Tyskland Lübeck

Min dagbog

 1. Nov.

Vi er ankommet til Tyskland, og venter på at komme ind til vores ferielejlighed. Da vi havde ventet et stykke tid, kom vores udlejer og viste os rundt i legligheden. Jeg skulle bo sammen med min veninde.

 1. Nov.

I dag var det første dag på arbejde, jeg var meget spændt men også nervøs. Den første dag skulle Nina vise mig vej til praktik stedet. Jeg skulle køre i bus, der var 4 stop indtil kaufhof. Da vi ankom til butikken hilste jeg på min chef og han tilbød os kaffe så vi kunne få snakket lidt inden arbejdet. Han snakkede om hvad jeg skulle lave og hvordan de behandlede deres kunder. Det var butik med smykker der hed Silver and More.

Han fortalte lidt om hvornår jeg skulle møde og hvornår jeg fik fri (9.00 -18.00)

Da vi kom tilbage til butikken sagde jeg farvel til Nina, og så begyndte min første arbejdsdag i Tyskland. Jeg skulle oplæres i at stå bag ”postkassen” der kunne man sende, modtage eller returnere pakker. Samtidig med det skulle jeg også hjælpe kunder.

 1. Nov.

Anden dag fik jeg hilst på alle kollegaerne, de alle var meget venlige. I butikken blev det nemmere da jeg nu vidste hvordan og hvad jeg skulle. Det blev også nemmere med sproget.

 1. Nov.

Næste dag fik jeg lært min chef, bedre af kende og det samme gjorde han med mig. Vi havde virkelig sjovt i butikken.  Da jeg kom hjem, til legligheden ventede jeg til min veninde fik fri så vi kunne spise sammen.

 1. Nov.

I dag åbnede butikken op sammen med chefen, og fik støvsuget hele butikken. Jeg hjalp kunder med smykker og pakker. Dagen gik hurtigt og jeg fik fri, chefen aftalte med mig om at arbejde lørdag, så kunne jeg få fri fredag og udforske byen, og det var jeg med på. Da jeg kom hjem lavede jeg mad til mig og min arbejdspartner.

 1. Nov.

I dag var det fredag, mig og min veninde havde sovet længe. Da vi stod op blev vi hurtig enige om at tage ud og udforske byen. Senere på aften tog vi på vandpibecafe med min veninde og hendes kollega.

 1. Nov.

I dag var det lørdag, og nu var min første uge gået og den gik stærkt. Jeg havde lært en masse, både med sproget og med butik rutinen. Så det var blevet meget nemmere for mig. Da jeg mødte på arbejde den dag, åbnede op for butikken og ellers hjalp kunder og fik snakket med min kollega.

 

 1. Nov.

Om søndagen i Tyskland er alt lukket, så det blev for mig og min veninde ”slap af dag” vi vaskede tøj og gjorde rent i legligheden.

Ny uge

 1. Nov.

I dag startede en ny uge, og jeg havde allerede lært rigtig meget. Jeg hjalp min chef med at bestille nye ringe og halskæder. Jeg støvede af i butikken, og puleret halskæderne, ringe vinduer og vasket gulv.

 1. Nov.

Da jeg ankom til butikken åbnede vi op, og vasket alle vinduerne. Og ellers stod jeg bag kasse og hjalp kunder.

 1. Nov.

I dag ankom de bestilte vare, vi pakkede ud, satte prismærker i og lavede udstilling ved vinduet og i skabende.

 1. Nov.

I dag fortsatte vi med at pakke ud da min chef havde bestilt meget hjem. Dagen gik med både nye smykker og stå bag ”postkasse”.

 1. Nov.

I dag var der gået endnu en uge, og nu havde jeg været her i 2 uger. Jeg havde også begyndt med snakke mere tysk end hvad jeg kunne i forvejen. Da jeg ankom til butikken, gik dagen med at hjælpe kunder. Da jeg kom hjem til min veninde, snakkede vi om at tage ud på vandpibecafe i weekenden, med nogle nye veninder vi havde mødt.

 1. Nov.

I dag var det lørdag og mig og min arbejdspartner gik ud og shoppede, tog ind til julebyen og kiggede, sidst på aften tog vi på vandpibecafe med vores nye veninder.

 1. Nov.

Søndag, var ”vaskedag” vi vaskede tøj og lavede hovedrengøring.

 

 

 

Ny uge

 1. Nov.

I dag skulle vi til Hamborg med Nina Anne og Tina som havde angeret det. Alle praktikanterne var med. Da vi ankom til Hamborg, skulle vi ud og spise og der efter havde vi 2 timers fritid. Mig og min veninde tog ind til rauthause (rådhus) fordi der var et stort center vi kendte til og jule by. Da vi mødes igen ved spise stedet sammen med alle de andre, så skulle vi noget andet – vi skulle over og høre Hamborg’s historie mens de fortalte om Hamborg spillede de i nutid, det var meget sjov se og uhyggeligt på samme tid. Efter Hamborg tog vi toget hjem til Lübeck.

 1. Nov.

I dag var det tirsdag men også min sidste uge. Dagen gik ret hurtigt fordi der var mange kunder og der var meget at se til. Da jeg kom hjem, var jeg meget træt så vi nåede lige og spise også faldt vi i søvn.

 1. Nov.

Onsdag morgen åbnede vi butikken, og jeg støvsugede butikken. Dagen i dag gik meget langsom da i næsten ikke havde noget af lave, så dagen gik med at hyggesnakke.

1.Dec.

I dag var min sidste arbejdsdag, så det hele var lidt trit.  Jeg havde købt min chefs ynglings chokolade, kage til resten af personalet. Min chef gav mig en flot armbånd, stor pukket blomster og et ur. Efter jeg havde sagt farvel til min chef og hele personalet tog jeg i byen og shoppede inden vi skulle hjem til DK næste dag.

2 . Dec.

I dag kom vores udlejer og kigge på legligheden da alt var fint med det, tog vi vores kufferter og blev kørt af Nina til stationen, hvor vores bus ventede på os.

Venlig hilsen

Almasa Halilovic