Kerkrade, Holland 2. maj - 14. august 2022

Jeg har igen denne sommer været i Gaia Zoo i det sydlige Holland, denne gang var min praktikperiode lavet sådan, at jeg skulle være der fra starten af maj til midten af august. det har den her gang også været en rigtig god oplevelse og jeg har lært en masse og glæder mig til at jeg skal tilbage i starten af oktober. Det bliver virkelig godt. 

Hvad jeg har lært denne gang 

Den her gang havde jeg den super gode mulighed til virkelig at lære at være selvstændig da jeg blev ansat som fuldtids dyrepasser og fik min helt egen afdeling jeg skulle arbejde med hver dag og havde ansvar for. Den af deling jeg havde til opgave og ansvar at tage mig af var vores europæiske rovdyr afdeling. Så jeg havde ansvar for dyrene, som nordlig europæisk los (Lynx Lynx) grå ulv (Canis Lupus) Europæiske mink (Mustela Lutreola) og mange flere. 

Denne gang har jeg virkelig lært at skulle tænke selvstændigt og være herre over min egen dag, da der jo ikke var andre der kommer og tager afdelingen og når jeg arbejdede 5 ud af 7 dage, var det mig der var der mest. Så derfor stod jeg også med mange opgaver og var nødt til at kunne planlægge og prioritere godt, det kunne nogle gange være svært at vide hvad, der var vigtigst at lave med det samme, og hvad man måske skulle vente med, men synes nu jeg fik rigtig godt styr på det rimelig hurtigt. Så det har været en helt fantastisk mulighed og oplevelse for mig og føler virkelig at jeg har lært hvordan man son en rigtig dyrepasser skal arbejde og tage sig af sin egen afdeling, jeg føler også at jeg er meget klar på at få et job, når jeg nu forhåbentlig snart er færdig med min dyrepasser uddannelse her til næste sommer. Og er også rigtig glad for at jeg kunne for mulighed for det igen næste gang jeg skal til Gaia Zoo her til starten af oktober. 

Min sproglige læring

Jeg har denne gang igen jo været i et land, der ikke har dansk eller engelsk som første sprog, så selvom hollænderne snakker perfekt engelsk næsten alle sammen i Holland, har jeg altid gerne ville lære det. Dog må jeg sige, jeg har igen denne gang ikke rigtig prøvet nok synes jeg, fordi det vil og er mest komfortabelt at snakke engelsk, nu nå næsten alle snakker det så godt som de nu gør. Men det jeg synes var svært var, når man skulle snakke med børn. Selvom e overraskende nok kunne snakke engelsk nogen af dem og når deres forældre ikke var tilstede og havde især brug for lidt hollandsk da jeg havde aktiviteter med nogle belgiske børn, der var voksne med der kunne oversætte mit engelsk men nogle gange var børnene så seje at de ville prøve selv og så måtte jeg prøve så godt jeg kunne at gøre det sammen, så det er helt specielt og fordi jeg synes det er en god og høflig ting at lære når man har været i et land så længe, så synes jeg at jeg skal lære sproget bare en lille smule, så næste gang vil jeg virkelig give det et bedre forsøg med at snakke hollandsk. 

 

img_63187e8fbd7fa
img_63187ea3223b4
Udklip2
Udklip4
Udklip3
Udklip5
Udklip8
Udklip7
Udklip 6
Udklip9
Udklip10
Udklip11
Udklip16
Udklip15
Udklip14