Brighton away

Praktik i England 28-02-16

Dagene op til/ 1 uge Brighton

I dagene op til turen til brighton, var jeg en meget nervøs/spændt person. For vidste ikke hvordan, det ville være at bo og arbejde i et andet land hvor kulturerne er vidt forskellige. At jeg også næsten også skulle snakke engelsk hele tiden. Men endelig kom dagen, hvor jeg skulle af sted til Brighton, havde rigtig mange sommerfugle i maven da jeg stod op af min seng og havde næsten ikke fået noget søvn fordi jeg var så spændt. Men jeg stod op og gjorde mig klar, en af mine venner som hedder Narek kom og kørte mig til Nykøbing f station for det var der vi skulle mødes. Vi skulle mødes 7:50 og toget gik kl. 8:00, vi fik sat os tilrette i toget og kørte mod København H. Der skulle vi med et andet tog som kørte os til lufthavnen.

Vi kom til CPH Lufthavn, og vi fandt vores tjek ind skrank. Vi gik igennem sikkerheds og alt var fint der. Mig og alle drengene aftalte i toget, at vi skulle have os en lille øl, men det blev en stor pint for mit vedkommende. Da vi fik drukket ud gik vi mod vores maskine, for at finde vores pladser. Flyveturen tog knap 1 time og 15 minutter, og vi skulle flyve til heathrow Airport. Vi landede fandt vores bagage og gik mod ud gangen og der holdte en bus og ventede på os, som så skulle køre os til Brighton.

Da vi ankom, stod en mand ved navn david klar som er chef hos IIB. Han bad os velkommen, og fortalte os en masse ting om lidt af det hele. Da han var færdig blev vi sat i en taxa, som skulle køre os ud til vores værts familier. Vi kørte så af sted i vores taxa, og da vi blev sat af sagde vores chauffør det bliver lige 11 pund. Så siger jeg at turen gerne skulle være betalt for det havde david fortalt lige inden vi steg ind. Men Jacob ham jeg skulle bo sammen med lagede ud, vi fik vores kufferter og vi gik mod døren. Jacob ringede på, og 10 sekunder efter åbnede en lille pige døren og svarede ”hvem er i” så sagde vi ”vi er de danske fyre” lige da vi sagde det kom moren ud og bød os velkommen.  Vi satte os i deres stue, hvor vi snakkede lidt og fik nogle ting fortalt. Men vi smuttede hurtigt i seng fordi, vi skulle tidligt op og arbejde i vores nye praktik sted.  Vi stod op næste morgen kl 8:00 hvis jeg husker rigtigt. Men vi skulle lige mødes med hele klassen, for vi gik sammen rundt for at finde vores sted.

Jeg blev sat af ved en tøj butik som hedder design lab, men der var en butik mere som hed woddies. Det var 2 vidt forskellige butikker, men det var samme ejere.  Jeg blev præsenteret i begge butikker, og mødte de andre ansatte. Min første dag gik okay fordi der skete ikke så meget og havde fri kl 16:00. Men dagene gik og jeg blev sgu lidt sur fordi, den første uge lavede jeg ikke andet end at gøre rent for dem. Vi skulle så mødes med Elsebeth og Jeanette torsdag aften, for de rejste om fredagen. Der snakkede jeg lige med dem om det hele, og det gik godt. Men den første uge skulle vi selvfølgelig på pub. Det var vi et par gange den første uge, vi gik også i byen fredag aften. Vi tog på et diskotek som hed pryzm, det var kæmpe stort diskotek og når man var lidt fuld var det ikke helt nemt at finde rundt. Lørdag og søndag gik vi nogle ture og sådan.

 

                               2. uge i Brighton.

1 uge var gået fint, og vi glædede os til den nye uge skulle begynde. 2 uge var lidt mere som den første uge, vi arbejde fra mandag til fredag. Mine arbejds tider var fra kl. 11:00 til kl. 16:00 og nogle dage var jeg der til kl. 17:00.

Mine dage hos Design lab og woddies blev meget bedre, fordi jeg fik nogle andre opgaver, fordi der også var en anden dansker. Som lavede det samme som mig i Brighton, han tog hjem en uge efter at jeg var kommet.

Design lab og woddies, havde et fantastisk personale de tog rigtigt godt imod en. Jeg blev en dag spurgt om jeg ikke ville med hjem til en og hjælpe med at rykke lidt rundt i en lejlighed og det var en var mit praktik sted som boede der, og hun hed Ramona. Jeg sagde nej fordi jeg havde nogle aftaler med de andre altså dem jeg var af sted med.

Mig og de andre havde snakket om lige siden vi tog af sted, at vi ville se en fodbold kamp. Men det blev til at vi så Brigthon vs Sheffield wendsday. De spillede en torsdag aften. Det var en rigtigt fed oplevelse at se dem selvom at de spillede 0-0.

Men vi kom så til lørdag i den 2 uge, der tog vi en tur til London alle drengene uden nogen piger, for de skulle bare være os. Der gik vi lidt rundt, tog undergrunden til nogle steder. Vi aftalte så at vi ville se Wembly stadion, så vi tog derhen gik lidt rundt og snakkede lidt. Så fandt vi ud af at vi ville på en rundtur på hele stadionet, men lige da vi kom hen til døren så vi at den sidste rundtur var gået i gang og at det var forsent. Men vi gik så tilbage til undergrunden, og på det tidspunkt var det begyndt at blive lidt mørkt, så vi tog stille og roligt hjem ad. Da vi så kom hjem, fandt vi ud af at, vi ville en tur i byen igen. Så det gjorde vi og det blev en god aften.

   Den sidste uge

Den sidste uge var kommet, og det var gået rigtigt stærkt. Jeg havde lært en hel masse om England og Brighton, lærte en del om deres kultur. Jeg fik også forbedret mit engelsk rigtig meget, og jeg kan godt lide sproget og deres land. Jeg havde været i England 3 gange før turen. Men dagene gik hurtigt og inden vi fik set os om skulle vi hjemad.  Turen har været en utrolig stor oplevelse for mig, og har som sagt lært en hel masse. Jeg vil råde andre til at tage af sted også, for det er en oplevelse.

På den sidste side har jeg lavet en lille billede serie. Har flere billeder fra turen, men i får lige dem her.

Anders Lund Jønk.

 

b

b1

b2

b3

b4