Bopæl

Lejlighederne vi havde dernede var nok det bedste ved opholdet. De var pæne, velindrettet og havde en god beliggenhed i forhold til byen, og arbejde. Derudover synes jeg det var fedt at jeg kom til at bo sammen med mine klassekammerater, som jeg også skulle arbejde sammen med, og møde på arbejde med om morgen, hvilket var en fordel.

 

Praktik hos Habotec

Da jeg mødte på arbejde den første morgen, fik jeg et godt førstehåndsindtryk af firmaet og kollagerne. De var alle sammen flinke og imødekommende, på trods af sprogbarrieren. Dog var der et lille problem med at finde ud af hvor og hvem vi enlig skulle arbejde sammen med. Hvilket jeg synes, godt kunne have være forberedt lidt bedre, så man fra starten fik af vide hvem man skulle arbejde sammen med. Det virkede også som om, svendene i Habotec ikke var blevet informeret om, at de skulle have en praktikant, hvilket jeg synes er lidt underligt.

 

Arbejde

Arbejdet har jeg ikke særlig med godt at sige om. Jeg er klar over at de selvfølgelig slet ikke har nogen ide om, hvor jeg ligger fagligt og håndværksmæssigt, men jeg har lavet den samme ting i alle 3 uger. Det startede sådan set udmærket ud den første dag, hvor jeg fik lov at lave lidt forskelligt sammen med nogle forskellige lærlinge. Jeg fik såmænd også lov til at arbejde lidt alene, hvilket jeg klarede uden de store problemer. Men fra dag 2 gik det ned af bakke arbejdsmæssigt. Derfra lavede jeg ikke andet end at gå og sætte rør op og trække ledninger. Det er som sådan også fint nok arbejde og er jo en del af det at være elektriker. Men når man forventer man skal ned og lære noget el fagligt, og udvikle sig håndværksmæssigt, bliver man lettere irriteret når man laver det samme 3 uger i streg. Derudover synes jeg generelt ikke, at svendene var blevet informeret godt nok om at de skulle have en praktikant, hvilket jeg synes er dårligt planlagt af Habotec, da den byggeplads jeg kom ud til, ikke var gearet til en praktikant. Der var stort set ikke noget arbejde man skulle være 2 mand til, hvilket betød at jeg kom til at stå og glo i ca. 3-4 timer om dagen, imens lærlingen jeg var sammen med arbejde. (og ja jeg prøvede at tage initiativ og spørger om der var noget jeg kunne lave eller hjælpe med)

 

Konklusion

Hvis jeg skulle opsummere mit praktikophold med en enkelt sætning, er det nok; spild af tid, som passer bedst. Jeg har intet lært hverken fagligt eller håndværksmæssigt, alt imens jeg vidste, at jeg kom længere og længere bagud i forhold til skolen i Danmark. Så alt i alt, har det ikke været en særlig vellykket tur for mig, da jeg på ingen måde, fik det ud af den jeg havde forventet og håbet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Følelsen af at have spildt 3 uger…