Cypern i maj

Min anden tur til Cypern skulle gå med at videreudvikle det CSA projekt, som jeg så småt påbegyndte på min første tur. Derudover skete der nogle spændende, uforudsete begivenheder.

I løbet af mine første dage i praktik begyndte jeg at udforme en mail til de interesserede medlemmer vi havde snakket med. Derudover forklarede jeg hvad jeg huskede af styrker, og især udfordringer ved opstarten af Csa, hvilket jeg tidligere har været med til som elev. Jeg tænkte også meget over hvilken rolle jeg skal have i dette, og hvor klart vi bliver nødt til at fastlægge vores roller.

Derudover overtog Giorgos og Biokyklos en halv hektar med appelsintræer. Her påbegyndte vi et stort høstarbejde. Grunden var dårligt holdt, så derfor lagde vi en plan for hvordan og hvornår vi bør beskære træerne og hvordan vi skal gøde jorden. Grunden skal omlægges til økologi, og appelsintræer har en vanskelig næringsbehovs kombination, hvilket var spændende og skulle imødekomme.

Vi var igen i Flasu, denne gang plantede vi på livet løs af de frø jeg såede i starten af min første tur. Bønner, agurker og squash var klar, og fordi Landbruget ingen maskiner har tog det flere dage af klargøre jorden, luge, gøde, ligge drypslanger ud og til sidst plante.

Da vi kom tilbage til Dali, blev vi kun én dag, før vi tog videre på festival. Her skulle Biokyklos sælge sine varer og lave mad. Jeg tog med for dels at lave og servere vegetariske burgere, men mest for at snakke om frø med kunderne. Biokyklos har ikke et stort udvalg af frø, men folk havde en lille kendskab til dyrkning, og det var interessant at skulle forklare hvordan og hvorledes de skulle gøre.

Nu da jeg er hjemme går jeg og overvejer at flytte derned. Flere af de landbrug jeg har mødt er for små til at ansætte nogen. Men de er et fantastisk netværk til at finde et job. Jeg lærer desuden meget af Cypern, især er det interessant at læge om vanding og vandingssystemer, hvilket er noget jeg aldrig har arbejdet med før. Jeg har faktisk altid ment at med nok humus er vanding ikke nødvendig. Men det er selvfølgelig ikke tilfældet på Cypern.