Dagbog fra Chios  

Søn. D. 13/11. Vi ankom til chios efter en lang rejse. Det var en lang dag med en del udfordringer i lufthavne, og med at holde sig vågen. Dog var det sjovt at prøve sammen med venner, og at stå lidt på egne ben. Vi blev som aftalt hentet i lufthavnen på chios, og tog alle sammen over til den familie som kevin og jeg skulle bo hos, hvor vi blev budt på rigtig lækker mad, og alle var super søde. Derefter var det bare om at komme i seng og få sovet.

Man. D. 14/11. Vi blev om morgenen kørt afhvores værtsfamilie ud til vores arbejdsplads, og mødte mesteren. Firmaet drives af en familie hvor den ældste søn er chef, faderen og broderen stod også for en del af det og moderen arbejdede som sekreter. Meget af dagen gik med at skære 30 stykker runde profil rør med diameter 32 mm. Og de skulle være 2 meter lange, efterfølgende skuller der bores 3x 5 mm huller i hvert som også skulle afgrates. De skulle bruge som stolper til et hegn. Ca kl. 15 blev vi kørt hjem af antonis (chefen) mor, som satte os af ved LIDL lige ved siden af huset vi boede i. Eftermiddagen blev brugt på en lille gåtur i lokalområdet.

Tirs. D. 15/11 Tirsdagen var noget skuffende da vi kort efter ankomst til arbejdspladsrn blev sat til at luge ukrudt. Det gjorde vi stort set hele dagen og var begge temmelig utilfredse med det. Der var dog gang i et stort projekt på værkstedet, en kæmpe stor bådtrailer som vi begge var meget interreserede i at komme til at arbejde på, og gjorde det gerne når vil løb tør for ukrudt de pågøldende steder vi blev sat til at luge. Efter arbejde stod den bare på hygge i huset+ en lille gåtur mod byen, dog nåede vi ikke helt derind.

Ons. D. 16/11 Arbejdsdagen var atter lidt skuffende da det stadig var havearbejde, bådtraileren trak dog stadig i os begge, og vi smuttede derhen og hjalp til når vi havde chancen. Eftermiddagen gik roligt forbi med lidt hygge og pokemon. Og vi fik endelig gået helt til chios by, dog var alt lukket.

Tors. D. 17/11 I dag var en stille og rolig dag uden det store at lave desværre, før ved middagstid kom materialer der skulle lægges på plads. Det var mere eller mindre hvad resten af dagen gik med. Efter arbejde tog vi hjem og slappede af med lidt go vin og tv på græsk.

Fre. D. 18/11 I dag har dagen gået med at arbejde på den store bådtrailer sammen med en af smedene på værkstedet. Det spændende kom først her til aften da vi mødtes med de andre der var ude og spise med nicos, og vi var ude of få lidt at drikke og hygge.

Lør. D. 19/11 Vi tog ind til byen og fandt de andre der sad og spiste med nicos igen, så kevin og jeg gik hen et andet sted og spiste lidt hurtigt mens vi ventede på de andre. Derefter gik vi alle lidt rundt i byen og endte på en cafe der serverede en veldig god irish coffe. Der sad vi til langt ud på aftenen og tog hjem derefter.

Søn. D. 20/11 Ren afslapning i dag, lidt oprydning og indkøb er det største der er sket i dag. Klar til en ny uge.

Man. D. 21/11 Dagen i dag bød på dejligt arbejde med at skære firkantprofiler ud, som skal laves til materialehylder. Dagen fløj afsted og vi fik langt om længe svejst lidt, på de hylder som vi skal fortsætte med i morgen.

Tirs. D. 22/11 Materialerhylderne er blevet færdige i dag, og skal males i morgen, og jeg var sammen med chefens bror og en af smedene ude for at hente fyrepiller der skulle fragtes til chefens fars hus. De skulle alle bæres med håndkraft og der var rigtig mange, omkring 50 og de vejede nok 20 kg hver vil jeg tro. Så en hård, men egentlig meget god dag.

Ons. D. 23/11 I dag var lidt noget andet, hylderne vi har lavet skulle males, og det var på gammeldags vis med pensel. Først en gang grunder og derefter maling på. Det var hvad dagen gik med.

Tors. D. 24/11 Vi vågnede begge op og havde det rigtig skidt, i går lavede vi selv mad, og vi brugte nogle ostekugler der lå i køleskabet, hvilket vi tror var synderen. Dårlig mave og kvalme, men det er blevet bedre her til aften. Desværre var vi begge nød til at blive hjemme i dag, og toilette på firmaet er et hul i jorden hvilket var den største grund til at vi ikke tog afsted.

Fre. D. 25/11 I dag var mere slæbearbejde, vi stilte vores hylder på plads og har derefter brugt hele dagen på at lægge materialer på plads.

Man. D. 28/11 I dag var der ikke det helt store at lave så vi tøffede lidt rundt og hjalp til hvor vi kunne.

Tirs. D. 29/11 I dag har vi skåret en masse profiler ud som skulle bruges til at montere aksel på trailerne, dagen gik med at skære dem til, og i morgen skal der skæres huller i dem.

Ons. D. 30/11 Boret huller i de trailer dele vi lavede i går og ryttet lidt op his og her. En lidt kedelig dag, men sådan er det jo ind i mellem.

Tors. D. 1/12 I dag fandt vi ud af at der var strejke, mange havde nedlagt arbejdet på grund af at regeringen ville hæve skatte på de greske øer, og folk på chios mente at det var uretfærdigt grundet at alt jo var dyere grundet fragt af materialer og mad til øen. Så vi blev kørt hjem da kl var 11 efter at have klippet et par plader til.

Fre. D. 2/12 I dag var det jo sidste dag, så vi skulle ikke møde på arbejde. Vi tog dog derop for at sige ordenligt farvel, og vi havde købt en flaske vin som skulle gives til vores chef. Ellers er dagen gået med at pakke.

Evaluering: det har været en superfed oplevelse, både at få set chios, men også at føle sig mere integreret med det lokale end man ville have gjort på en ferie.
Arbejdet måtte gerne have budt på flere udfordringer for os, men det var fedt at følge med i arbejdet der blev udfør dernede.