Praktik ophold i Rostock/Wanemünde

En oplevelse for livet

b1

Indholdsfortegnelse

  • Forord / Begrundelse for at tage af sted
  • Dagbog
  • Hvad har jeg lært / Mine nye erfaringer
  • Konklusion

b2

Forord

Jeg har valgt at tage af sted til Tyskland da jeg syntes at det er et super interessant land, og der for gerne vil se hvordan det er at arbejde i. Sidste år var jeg en tur i Timmendorfer Strand på et hotel at arbejde, med stor glæde. Jeg fald ud af flere forskelle og flere ligheder mellem Danmark og Tyskland og det var super lærerigt, derfor har jeg valgt at tage af sted igen da jeg fik muligheden…
Men har denne gang valgt at tager et nyt sted hen da jeg gerne ville have noget at sammenline det med. Jeg har fået muligheden for at komme ned og arbejde på Hotel Neptun & Spa som er et 5 stjernet luksus hotel med over 250 ansatte. Jeg ser frem til tre uger med en masse ting at lære, og glæder mig til at kunne se forskellen mellem hotellet i Timmendorfer Strand og Wanemünde.
Udover at jeg glæder mig til at komme ned og arbejde glæder jeg mig også til at komme ned og sige hej det de tyske elever vi har haft oppe i vores klasse og prøve at se hvordan de har deres uddannelse i Tyskland…

b3Dagbog

Uge 1 – 02/05/2016 – 08/05/2016:
Den første uge har været super interessant jeg har dog kun haft to arbejdsdage og kunne godt have ønsket mig nogle flere… men det har været godt de dage hvor jeg har arbejdet.
Jeg startede med en dag hvor jeg skulle være buffetvagt. Og fået lov til at åbne champagne foran gæsterne. Den anden dag fik jeg lov til at arbejde ved gæsterne og begynde på mit tyske. Jeg har arbejde sammen med Paula og Celine som begge er super søde og flinke de har taget godt imod mig og været super flinke.
I denne uge har vi også været til prisoverrækkelse for de virksomheder der gør det bedst for eleverne. Vi mødte også IHK præsidenten og den tyske erhvervsminister til overrækkelsen.
Det har været en god starte på de tre uger og jeg håber på at de næste uger bliver lige så spendene som den første.

b4

Uge 2 – 09/05/2016 – 15/05/2016
I denne uge hade vi besøg af Jesper vores lære fra Danmark mandag aften var vi ude og spise sammen med ham og tirsdag var vi ude på rundtur i Rostock sammen med Nele. Det var en skøn dag hvor vi fik snakket lige sammen og fik snakket med dem fra Danmark i forhold til hvad der var af fejl i vores kontrakt. En har haft 5 dage med arbejde i den her uge hvor jeg efterhånden har lavet masser servietter. Men der har nu også været super hyggeligt for så har man også kunne snakke ligt sammen med de andre tjener mens vi har lavet dem.
Det har været jeg har også været i zoo som var en super sjov oplevelse og så var den også koret til Europas bedste og det kan jeg g
odt give den helt ret i for den var super flot og jeg kunne godt have bruget 2-3 timer mere der inde…

b5

Uge 3 – 16/05/2016 – 20/05/2016
Vi er nu i gang med vores sidste uge jeg har to arbejdsdage tilbage og så er jeg færdig hernede… trosdag kommer min mor og fredag skal vi hjem. De sidste dage gik rigtig godt og jeg fik stor tillid i det jeg fik lov til at stå for et selvskab helt selv. Jeg fik stor ros da jeg trosdag skulle til møde med fru. Gorski og Nele, jeg syntes at det var rigtig rat at høre hvad de sagde og også at det var dejligt at de var glade for at have mig på hotellet.
Rasten af trosdagen brugte jeg sammen med min mor. Det var super hyggeligt at vise hende lidt af det jeg har lavet i de sidste tre uger og høre hvad hun syntes om det…
Fredag morgen da vi skulle hjem fik jeg besøg af en af dem jeg har arbejdet sammen med og sagde farvel til mig, det var nu rigtig hyggeligt at hun lige kom inden jeg skulle hjem.

b6

Hvad har jeg lært?

Jeg har lært ligt om hvordan det var at arbejde på Hotel Neptun men da jeg har været i Tyskland og arbejde før var det ikke de store ting jeg har lært om det da jeg kende det mester af hvad det ville sige at arbejde i Tyskland da jeg har prøvet det sidste år.

b7

Konklusion

Jeg kan efter tur nummer to konkludere at det er meget lig Danmark at arbejde i Tyskland. Jeg har der i også lært at jeg er super glad for de forskelle i forhold til hvad jeg har prøvet i Danmark. Jeg kunne efter første tur godt tinge mig at komme til at arbejde i Tyskland og det er ikke blevet lavet om på… eller jo måske det er der jo så nok alligevel for jeg har denne gang fundet et sted der passer mig meget beder en det jeg var på sidste år…

 

b8