Hamburg, Belgien d. 12/02 - 23/02/2024

Mandag d. 5. februar – Abgaben

Jeg møder ind på min praktikplads kl. 9, og er super spændt på, hvad der kommer til at ske de næste to uger. Er de søde? Tager de godt imod mig? Hvad skal jeg lave osv. – en masse spørgsmål går igennem mit hoved.
Jeg møder Frau Lübker (Annika), som virker rigtig sød og imødekommende: Meget smilende og grinende dame. Jeg får en rundvisning på kontoret, hvor der er forskellige afdelinger indenfor deres arbejde. Fx marketing, bogholder, lejlighedsudlejningen, økonomi.
Jeg starter med at uddele post til deres forskellige samarbejdspartnere i byen. Derefter sidder jeg nede i økonomiafdelingen. Her, laver vi nogle kvitteringer til kunderne ift. hvor meget de skal betale. Det hele foregik på tysk, og jeg forstod ikke særlig meget. Da kl. blev 16 fik jeg fri, og jeg var helt færdig. Mange nye indtryk, ”nyt” sprog, nye mennesker og omgivelser. Dagen var gået rigtig godt, men jeg var en smule frustreret over, at de ikke snakkede engelsk. På vej hjem gik, gik jeg hurtigt i supermarkedet for at handle de væsentligste ting ind, og derfra gik jeg hjem.
Aftenen gik med puslespil, og Face-time med familien, Sebastian og Freya.

 

Tirsdag d. 6. februar – TI (Turist informationen)

Jeg møder ind på kontoret kl. 10, hvor jeg finder ud af, at jeg slet ikke skulle være der. Jeg skulle være i turist informationen. Jeg bliver ekstrem frustreret over, at mine kollegaer ikke havde sagt det til mig i går, og nu skulle jeg selv finde hen til TI… Heldigvis, kommer jeg tre minutter inden jeg skulle møde, og damen (Dorthe) i butikken vidste alligevel ikke, at jeg kom. Jeg forklarer Dorthe, at jeg er praktikanten, og jeg i dag skal være her. Dorthe og jeg sidder og snakker i en time, hvor jeg så begynder, at spørger indtil hendes hverdag her i shoppen, da jeg blev en smule nervøs for, at jeg skulle sidde i seks timer med hende, og ikke lave noget som helst. Rigtigt nok, så hjælper hun de turister, som der kommer i løbet af dagen, men da det er vintersæson, så er der ikke særlig mange turister. Lige pludselig kommer Lisa. Lisa er tysker, men har fundet en dansk kæreste, og har derfor lært dansk. Lisa og jeg falder hurtig i snak, og vi får snakket en hel del. Hun reddede min dag. Seks timer gik ekstrem hurtigt, men vi lavede heller ikke andet end at snakke, og hjælpe de enkelte turister som kom.
Aftenen gik som sædvanlig med puslespil, og snakke med familien og Sebastian.

 

Onsdag d. 7. februar – (Sekretær og marketing)

Jeg møder ind kl. 9 hos Frau Lübker, hvor chefen med det samme kommer hen til mig, og fortæller noget om et møde med NIRAS og nogle danskere. Efter en time hos Frau Lübker kører jeg med chefen hen til et mødelokale. Tre danskere kommer fra NIRAS, og det viser sig, at dette møde er et heldagsprojekt. Jeg bliver forvirret, da jeg ikke havde taget min taske med fra kontoret af, og jeg ikke havde spist frokost, og nu skulle jeg sidde i mødelokalet i 10 timer. Der kommer en mand fra Berlin, som også snakker dansk, og jeg forklarer lige min situation, og chefen fortæller så, at han nok skal køre mig hjem kl. 16. Herfra finder jeg ud af, at det er et vigtigt møde. Borgmesteren og byrådet er til stede, samt NIRAS og Grömitz turistservice. Mødet går ud på, at man i Grömitz kommune gerne vil udvikle en mobilitetsplan og forbedre infrastrukturen. Derfor har de fået hjælp fra NIRAS, som dermed har udarbejdet en plan, som de præsenterer for os. Det er virkelig interessant, da hele præsentationen er udarbejdet ud fra den teori, som jeg lærer i skolen. Det hele gav et bedre indblik i, hvad jeg lærer i skolen, og hvordan det udføres i praksis. Til sidst bliver der lagt op til en diskussion om et løsningsforslag – jeg er ikke på om de kom frem til noget. Derfra tager vi i tre forskellige biler ud og kigger på destinationer, som NIRAS skal arbejde med. Jeg får set dele af Grömitz, som jeg ikke ville have set, hvis jeg ikke havde en bil, som kørte mig rundt. Det er virkelig et hyggeligt område, men det var godt nok koldt. Klokken bliver 16.30, og jeg er en smule irriteret, da jeg havde fri for en halv time siden. Vi kører ned til mødelokalet igen, hvor vi hurtigt laver en catch-up på rundvisningen. Jeg vil bare gerne hjem nu… Jeg går til chefen og spørger, om vi er færdige, og det er vi heldigvis, men der var også spisning, hvis jeg havde lyst til det… men jeg ville bare komme til at kede mig, da de kun snakker på tysk. Jeg var helt høj over, hvad jeg havde oplevet i dag! Jeg var en smule brugt i hovedet, da jeg kom hjem. Jeg tog et langt bad, lavede noget nem aftensmad, og gik ind og på værelset og slappede af.


