Erasmus + Ophold i Melilla 2016

Søndag d. 23102016
I går stod halvdelen af dagen på at sidde et par kilometer op i luften, det var stille og roligt, jeg fik slappet af, til vi ankom til Malaga. Malaga er en vildt lækker by! Så smuk, og fuld af spændte turister. Vi fik noget ala 45 minutter til at gå rundt, og se Malaga inden det stod på frokost. Vi spiste frokost i Torremolinos, ned til en lækker strand i lækkert vejr. Fra kolde Danmark, til det varme syd! Vi fik en hulens masse mad blandt andet, rejer og blæksprutter. Specielt, men helt sikkert værd og prøve. Efter nogle gode timer i Malaga, skulle vi ellers mod Melilla! Flyturen var hurtigt overstået, vi blev modtaget godt og vi kørte lidt rundt i Melilla for at se byen. Vi kom ENDELIG til vores ’’hotel’’, og fik uddelt vores værelser.

b

Mandag d. 24102016
I dag har været en utrolig hård, lærerig og udfordrende dag! Alt det spansk går en til hovedet. Det er psykisk hårdt, ved hele tiden at skulle lytte, koncentere sig og fokusere! Men det er absolut det hele værd! Med godt selskab, og imødekommende spaniere, så kan man ikke føle sig mere velkommen end det. Vi blev hentet af Almudena, som også hentede os i lufthavnen. Hun er lærer på Leopold Quiepo, der hvor vi går i skole. Virkelig sød og rar. Vi fik så rundvisning på skolen, gode råd og mødte en masse studerende og lærer. ALLE er søde og rare! Vi hilste på skolelederen, og gik så med Rocio, ud til hendes timer. De havde i de første to timer, pyntet fint op, med et stort velkommen skilt og danske, spanske og flaget for EU-samarbejdet op! Meget fint. Vi blev delt ud i grupper, hvor vi skulle følge dem. Jeg kom i en skøn gruppe med to virkelig søde piger, Carmen og Yasmina. Efter de 2 timer, som var ret virksomhedsøkonomi-relateret, skulle vi til endnu en time med Rocio. Der skulle vi lære om IT, men i dag var det spørgsmål om os selv som skulle besvares. Vi blev delt ud i klassen, og alle var meget venlige og højrystet. De ville så gerne tale med os, vi skulle høre hvad de alle sammen hed, og det er en speciel følelse at være så speciel for nogle. En ubeskrivelig følelse! Da timen var slut ca. 14:30, kom Rubén og fulgte os hjem, han kom fra en anden klasse, men bor tæt på ”Residencia”. Her til aften har vi været på sightseeing sammen med Carmen og Patricia, to virkelig søde piger. Carmen var jeg i gruppe med, på starten af dagen. Virkelig fantastisk 2. dag!

b1

Tirsdag d. 25102016

I dag var det tidligt op. Rubén kom kl 8:10 og hentede os, for at følge os i skole. Rubén går i en af de to klasser, vi skal tilbringe de næste 11 dage i. Vi havde de første to timer med Almudena, i to forskellige klasser. Derefter skulle VI prænsentere Danmark, Kalundborg og Allikelund. Jeg har aldrig været så rystende nervøs for at skulle fremlægge… Min usikkerhed på om mit spanske var godt nok, nu hvor de er så stærke i sproget. Men de tog det så pænt, de var så søde alle sammen, og de var jo godt klar over at vi har haft med sproget at gøre i 2 år. Rocio og Almudena have nuppet pladser foran, og var super klar! De lærte følgende ord; ”Hygge”, ”øl”, ”Carlsberg”, ”Tuborg”, ”Frikadeller” og flere endnu. Der blev snakket boksning, heste, øl, rygning, fester i Danmark, fra nogle meget nysgerrige elever. Det var meget spændende og udfordrende, så man blev hurtigt træt i hovedet. Men vi gik så op på øverste sal, ergo mange trapper, og havde Rocio i sidste time. Vi skulle ud i grupperne fra i mandags, og arbejde videre i hver vores afdeling. Jeg er i salg og marketing, sammen med Yasmina og Carmen.
Da vi endelig klokken ca 13:40 fik fri, kørte Lucy os hjem, endnu en sød pige, Rocio havde fundet til os. Hun tilbød os sightseeing i weekenden, i hendes bil. Hun var meget flink og ville helt vildt gerne mødes med os i weekenden, det var så pænt af hende!!
Da vi var blevet sat af ved Residencia, tog vi lige 10 minutter på værelserne og slappede af. Derefter gik vi ned og spiste frokost, tre retter = 8 euro. Meget billigt!
Vi vendte tilbage til Residencia, og fik sagt farvel til Kristian som rejste dagen efter, hjem til kolde Danmark.
Almudena inviterede os i biografen, hvilket vi sagde ja til! Vi tog ind og se Cigüeñas, der omhandlede nogle storke, der var udbringere, en smule forvirrende men ret hyggelig. Det var en tegnefilm/animationsfilm, UDEN undertekster, det var edderødme svært… Der blev talt stærkt, men helt sikkert med i oplevelsen.
Her til aften har vi slappet af, jeg har først nu fået pakket min kuffert ud…. Men vi har haft så meget at tænke på, at det har været nedprioteret.
En fabelagtig 3. dag!

