Dagbog

D. 14.10.18
Vi fik at vide, at i lufthavne vi skal mødes ved Lagkage Huset ved terminal 2. Men da vi kom til lufthavnen fik jeg ved at der er ikke noget Lagkage Hus. Man kan kom til Lagkage hus efter man har checke ind. Heldigvis jeg havde lærerens nr.. Jeg ringede til hende og vi lavede en ny aftale ved 7 Elleve. Efter en lang tur kom vi til —- i Estland. Her på hotellet fik jeg en stor værelse kun til mig selv. Klokken var meget og jeg var træt, derfor gik jeg hurtigt i seng. Næste dag skulle vi møde med Kirsti som er vores lærer og vejleder.

D.15.10.18
I dag mødte vi Kirsti. Hun var en sød dame. Hun og en anden lærer fortalte os, om hvad er det vi komme til at arbejde med de to uger, og Kirsti givet os rundt visning. Det er en meget stor skole med flere erhvervsuddannelser forholdet til ZBC. Elever har adgang til alt hvad de har brug for til deres studier.
Selv om skolen har ikke så meget penge til rådighed, alligevel er de lang frem i teknologi. F.eks. ved indgangen har de en skærm stående, som hjælper studerende ved at find rundt i skolen, og de kan også se hvilken fag skal de have, og hvilke lokale skal de være. Jeg synes det var smart.
I dag gik vi også en tur i byen sammen med 4 æstetiske studerende piger, som gav os rundt visning.

D.16.10.18
I dag arbejdet vi med hygiejne, arbejders sikkerhed, produktion og indpakning, og pølser produktion. Og efter skole tid var jeg ude med lærer. Vi besøgte en museum

 

D. 17.10.18
I dag har jeg prøvet at lave pølser. Det var først gang i mit liv har jeg prøvet at lave pølser. Vi lavet 3 slags pølser. Jeg synes det var en god oplevelse

Cigar pølser

D. 18.10.18
I dag pakkede vi de pølser som vi har lavt dagen før, de skal salgs i skolens butik. Vi fik også for lov til at smage alle de forskellige slags pølser.

D. 19.10.18
I dag besøgte vi en ”fabrik” eller man kan også sige et køkken, som sælger færdig lavet mad i butikkerne. Det se ud til at folk spiser fleste færdig lavet retter.

D. 20.10. Weekenden
I dag var jeg ude i byen. Det er en lille by. Personlig synes jeg at der er ikke så meget at se.

D.22.10.18
I dag fik vi en slagtet gris. Læreren vist os at hvordan man fjerne knogler fra kød i Estland. Så fik vi lov til at prøve på det samme metode. Det var noget jeg har ikke prøvet før.
I dag langt vi også kylling i saltet vand til d.24. Det var frosset kyllingelår som vi langt i vand med salt, sukker og fasfors. Dem bevare vi køleskabet med 2 temperatur.

d.23.10.18
I dag laver vi ny slags pølser.

D. 24.10. 18
I dag fik jeg love til at være i deres bageri. Der var ca.25 piger som var i gang med bager uddannelse. Jeg fik lov til at arbejde med to søde piger, som kunne snakke engelske med mig. Jeg prøvede et par ting med dem. Det var noget med pølser, det var ikke noget der svar til pølsehorn.

D.25.10.18
I dag vi ind pakkede kyllingelår, som vi har røget dagen før, så kan sælges i skoles butikken. Efter det vi mødte op med andre internationale elever, dvs. elever fra andre lande. Der var elever fra Tyskland, England, Letland og så var fra Danmark. Vi hilste på hinanden, og havde en kop te sammen.

D. 26.10.18
I dag var det vores sidste dag. I morgen skal vi rejse tilbage til Danmark. I dag gør vi te bord klar til vores afslutning. Så fik vi bevis, og siger tak vores ophold. De spurgte os om hvordan vores ophold var i Estland, om vi anbefaler noget der er bedre… så vi sagde hvad, at vi synes det hele var rigtigt godt. De har været meget sød med os, og vi fik overblik over lidt af hver.
Tak for den gang.