Lübeck, Tyskland 7. november - 26. november 2021

Dette var den 1 værelses lejlighed jeg boede i. Den passede fint til en person. Der var de ting man skulle bruge det var kun småting der manglede i lejligheden. Måtte finde alternative måder, men det gik.

Jeg er glad for at jeg boede tæt på de andre mens jeg var afsted. så man hade en person at snakke, besøge og være ude med. Jeg havde taget film og computer med så jeg også kunne snakke med familien hjemme. Hvis jeg ikke havde disse ting eller personer med hos mig tror jeg, at man ville have følt sig meget alene på turen. 

 

Roder Kunststoff Technik var den fabrik jeg var på i de 3 uger. Jeg havde mødetider fra 6.00 til 14.00 mandag til fredag. Jeg var rundt på det meste af fabrikken for at se hvad de lavede, men jeg var en næsten lige så stor del af dem. Jeg blev oplært i at bruge nogle forskellige maskiner. Nogle dage gik jeg meget, da man skulle holde øje med de forskellige maskiner, andre dage skulle man sidde ned hele dagen. 

Jeg skulle med bus til og fra fabrikken. Jeg var med tog når jeg skulle hjem og besøge familien. den ene tur fik jeg lov at prøve hvordan det er når man ikke helt forstår hvad de siger i toget. Jeg kom til at sidde i den forkerte ende af toget og måtte så med bus resten af vejen til færgen. Men her fik jeg lov at opleve tyskernes venlighed og hjælpsomhed, så jeg kom på rette vej igen. Men jeg tog det som en oplevelse.

Jeg var ude og opleve Lübeck og fik set julemarkede. Jeg var ude at spise med de andre på turen. Så var jeg oppe og se byen i St. Petri Kirken. Fed oplevelse og en super flot udsigt. Jeg var på et ølbryggeri, som også var et spisested. Det var super rart at man havde de andre at komme på tur med. Så man ikke skulle opleve det hele alene. 

Den tyske samtale eller rettere sproget har bestemt været en udfordring for mig. Men jeg har dog taget kampen op hver gang en af de tyske medarbejdere tale til mig eller når jeg spurgte ind til ting. Man snubler lidt over ordene med det gik. De fleste af tyskerne har tilkendegivet at de forstod de ting vi talte om.

Den tyske arbejdskultur og miljø er lidt anderledes end på f.eks. vores virksomhed. Rent arbejdsmæssigt er der desværre ikke noget jeg kan overføre direkte til vores arbejdsgang derhjemme, da de produkter Roders laver hernede er mile vidt fra hvad vi laver på Vikima. 

Jeg vil gerne sige tak til:

  • Skolen for at give en denne mulighed.
  • Min virksomhed for at give mig lov og støtte mig.
  • Min familie for at give mig denne chance for at komme ud og få den oplevelse og støtte mig.