b2

Onsdag d. 20162016

I dag har vi fået set en hulens masse!
Vi gik selv til IES Leopoldo Quiepo (gymnasiet) til klokken 8:30. Der mødte vi Almudena, og gik til time. Denne gang var det en anden klasse, end de to andre dage. Vi lavede opgaver der omhandlede arbejdspladser og sygdom på arbejdspladsen.
Derefter, ca kl 10:20, tog vi til ”Melilla de viaje”. Det er den gamle del af Melilla. Vi så det gamle fængsel, en gammel kirke og en hulens masse andet. Noget var mere medtaget af det store jordskælv i januar 2016, end andet. Rocio fortalte os at vi skulle nærmere bruge 2 dage, end 2 timer på at blive vist rundt i byen… For der er så meget at se og få fortalt af guiderne.
Vi fik også set de underjordiske gange at se, og hvis jeg skal sige det selv, synes jeg det var ret cool! Efter vores besøg på ”Melilla de viaje” tog vi på en hyggelig café og hyggede os.
Ved 13-tiden gik vi tilbage til skolen.
Vi havde den sidste time med Rocio. Carmen og jeg fik skrevet de sidste tal ind i Excel, så vi er klar til næste skridt, som jeg ikke er helt klar over hvad er endnu J Men da vi fik fri, kørte en fra vores klasse os hjem, fik ikke helt fat i hendes navn, men hun var til at forstå. Hun forklarede sig godt, og vi kommunikerede rigtig fint sammen. Men hun kørte os hjem, så stod det på afslapning i et par timer. Carmen skrev til mig ved 16-tiden om jeg ville med i byen og finde nogle ting hun skulle bruge. Hun skal til Halloween fest, i næste uge. Jeg har et indtryk af at de går meget op i det. Men Carmen, Patricia og mig selv, hyggede os i lidt over 2 timer. Carmens kæreste kom så og hentede os, og kørte mig til Residencia. Det var så pænt af dem, at køre mig hjem. Jeg fik snakket lidt med hendes kæreste som virkelig forsøgte at forstå mig, hvilket jeg tror lykkedes nogle gange. Det går i den rigtige retning!!!! Vi har spist, og jeg er suuuuper træt. I morgen skal vi til noget konference værk og Rubén kommer og henter os ved Residencia klokken 8:30… Så vi kan sove lidt længere J

b3b4

Torsdag d. 27102016

I dag, har vi været på en konference. Der har været forskellige folk og tale, for et eksempel var Pedro García Aguado der og tale. Han er tidligere olympisk mester i vandpolo, guldmedalje-vinder. Han talte i et rigtig godt tempo, så kunne følge med… Sådan da. Alle eleverne gik helt amok, da han gik ned og tog billeder med os! Så han var hele vejen rundt. Hans fordrag omhandlede mange forskellige ting, Pedro fortalte om hvor hurtigt drømme kan gå i stå, men også når de går i opfyldelse, hvordan det føles. Flere måtte faktisk græde, jeg fangede det ikke helt, men han talte meget følesesladet. Han snakkede om Alzheimers, og noget andet sygdom, som var meget rørende for nogle. Spanierne ligger ikke låg på deres følelser.
Men vi var på konferencestedet fra 9:00-14:00. Vi hørte mange forskellige taler, men deres fælles emne var virksomheder, succes/failure og iværksætteri.
Derefter kørte vi med Almudena, for at hente hendes 2 ud af 3 børn.
Da vi kørte hjem, snakkede mig og Viktor med dem, det gik faktisk fint, jeg forstod ret meget af det, som de havde lavet i dag. Derefter satte vi dem af, ved deres hjem, og kørte så mod stranden. Vi skulle spise Paeja. Vi spiste sammen med Almudena, Rocio, hendes mand Cecar(i guess) han snakker rigtig godt engelsk. Selve maden var meget speciel, det var ris, en hulens masse skalddyr og fisk. Jeg fik smagt det og spist lidt af det, men fisk og skalddyr er ikke lige min kop the. Men endnu en god oplevelse! MEGET søde Rocio og Cecar, kørte os hjem, hvilket var super skønt for jeg er vildt træt i dag.
Dagene går super stærkt, og det er ikke til at forstå at der kun er lidt (mere) over en uge til vi skal hjem! Der er seriøst nogle mennesker som jeg vil have med hjem i kufferten!!!!

