San Sebastian, Spanien d. 12 - 25 november 2023

Den 12. november begav vi os fra Københavns Lufthavn. Stemningen var intens af forventning og nysgerrighed omkring mødet med nye mennesker. Vores rejse startede med en flyvetur til Amsterdam, hvorfra vi dernæst fløj til Bilbao. Ved ankomsten til Bilbao tog vi en lang busrejse ind til San Sebastian. Efter vores ankomst i San Sebastian fandt vi det hostel, hvor vi skulle tilbringe de næste to uger. stemningen var spændt og temperaturen behagelig.

Den 2. Dag stod vi alle op tidligt. En bus hentede os den morgen, og vi var på vej til en skole for industriteknik. Jeg var virkelig spændt på at møde de andre elever på uddannelsen, afprøve deres fræsere og drejebænke samt observere, hvordan de arbejdede på skolen. Desværre kom vi ikke på værksted den dag, hvor vi skulle møde de andre elever og lære hinanden at kende, på trods af vores forskellige baggrunde fra to helt forskellige lande.

Den 14. november blev vi igen samlet af bussen om morgenen, som det var tilfældet alle dage. Denne dag blev vi imidlertid ført ud på værkstedet, hvor vi skulle arbejde. Vi var alle i fuldstændig forbløffelse over, hvordan de anvendte og arbejdede med deres maskiner; det var helt anderledes end den undervisning, vi havde modtaget. Jeg brugte størstedelen af dagen på at guide min egen gruppe i, hvordan man opnår en pæn overflade og udfører operationer korrekt uden at ødelægge de emner, vi arbejdede med. Senere på dagen mødte vi en person fra skolen, som inviterede os med ind i byen for at vise os nogle af deres traditioner og give os indblik i områdets historie. Det var en utrolig hyggelig oplevelse.

Den 15. november gentog dagen i store træk den foregående – bussen om morgenen, arbejde på vores legetøjsprojekt, og om aftenen udforskning af byen for at opleve nye ting og besøge historiske steder.

Dog tog situationen en uventet vending den 17. november, hvor mange fra klassen blev syge men ikke mig

Den anden sidste dag præsenterede alle 10 grupper deres produkter i en stor fremvisning. Der var sjove, mærkelige og smarte produkter, og det var en fornøjelse at se, hvad hver gruppe havde opnået. Vi donerede legetøjet til en baskisk børnehave/indskoling og testede produkterne sammen med børnene. Efter denne aktivitet spillede vi det baskiske spil Pelota, hvor vi slog til en bold for at ramme en væg – det var intensivt og smertefuldt for hånden.


Sidste dag. Så var det tid til at vende hjem. Men det var fedt at være 2 uger i Baskerlandet.