Dagbog – 2ugers praktikophold i Chios Grækenland

                                                                                                     

Uge 1

Dag 1: Starter morgen ud med at slibe døre, så kom mester Nikos og sagde vi skulle ud og se på nogle bordbænke, som vi skulle lave 11 af. Senere bliver vi sat til at skære træ ud til nogle bordbænke sæt. Vi arbejdede ude hos Mester i Eco House, (værkstedet) sammen med en masse andre svende.

Dag 2: Gik med at skære færdig så vi kunne gå igang med bordbænke sæt. Så blev vi bedt om at male alt det træ vi har skåret ud, og det fik vi så dagen til at gå med.

Dag 3: Fik vi malet det sidste træ, og fik samlet alle bordpladerne, og 1 komplet bordbænke sæt!

Dag 4: Malede jeg det sidste og samlet 9 bordbænkesæt.

Dag 5: Fik jeg samlet et bordbænkesæt og rengjort hele værkstedet. Det blev mester glad for

 

Uge 2

Dag 1: Vi gik i gang med at skære træ ud til en trappe og vi fik lavet trinene og siderne og blev faktisk klar til at samle trappen imorgen.

Dag 2: Var jeg rigtig syg – puh ha – og måtte blive i sengen hele dagen.

Dag 3: Startede dagen ud med høvle noget træ, som svendene skulle bruge. Derefter fik jeg skåret nogen brædder, som skulle bruges til en bordplade. Senere på dagen var jeg ude hos en kunde for at arbejde på taget. Vi skulle rive alt bambus ned samt lægterne, så der kun stod bjælker tilbage, og det gik dagen så med.

Dag 4: Fik vi besked på at male noget træ som skulle bruges til borde, og derefter skulle vi slibe 4 stole, som så skulle males. Til fyraften var vi ud og sejle med Mester og fik en hyggelig afslutning på en restaurant.

 

Konklusion: Jeg synes, det helt sikkert har været et fantastisk arbejdsophold, som jeg stærkt ville anbefale, andre hopper ud i, hvis de får chancen. Det er spændende og fedt at komme ud i verden, og se hvordan de bygger, for hver har sin måde at gøre tingene på. Det var også rigtig fedt at lære nogle nye mennesker at kende.

Ville gerne takke alle der var med på turen, både lærere og elever, det var en fantastisk tur sammen med jer, håber på en tur mere næste år.   

b b1 b2

På dette billede er jeg i gang med at skære ben til bodbænkesættet, samt stiverne, der holder bene sammen. Til venstre ser vi færdig resultat, og bænkene er klar til afhentning.

 

 

 

 

 

Her er jeg i fuld gang med at skrue nogle nye beklædningsbrædder på bordpladen.  Rigtig flot resultat.

b3

 

Her står jeg og ved at slibe nogle 18 år gamle antikke stole, som skulle males.

 

 

b4 b5 b6

 

Her er jeg ude hos en kunde og renovere bambus tag.

 b7

 b8

Nicklas fræser benene til bordbænkesæt