San Sebastian, Spanien d. 12 - 25 november 2023

Min rejse til San Sebastian var virkelig en mindeværdig oplevelse, der begyndte den 12. november, da jeg forlod København og rejste gennem Amsterdam til Bilbao. Efter en lang bustur ankom jeg endelig til San Sebastian og fandt vores hostel, hvor den varme sol og det behagelige vejr var en mere end velkommen kontrast til det kølige danske klima.

Den næste dag, den 13. november, startede tidligt med en spændende busrejse til en industriteknikerskole. Selvom den første dag ikke involverede værkstedsarbejde med de andre elever, gav det os en vigtig fornemmelse af skolens atmosfære. Den efterfølgende dag, den 14. november, blev dedikeret til værkstedet, hvor vores gruppe blev præsenteret for lokale maskinmetoder, der viste sig at være markant anderledes end vores egne.

Vores projekt om at skabe legetøj til børnene i en lokal børnehave var hjertevarmt, og vi blev organiseret i grupper, der udgjorde en spændende blanding af danskere og baskere. Arbejdet på værkstedet fortsatte med intensitet den 15. og 16. november, og om aftenen udforskede vi byen for at suge dens kultur og historie til os. Desværre blev den 17. november overskygget af madforgiftning, hvilket førte til, at nogle af vores medelever måtte tage en nødvendig pause. Efter nogle velfortjente dages hvile vendte de tilbage til skolen den 21. november og arbejdede hårdt for at indhente det forsømte arbejde.

Den stolthed, vi følte den 24. november, da vores gruppe afleverede det færdige produkt og deltog i en spændende præsentation sammen med de andre grupper, var ubeskrivelig. Projekterne blev præsenteret for børnehaven, og glæden i børnenes øjne gjorde al indsats værd. Efter afslutningen af projekterne deltog vi i lokale aktiviteter som Pelota, en traditionel baskisk sport, og nød aftenstunderne med venner fra både Danmark og det lokale samfund.

Da vi vendte tilbage til Danmark den 25. november, bar vi med os en overflod af minder fra en begivenhedsrig tur til San Sebastian. På trods af de udfordringer, vi stødte på undervejs, var det en berigende oplevelse, der ikke kun styrkede vores tekniske færdigheder, men også udvidede vores kulturelle horisont og skabte varige bånd med vores internationale kammerater.