Dagbog fra Malta 19 november til 2. december 2017 Af Marcus André Larsen
Dag 1 Søndag den 19. november 2017
Der tog vi fra Kastrup lufthavn til Istanbul og derefter til den lille ø Malta. Vi ankom til det nye hjem sent om aften, pakkede ud og i seng. Jeg var meget nervøs for hvordan det ville være at skulle kunne klare mig selv uden min mor og ellers også hvordan dagen ville løbe sig ad.

Dag 2 Mandag
Vi startede dagen ud med morgenmad, som var toastbrød og skinke, derefter tog vi bussen (De havde et meget mærkeligt system) ind til Valetta som er hovedbyen på øen Malta og derefter ind på vores engelsk skole. Vi tog nogle tests for at se vores niveau. Jeg kom op i en klasse med 7 af os andre hvor vi havde en lærer, som hed Brian. Da vi sluttede skolen tog vi tilbage til Valetta og kiggede lidt rundt (super smuk by).

Dag 3 Tirsdag
Startede dagen med æg og brød. Vi havde engelsk hele dagen. Efter skole tog vi med bussen indt på et hotel, som var Maltas højeste hotel. I spisesalen var der plads til omkring 800 mennesker, om sommeren kunne de på hotellet havde plads til omtrent 1400 mennesker! Hjemturen varede omkring 2 timer og 30 minutter.

Dag 4 Onsdag
Travlt fra morgenstunden. Vi måtte vente 5 busser!!! Vi tog til engelsk skolen og lærte flere ord. Vi fik også lektier for! (lavet). Vi var på søster hotellet, som var mere familievenligt! Det bredeste hotel på Malta. Der var plads til 1700 mennesker og tre bryllupper på en gang!

Dag 5 Torsdag
Engelskskole hele dagen. Efter skole tog vi nogle elever rundt omkring Malta for at se på deres natur og historie. Det gik fint og vi fik fundet en af deres kendte tempelskakte. (Det var super oplivelses rigt at gå rundt omkring Malta). Derefter tog vi alle hjem og hyggede os med film og god aftensmad.

Dag 6 Black Friday
Var i engelsk skole og sagde pænt farvel til vores lærer. Efter skole tog vi på Black Friday for at shoppe. Det var hyggeligt og jeg fandt mig nogle fede sko, men som jeg så ikke kunne købe fordi de ikke passede mig i størrelsen. Vi fik også sagt farvel til Chenette og Morten, og hello til Helle, fordi Chenette og Morten skulle hjem.

Dag 7 lørdag og udflugt turen.
Startede dagen tidligt på, for at tage bussen til færgen og derefter tage bussen omkring øen Gozo nord for Malta hovedøen. Vi var oppe på et slot/borg, som en gang var blevet ødelagt, men næsten genopbygget alt
Dagbog fra Malta 19 november til 2. december 2017 Af Marcus André Larsen
igen. Efter vi fik fortalt en hel masse om borgen inden skulle vi videre til det næste stop. ”Blue hole” skulle vi til. Vidunderligt sted!!! Vandet var klart, det var 26 ° og nogle tyskere badet. Det var nærmest paradis!! Det var vindstille og vi kiggede rundt og klatrede. Det næste stop vi skulle til bade vi og sprang fra klipper.

Dag 8 Søndag
Jeg var ude sammen med Helle og nogle andre for at se på mit praktiksted, som lå to timer væk fra vores lejlighed! (Dolmen Hotel) Derefter var jeg på restaurant med de andre, knap så god mad.

Dag 9 Mandag
Jeg var ude på Dolmen hotel, hvor jeg mødte ind til en sur mentor, hvor vi lige havde nogle små problemer i opstarten, men dem fik vi løst meget hurtigt. Efter et stykke til skulle jeg være sammen med en Maltetisk mand Mario. Super flink fyr. Han viste mig hele hotellet kæmpe fyrer. Mega spændende.

Dag 10 Tirsdag
Var sammen med Mario hvor vi skulle installere nogle elementer på to kæmpe tanke på 6000 L hver. Elementerne ville få vandet i kedlen til at blive lige 20 ° varmere. Skulle tømme hele den tank, sætte den gamle ventil af og på igen og tage luften fra fyret. Blev driv våd fordi jeg var for langsom til at lukke for kuglehanen. Vi fik også skiftet en føler.

Dag 11 Onsdag
Var ude med en ny svend, han var elektriker og vi fik skiftet en tik, en blæser, kontakt og fik lavet en vejer til at holde en så man ikke falder ud over gelænderet.

Dag 12 Torsdag
Var ude med en ny igen, han var tos alt den bedste ven!! Også elektriker. Vi fik flyttet på tre kæmpestore kølemaskiner, fordi de andre skulle udskiftes til nogle nye. Vi fik lavet ny fue til tre brusekabiner, det andet begyndte at mågne. Vi fik skiftet en kortholder/nøgle til værelset, fordi den ikke virkede. Vi fik skiftet en prop som sad i håndvasken.

Dag 13 Fredag
Sidste dag på praktikstedet. Dagen var sig ad med at jeg ikke kunne få lov til at lave noget, fordi der ikke var noget at lave. Så sov 3 timer og derefter 1,5 times ventetid, spisepause og fik så lov til at tage hjem. Brugte resten af dagen på at ryde på og gøre klar til hjemturen.

Dagbog fra Malta 19 november til 2. december 2017 Af Marcus André Larsen

Dag 14 Lørdag den 2. december – hjemturen!
Vi havde alle sammen pakket og havde låst dørene, lagt nøglerne inde i lejligheden og tog taxien til lufthavnen. Som den eneste havde jeg lagt mit pas I lejligheden!! Så måtte tage tilbage i lejligheden og få det igen. Det gik fint og nåede mit fly sammen med de andre. Skulle dog skylde en ”kvajebajer”… (Fair)

Evaluering
Jeg havde ikke troet på, at jeg selv skulle kunne klare turen på Malta, men havde de skønneste mennesker med mig og vi klarede det sammen. Jeg er selv stolt af mig selv, fordi jeg havde troet noget andet om mig selv. Har haft det superfedt med de andre deltagere i Erasmus+ projektet og kunne godt tænke mig at gøre det igen, hvis der var mulighed for det. Lærte også at man også selv kan klare sig uden mor.