før! For nu skal vi hjem i over morgen.

Vi har aftalt at bruge vores fredag efter IBD dernede.

 

Fredag d.22/4-2016

I dag fik vores certifikat hos IBD, og en masse rod. Som de havde fået fra Primark. Det var super fedt at sidde og høre, at de var så glade for at ha haft os. Og at vi var velkomne igen en anden gang! Så at præsentere vores land med stil, tror jeg vist nok lige vi har fået gjort! J

Vi tog ned i det der mini tivoli efter, men det var ret øv, for det regnede ret meget. Så man kunne ikke være ude. Vi fik til gengæld brugt en masse penge nede i spillehallerne! Hahahha

Nu vil jeg ligge mig til at sove, så jeg er klar til turen hjem i morgen!
JEG GLÆDER MIG!!!

 

Lørdag d.23/4-2016

NU ER JEG HJEMME! Det er fandme lækkert, at komme hjem til familie venner og lækkert mad var lige hvad jeg havde brug for.

Turen gik fint, og vi nåede flyet og det hele.

Tak for en lækker tur, og for denne oplevelse!
Selv om det var en smule hårdt, så var det helt klart det hele værd!
Ville anbefale en hver at tage af sted, man lærer så meget om sig selv, og andre mennesker. Og andre landes kultur.
Hvis jeg fik chancen ville jeg HELT klart gøre det igen! J