Praktik i Tyskland

3 ugers praktik

Uge 1

Den første dag vi kommer til Timmendorfer Strand, mødes vi alle sammen, for at gå en tur i byen. Byen er rigtig flot og der er meget ’eksklusivt’ vi tager ud og spiser aftensmad, for efterfølgende at gå hjem og i seng, for vi skal tidlig op og til hygiejnekursus. Jeg bor på et ’personale hotel’ og Christoffer og Peder bor 2 min. Væk fra mig, i en ferielejlighed.

Mandag d. 24 april i dag skal vi til hygiejne kursus i Eutin og der skal vi være klar, kl. 7 om morgenen. Vi bliver alle sammen hentet og kørt derhen, det er ca. en time væk fra Timmendorfer. Kursuset er kun på Tysk, men Anne er med, så hun kan oversætte lidt for os. Det er overhovedet ikke som det danske hygiejne kursus. Her skal man hører på en dame snakke, og så skal vi se en video. Efter kursuset, bliver vi alle sammen kørt til vores praktiksted, hvor jeg er den eneste der skal starte den dag. Jeg bliver mødt, af min chef, som viser mig rundt i køkkenet, og viser mig min arbejdstider. Bliver ”koblet” på en anden praktikant, ved navn David, og han tager sig godt af mig, og vi spiser aftensmad sammen osv. Det hotel jeg arbejder på hedder: ”Hotel Seeschlössen”

Tirsdag d. 25 april i dag var jeg på arbejde igen, men denne gang var der også en dansker, ved navn Melanie, så der blev jeg lidt mere tryg ved, at være der, da jeg ikke er specielt god til sprog. det vi hovedsageligt er med til, er at forberede ting, lave personale mad, og hjælpe til med at anrette.

Fredag d. 28 april

I dag lavede jeg dessert med min chef, med ananas og kokos, han beder mig om, at forberede alt, også kunne vi lave desserten sammen. Den blev rigtig flot, men fordi man ikke kan bruge frisk ananas, så var der nogle elementer vi ikke kunne få med, da det ikke var stivnede. Jeg fik en time tidligere fri, også skal jeg hjem og holde weekend.
1

 

 

 

 

 

 

 

Uge 2

Mandag d. 1 maj i dag var jeg på arbejde igen, hvor vi lavede personale mad, og hjalp til med, at forberede og anrette desserter. Efter arbejde skulle vi mødes med nogle ved navn Pia og Majbritt, som arbejder på et hotel ved navn: ” seehus” Pia kender jeg hjemme fra Danmark, og vi havde aftalt at vi skulle ned på en bar ”Oswalds alte liebe” og få en øl.

Jeg er så glad for, at jeg tog afsted, og jeg kan allerede nu forstå mere og mere tysk, men jeg snakker stadig kun engelsk.

Tirsdag d. 2 maj i dag var vi på arbejde igen, hvor vi lavede det sammen som vi har gjort de andre dage. (det er forskellige ting vi laver, men sammen arbejdsgang vi har)

Om aftenen havde vi aftalt, at vi skulle drikke, for de næste 2 dage har vi alle fri samtidig.

Onsdag d. 3 maj i dag har vi været i Lübeck for, at shoppe og spise sushi. Jeg fik også en tatovering.

Torsdag d. 4 maj i dag har vi været i Hansa park, med Anne og Nina og alle de andre, der også er i praktik. Det var lidt koldt og blæsende, men det betød tilgængelig også, at der næsten ingen mennesker var, så det højeste vi stod i kø, var 10 min. Det var en rigtig hyggelig dag, og det var dejligt at være sammen med dem alle sammen.

 

Mandag d. 8 maj i daf skulle jeg stå i morgenmadsbuffet, hvor jeg skulle stå og skærer frugt ud, og anrette morgenmad og pålæg. Det var rigtig hårdt at komme op om morgenen, stod op kvart over 5 om morgenen. Men dagen gik okay hurtigt alligevel, fordi der var noget at lave hele tiden.

Tirsdag d. 9 maj i dag var jeg i morgenmadsbuffeten igen, hvor jeg desværre kom for sent, det var ikke så godt, men blev der så halvandet time ekstra, så havde en dag, fra klokken 07:00 til 16:00.

Onsdag og torsdag d 10 og 11 maj de to dage lavede jeg noget af det sammen som de andre, forberedte ting og hjalp med, at anrette. Det var mine sidste dage, og jeg var så glad for, at jeg tog afsted. Og vil til hver en tid sige til andre, at de skulle tage chancen.

2

3

4

5