Torsdag d. 8. februar – Veranstaltung

Det var første dag, hvor jeg skulle møde kl.8, men jeg var klar og i godt humør til en ny dag. Jeg møder ind, og der er ingen på kontoret… de står i køkkenet og snakker. Efter fem minutter kommer de ind på kontoret. De siger hej, og ikke mere. Allerede dér tænkte jeg, at det bliver en land dag. De giver mig en flyer, hvor der står noget omkring, hvilke events der kommer til at være i løbet af sæsonen. Derefter kigger jeg med på en af medarbejdernes skærme, hvor han gennemgår, hvordan en aftale ser ud, og så kigger vi på billeder. Efter en time, fortæller de mig, at de ikke rigtig har noget til mig, så de ringer til Frau Lübker, og hun siger, at jeg bare skal kigge med på deres computere. Jeg fortæller, at jeg måske kunne gå til Marketing-afdelingen, da jeg ikke nåede det i går, men de havde heller ikke noget til mig. Jeg er irriteret indeni. Det ender med, at jeg får nogle plakater, som jeg folder, og så kopiere jeg nogle navne fra et dokument til et andet. Tiden var lang, men jeg fik endelig pause i en time. Efter pausen tog jeg med til to møder. Det første varede en halv time, og det virkede ikke så seriøst af et møde og være, og det samme med det næste. Vi viste kunden forskellige lejligheder, og derefter kørte vi ned til et grønt areal, hvor nogen var i gang med at sætte et cirkustelt op. Heldigvis, havde jeg fri til tiden, og jeg tog derfor ned og handlede, og så hjem og slappe af.

 

Fredag d. 9. februar – TI

I dag skulle nok blive en god dag. Jeg møder ind kl. 10. og Lisa er der allerede. Vi begynder bare og snakke om alt og intet, og jeg ser billeder fra hendes år i New Zealand som au pair – vildt spændende. Klokken var en smule lang, da der på seks timer kun havde været omkring 20 kunder. Men jeg nød virkelig, at det er så stille og roligt, og jeg har en at snakke med. Da vi får fri, tager jeg med Lisa hen og tanker hendes bil op, og så tager vi et supermarked. Vi klinger så godt sammen. Da jeg kom hjem, gik jeg straks i gang med puslespil, og så gik jeg sent i seng.

 

Lørdag d. 10. februar – Weekend

Jeg havde ikke sat vækkeur, men alligevel vågnede jeg tidligt. Jeg gik straks til puslespillet, da jeg snart var færdig med det, men det sidste stykke er svært, da det kun er blå brikker. Jeg ryddede op i lejligheden, gjorde klar til når Sebber kommer i morgen. Derudover fik jeg dannet mig et overblik over de ting, som jeg har misset i skolen i løbet af ugen. Kl. 17.30 gik jeg ned mod stranden for at mødes med Lisa, da der var noget bål på stranden. En tradition som de har i byen (man sætter ild til et bål, for at fjerne den mørke tid som der har været i vinterperioden, og velkommer foråret og sommeren). Det var super sjovt og se en tysk tradition som man har i Grömitz. Lisa tog kørte mig til supermarkedet, hvor hun hjalp mig med at handle ind til i morgen, og derfra kørte hun mig hjem.

 

Søndag d. 11. februar – Weekend

Jeg var nogenlunde tidligt op, da Lisa og jeg skulle mod Puttgarden for at hente Sebastian. Vi hyggede og snakkede en masse i bilen, og så kom Sebastian, og så blev der snakket endnu mere. Da Sebastian og jeg kom til lejligheden spiste vi noget frokost, og slappede lidt af inden vi gik en lang tur i området. Det var så dejligt endelig at have selskab <3

 

