Mit bedste råd inden du tager af sted, er at være åbensindet, vær klar på alt uanset hvor kedeligt det kan være i starten. Da jeg kom der ned skulle jeg skrælle kartofler og skære en masse ting den første dag, i starten tænkte jeg at det ville blive kedeligt men man finder hurtigt ud af, hvad man kan man bruge de forskellige ting til, f.eks. to det 4 timer den første gang jeg skulle snitte og hakke en masse ting, og den sidste gang jeg gjorde det tog det 2 timer, for mit vedkommende tror jeg at jeg gjorde det 4 – 5 gange.

Da jeg ankom søndag, skulle jeg først møde om onsdagen, om mandagen var vi til hyggiejnekursus, og da jeg kom hjem begyndte jeg at ligge mine ting på plads, om tirsdagen var jeg i Malente som ligger ca. 5 km fra hvor jeg boede, der går en bus fra selve hotellet som er gratis, men husk at kigge nøje på busplanen, ellers er det besværligt at komme hjem igen ;) De fleste dage jeg havde fri, var jeg inde i Malente og kigge på forretninger og handle ind.

Den første dag jeg kom der ned, forstod jeg ikke ret meget tysk, men da de ikke kunne snakke andet der hvor jeg var, lærer man hurtigt mange af ordenes betydning, så hvis man er bange for at tage af sted, fordi man ikke kan tysk, skal man springe ud i det syntes jeg, med tegnsprog og et par enkelte tyske gloser kan man nå langt, der hvor jeg var prøvede de at forklare med andre tyske sætninger, hvis jeg ikke forstod hvad de sagde, så på den måde lærer man også hurtigere tysk.

Jeg ville helt sikkert anbefale folk at tage af sted, da det er en oplevelse for livet. mange af os det havde været af sted, snakkede om da vi kom hjem om vi kunne finde på at gøre det igen, det vidste ingen af os, men de fleste af os var sikre på, at vi ikke ville have være oplevelsen foruden da man lærer meget om sig selv, og meget af det faglige f.eks. Har jeg aldrig boet selv, da jeg kun er 17 år, mens jeg har været dernede har jeg lært at klarer mig selv, og en hel del fagligt som jeg med sikkerhed kan tage med videre.

Det meste af min tid i Tyskland var jeg i det kolde køkken, og var med til at forbedre til senere, men et par enkelte aftener var jeg også med i det varme køkken, så hovedsageligt lavede jeg en masse salater, ordnede ænder, gås, grønlangkål. Da jeg kom derned var jeg meget åbensindet, og klar på at gøre alt hvad de bad mig om, og jeg er rimelig sikker på at det er det, der har gjort, at jeg har haft en fantastisk oplevelse. Der hvor jeg boede, var alle flinke, og rare mod mig, selvom jeg ikke snakkede så godt tysk, og jeg fik også brød og pålæg med hjem til om morgenen.

De fleste dage mødte jeg fra kl. 12, til vi var færdige som kunne være mellem 20-22:30, et par enkelte dage mødte jeg kl. 9, og gik hjem kl. 14, og kom så igen kl. 17 til vi var færdige.