b5 b6

Fredag d. 28102016

I dag har vi været i skole fra 8:30 til 14:30. Vi startede ud med at have Rocio, i 2 timer. Vi havde ”empresa en el Aula” til klokken 10:20. Derefter havde vi FOL, med 1C_S, som er næsten ren drengeklasse. De første to timer, er vi kun i selskab med piger. De sidste 3 timer af dagen, havde vi Rocio igen, men i ”Tratemiento informático de la información” hvor vi hjalp forskellige med programmet Paint. Det var en ret lang dag, da det var sådan 25 grader…. Det er vi ikke vant til, pyha! Her kl 17, kom Rocio så og hentede os, efter et par timer til at slappe af. Rocio og hendes søster Clara hentede os, og så skulle vi med på en kirkegård. Vi besøgte deres far, en dame som tog sig af Rocio og Clara da de var små, og så 3 andre jeg ikke lige husker hvilken relation der var. D. 1 November, er der den spanske alle helgens aften, som vi har i Danmark. Men fordi der er flere millioner som besøger kirkegårdene, så får spanierne 4 dage ekstra til at komme og ligge blomster på gravene. Så det var en noget speciel oplevelse.

Nu sidder jeg sådan set kun og venter på at klokken bliver 20:30, så er der nemlig mad. Én ting, udover alt andet, der er svær, er at vende ens krop til de anderledes spisetider. Der er morgenmad mellem 7:30 og 9:30 mener jeg, og så aftensmad mellem 20:30 og 22:30… Det er godt nok svært. Så er der selvfølgelig frokost, der mellem 11:15-11:45..
I morgen skal vi på loppemarked med nogle af dem fra skolen, hvilket jeg tror bliver super hygeligt! Tiden flyver, i godt selskab.

b7

Lørdag d. 29102016

ENDELIG, blev det weekend. Og vi fik lov til at sove helt til klokken lidt i 10, hvor Brandstrup fandt ud af at morgenmaden sluttede kl 10… Så jeg fik rigtig rigtig travlt! Men vi nåede det. Efter morgenmaden, kom Rocio, Clara og Carmen og hentede os. Vi tog på kræmmermarked. Der var edderødme mange forskellige ting. Jeg fik købt lidt hjem til familien, armbånd og sådan. Det var vildt hyggeligt og VARMT! Det tager tid og vænne sig til varmen. Men i hvert fald så kørte vi hen til en sportsklub, hvor Rocio, Carmen og jeg selv, gik ind og spurgte om vi kunne komme senere og se hestene, intet problem der, meget søde vagter. Rocio og Clara, kørte os til Residencia hvor vi så sagde farvel. Rocio og Clara skulle med familien til Marokko her i weekenden. Vi holdte ca 30 mins pause, hvor Carmen så kom tilbage til Residencia. Vi spiste tapas lignende, hvilket var ret lækkert. Meget mad for 8 euro. Helt iorden med mig.
Viktor og Kenneth gik tilbage til Residencia, hvor jeg tog med Carmen ud til hestene. Hendes mor kom og hentede os, hvor vi så tog til hendes hjem. Der var den smukkeste udsigt udover Melilla, fra der hvor hun boede, omkring lufthavnen. Jeg mødte Carmens bedstemor og søster! Så søde, hendes bedstemor var hel vild med mit lyse hår! Det var simpelhent så sjovt. Vi var der 20 minutter ca, hvor vi så skulle mødes med hendes kusine, for hun skulle ride der i sportsklubben. Hun skulle så ride, og vi kiggede på! Derefter havde hendes kusine, Marta, i tankerne at jeg skulle da også lige ride en tur. Så det gjorde vi, rigtig hyggeligt! Da vi så var færdige i klubben, sagde vi farvel til Marta, og blev så hentet af Carmens kæreste. Carmen og hendes kæreste var sådan ”Musica! DINAMARCA!!!” I radioen blev der så spillet Lukas Graham, jeg var simpelhent færdig af grin, de er så søde! Vil have dem med hjem i min kuffert. Så blev jeg sat af ved residencia, og fik vinket farvel til dem. Så hyggelig lørdag! Det går så stærkt hernede, tiden flyver afsted.

