Logbog for udelandspraktik i Lobetal

Søndag d. 27/1-2019

Så kom stor rejse dag langt om længe, efter været igennem hele

følelse register glædet jeg mig faktisk til at komme afsted, trods en blanding af spænding og nervøsitet. Efter 10,5 time og med 2 timers iskolde ventetid i Bernau kom jeg endelig frem til dette hostel i Lobetal som vil være mit hjem de næste 5 uger og de eneste der går igennem i hovedet er hvor skal jeg sove og hvornår kan jeg pakke ud. Vi bliver taget imod af skønne Anita, som bare har styr på at vi kommer. Skal dele værelse med Mai, og det skal nok blive god, trods der er nogle grænser der bliver rykket, men hellere dele værelse med en jeg kender end en vild fremme person. Efter vi har pakket ud går vi en tur i skoven, hvor til vores store overraskelse ligger en kirkegård midt i skoven og en masse sten med tal på, jeg tænker det må virkelig være en by med mange og meget historie. Vi fik af vide der var lukket for handle mulighed så vi skulle købe mad med på vejen og vi får nok til dato det meste kedelig menneskeløse mad vi nogen siden har fået, nemlig put i vand mad. En meget lang dag blev afsluttet med viaplay og nattøj.

 

Mit indtryk af Lobetal er det er en virkelig lille by ville nærmere kalde den ”en gade man køre igennem”, jeg tænker dette er en by hvor krager skal havde madpakke med for at kunne overleve. Udover dette er Lobetal beriget med en masse smuk natur med skov og en sø, hvis man får denne ”geniale idé” om at man ville med bus til Lobetal så vær opmærksom på DETTE at der er to timers ventetid mellem hver bus. Lobetal er en by hvor der ligger social og sundhedsskole, bosteder, værksteder for handicappet og ældre og der ligger en lille sød bio købmand som har åbne på begrænset tidspunkter og lukket i weekenderne sådet siger vidst det hele om mit indtryk.

 

 

 

Mandag d. 28.1.19

Vækkeuretringede klokken 06:45, og kirke klokkerne ringede klokken 07:00, så vi snakkede om vi ikke

behøvede at stille ur for vi skulle nok blive vækket at kirkeklokkerne. Anita hentede os kl. 07.45 og følte os hen til vores praktiksteder, Mai skulle møde på hendes kl. 08:00 så hun blev sat af først og jeg skulle først møde kl. 09:00, så blev jeg vidst rundt på skolen der ligger i byen og drak en kaffe med Anita inden jeg skulle møde op. Kom til stedet blev taget rigtigt godt imod og de virkelig ikke gode til engelsk, så der er nogle sprog udfordring, men det skal nok gå.Var med over cafeen og spise frokost med beboerne og fik lavet vagtplan sammen med hende jeg skal gå med.

Tirsdag d. 29.01.19

I dag varen meget anderledes dag, men meget spændende, jeg mødte ind kl.12-20 og vi startede dagen med en kop kaffe, Anke som er min kontakt person som også er den eneste af de medarbejder jeg mødt som kan engelske. Jeg var

med til at se hvordan de

udbetaler pengetil beboere. Udover det var jeg med atse hvordan beboerne forbedrede deres aftensmad med hjælper fra personalet, bostedet hvor jeg arbejder er opdelt i 2 sale og på anden sal som de så fint kalder det er ungen mellem 25-30 der bor der hvor neden under erdet ældre omkring pensionsalder. De unge ville rigtigt gerne lære dansk og vi kommunikere ned i en app man kan snakke i også oversætter den fra tysk til dansk og omvendt hvilket beboerne har en fest over. Vi aftalte med beboerne at jeg skal præsentere migselv på den månedlige husmødre igennem denne app og det glæder beboeren sig til de ville rigtig gerne lære mig at kende og lære ting om Danmark og hvordan man siger godmorgen, godnat og hej på dansk.

Torsdag d. 31.01.19

Det været en anerledes og special,mødte ind om eftermiddagen kl. 15.00-21.00, hvor vi skulle og handle for begge etager, med to beboer. Det var spændende og opleve hvordan de handler og dog lidt forvirrende måde de handler på. En beboer blev lidt for nærgående og det fik hende jeg går medheldigvis stoppe, jeg fik i hvert fald lært hvor grænsen går for mig og fik af vide jeg har handlet rigtigt godt i denne situation og at jeg ikke får lov til være alene med de unge efter den oplevelse. Jeg har læ

rt arde er meget følelse og impulsstyret.

Lørdag d. 02.01.19

I dag mødte jeg ind kl. 08:00-15.00 hvor jeg var sammen med beboerne i min første arbejdsweekend, Anke som er min kontakt person af medarbejder er dygtigt til inddrage mig i fællesskabet og er blevet taget godt i mod, jeg prøver at læretyske basiske ord for at kommunikationen mellem beboerne og jeg bliver bedre håber jeg og jo mere jeg lære dem at kende, synes jeg de bliver bedre og det bliver mere naturligt at tage på arbejde for jeg får mere og mere ud af det. Efter frokost gik jeg entur med 3 af beboerne halv rundt om Lobetal sø hvor de fortalte omkring igennem den app jeg har og fik faktisk meget mere ud af en jeg havde turdet håbe på. Efter vore gå tur gik vi hjem de viste mig feriebilleder og vi drak kaffe og spiste kage mens vi sad og snakkede.

Søndag d. 03.02.19

Søndag formiddag to Mai og jeg ind til Bernau og gik en hyggelig tur på 4 km, for at tjekke Bernau by ud og lære den af kende, vi fandt ud af den er fyldt op med frisør, caféer og spisesteder. Vi købte frokost med hjem og tog hjem inden jeg skulle møde på job kl. 15.00-20.00.På arbejdet i dag var der hus møde med beboerne kl. 16.00-16.50 hvor jeg skulle præsentere mig selv igennem den

oversæt app og fortalte også beboerne på søndag i næste weekend at jeg ville lave dansk mad som stegt flæsk med persillesovs og gammeldags æblekage og de blev så ville og de været så søde og invitere Mai med på mad. De jublede helt og klappede over de skal har dansk mad og vidste billeder af det maden så de kunne se det visuelt.