Anlægsgartner i Trondhjem – Norge:

Vollgård.

Mit navn er Mikkel. I forbindelse med min uddannelse som anlægsgartner blev jeg opfordret til at søge til udlandet. Det passede perfekt ind i min uddannelse og virkede enormt tillokkende, men grundet familieforhold kunne jeg desværre kun tage af sted i en måned, det fik jeg dog et kæmpe udbytte af.

Stedet var et miks af demonstrationsgård for ældre landbrugsteknikker, noget urbant dyrkning og en institution for mentalt handikappede og en børnehave. Det der samlede det hele var gården og dyrene og den måde det hele var integreret på var meget inspirerende. De havde også et hold asylansøgere gående.
Der var også mange spændende redskaber og andre arbejdsmetoder, der var spændende inden for gartnerarbejde.
Ud over inspirationen med arbejdsteknikker og organisering af institutionen, kunne jeg tage på nogle fine weekendture i det smukke landskab, og de mennesker jeg mødte var søde og tog sig godt af mig og min boligsituation.

Afledt af mine gode oplevelser og erfaringer i Trondhjem, vil jeg i fremtiden også gerne arbejde et sted, hvor jeg både laver gartnerarbejde og arbejder med levende mennesker.

Herunder følger nogle billeder fra arbejdsdagene på gården.

Spændende traditionelle arbejdsredskaber viste sig effektive. Lederen af gården reparerede og lavede selv nogle af dem.b

Børnene fik en labyrint og jeg arrangerede et mindre legeområde.

b1

Udfordrende at arbejde med ukurante naturmaterialer. Køkkenhaven blev shinet op.

b2