Mandag d. 12. februar – Teknik

Jeg var virkelig spændt på i dag, da jeg skulle prøve en ny afdeling. Jeg mødte kl. 8, og så tog vi (ham manden jeg fulgte i løbet af dagen og mig) direkte over i svømmehallen, for at finde ud af hvad der manglede at blive lavet. Der manglede rigtig meget! Jeg ved ikke helt, hvad vi lavede, men vi sad bare og blomstrede i sådan to timer… ekstremt kedeligt. En anden mand fra afdelingen kom, og så tog vi tilbage på kontoret, hvor jeg derefter fik pause. Jeg havde glemt min madpakke, så jeg tog hjem og spiste. Efter frokost tog jeg tilbage på kontoret, og så tog vi endnu engang tilbage til svømmehallen. Vi skulle have et møde omkring noget interiør i et køkken. Det tog omkring 20 minutter, og så gav de mig fri, fordi dem jeg fulgte, godt kunne se, at de ikke havde mere til mig, og jeg ville komme til at kede mig, hvis jeg var der hele dagen. Det var vildt fedt at få tidligere fri, for så kunne jeg komme hjem til Sebastian og hygge. Sebastian og jeg gik en tur i området, hvor vi herefter tog ned og handlede – kæmpe kaos. Vi havde lavet en madliste osv. Men vi fedtede rundt med det, og endte bare med at handle det, vi tænkte, vi manglede. Vi lavede bruschetta til forret, og pasta med tomatsovs til hovedret. Det smagte virkelig godt.

 

Tirsdag d. 13. februar – Veranstaltung

Klokken 7. vågnede jeg med ondt i halsen og helt brugt… Alligevel tog jeg afsted, da jeg vidste jeg havde et møde med Nina (min tyske koordinator). Kira og jeg skulle ud og dele plakater og flyers ud, og det ville tage omkring fire timer. Da kl. var 10, tog vi tilbage på kontoret, da Nina skulle komme, men hun var der slet ikke, så jeg ringede, og det vidste sig, at Frau Lübker har fortalt jeg ikke var på kontoret i dag. Jeg forklarede Nina situationen, og vi tog ”mødet” over et opkald. Det gik rigtig godt, og Nina fortalte, at virksomheden har været meget tilfredse med mig og min indsats – sådan. Skulder klap! Kira og jeg tog derefter videre ud og uddelte plakater og flyers, hvor vi til sidst kun manglede at komme ned til cirkusset. En halv time inden vi skulle have pause ender vi med at sidde fast i græs og mudder… Der kommer nogle mænd og hjælper os fri efter en halv time, og så er vi tilbage på kontoret. Jeg skynder mig op til Frau Lübker for at spørger om, det er muligt jeg får tidligere fri, grundet jeg også havde andre planer såsom at skrive min Erasmus+ rapport. (Nina kom med nogle gode undskyldninger til mig, da hun godt kunne følge min tankegang ift. arbejdstiderne osv.) Det var intet problem, og jeg kom igen hjem før tid, så jeg havde tid med Sebastian. Vi gik en tur på 5km. og da vi kom hjem faldte vi begge i søvn. Vi var trætte og brugte. Til aften lavede vi elendigt mad… Og vi aftalte, at de næste par dage bestiller vi enten mad eller tager ud og spiser. Jeg er træt og brugt i hovedet, og har ondt i halsen… Sebastian så Manchester City mod FCK, så det gjorde jeg selvfølgelig også.

 

Onsdag d. 14. februar – TI

Jeg skulle møde sent kl. 10. og det var Valentine. Sebber hentede morgenmad. Det var en stille og rolig morgen. Jeg tog ned til TI, hvor jeg mødte Lisa. Som sagt lavede vi ikke så meget, da vi kun skal betjene de kunder, som kommer i løbet af dagen.  Dagen gik egentlig okay. Jeg var en smule tung i hovedet, men jeg overlevede.
Da jeg kom hjem, slappede Sebber og jeg af. Jeg havde reserveret bord på en restaurant langs molen til kl. 18. Vi gik i god tid – vejret var ikke helt med os, men heldigvis var det kun støvregn. Vi spiste på en italiensk restaurant – vild lækker mad! Aftenen blev brugt på film, og så i seng.

 

Torsdag d. 15. februar – TI
Jeg havde fået lov til at komme i TI igen i dag, da chefen godt kunne se, det var federe for mig, at snakke med Lisa og få noget ud af dagen. Desværre havde jeg det ikke særlig godt, så jeg meldte mig syg. Sebber og jeg fik pakket vores ting, og gjort klar til at vi blev hentet af mine forældre dagen efter. Vi gik en tur langs stranden. Til aftensmad købte vi pizza, og så mere film. Det var en stille og rolig dag.

 

Fredag d. 16. februar – Hjemdag

 

Sebber og jeg tog til den lokale bager med al vores bagage. Da vi havde spist morgenmad, hentede mine forældre os, og så gik vi en tur i området. Derefter tog vi til Hamborg. Vi gik en tur i byen, og så spiste vi på en god restaurant – Peters Pane. På vej hjem tog vi i Boardershoppen, og shoppede hurtigt. Og derfra tog vi hjem og pakkede ud. Jeg var brugt efter to lange uger.