b8

Søndag d. 30102016

Vi blev hentet på Residencia kl 11:30, af Carmen, Olga (hendes søster) og hendes far, i hans bil. Vi skulle til en park, som er ret populær blandt folk i Melilla, og mange tilbringer deres søndag der. Parken hed ”Pinos de restrogordo”. Det var hyggeligt, men anderledes end hvad jeg er vant til. Der var mere grusbund end græs, hvilket var ret specielt, så der var ret støvet. Men vi mødtes derude med en masse andre fra skolen, og spiste noget mad. Vi har brugt hele dagen derude. Vi gik en tur, og så grænsen til Marokko. Vi virkelig tæt på grænsen, tættere end jeg havde troet. Men vi så vandet, grænset og en masse grantræer, som kan holde varmen ud. Jeg tror det har været i hvert fald 25 grader i dag…
Jeg kan godt mærke at jeg efterhånden savner familien ret meget, og det påvirket humøret lidt. Selvom 2 uger ikke lyder af meget, er 14 dage rigtig meget! Jeg synes det er svært at være så langt fra familien.
Men vi blev hentet af hende stedmor, tror jeg det var, og så kørte de os hjem. Folk hernede er super søde, hvilket er rigtig rart.

b9

Mandag d. 31102016

I dag har vi også haft fri. I morgen er det helligdag, så spanierne har fået 4 dage til at lægge blomster, på deres familiers grave. Ergo i dag fri! Vi kunne sove rigtig længe, fordi vi først skulle mødes med Carmen klokken 13:30. Vi gik en dejlig lang tur med hende, hvor vi efterfølgende gik ned og spiste frokost. Vi spiste Cous-cous, hvilket er en slags ris, der er kørt igennem en kværn. J  Meget lækkert. Efter frokosten gik vi op til hendes mors lejlighed, hvor drengene hilste på hendes familie, og jeg har jo mødt dem før, så hilste og snakkede med dem. Vi var der en time cirka, hvorefter vi skulle se en park, og blev kørt af Patricias (klassekammerat) kærste, Hassan. Meget flink!! Vi kom så til en park, som lå omkring centrum. Rigtig hyggelig, MED GRÆS! Så er det en rigtig park, som vi kender den. Desværre, blev Carmen kaldt på arbejde, så vi kom på egne ben… Vi gik rundt i byen, fik købt lidt gaver med hjem til familien, og så har vi hygget os! Det der med at stå på egne ben, lad os bare sige at vi fik set dele af Melilla, som vi ikke havde set før. Men vi gik rundt i 2 timers tid, og nu er vi endeliiiiiiiiiiiiiiig kommet hjem på Residencia. Ikke en smart dag jeg har valgt at tage sandaler på J
Nu venter vi sådan set kun på aftensmaden, man er ved at være ret sulten. J

b10

Tirsdag d. 01112016

Så er der efterhånden ikke længe til vi skal hjem. Vi har 3 dage tilbage, i skole og så er lørdag den ultimative rejsedag! I dag har vi været endnu mere rundt i Melilla. Vi udforsket, vi har gået ned af veje, vi ikke har været før, meeeeen de har ligesom ledt hen til steder vi allerede har været… Men vi fandt en hyggelig restaurent/café, som var rigtig hyggelig. Vi spiste der og det var god mad, for billige penge. For en kyllinge-sandwich og en cola, måtte jeg slipper 3,80 euro, og jeg var mæt! Så dyrt er det bestemt ikke her i Melilla.
Det var lidt svært at finde ud af hvad vi skulle finde på i dag, eftersom alt er lukket. Det er 1 november = helligdag. Det er i dag spanierne lægger blomster på gravene, og tænker på de som de har mistet. Lidt ligesom alle helgens aften i Danmark. Åååh ja, gode, gamle Danmark. Det savner man efterhånden…
I aften skal vi ud og spise, sammen med Carmen og Rocio, jeg ved sådan set ikke hvem der ellers kommer, men det bliver stensikkert helt vildt hyggeligt. Deres selskab er noget af det bedste her i Melilla.

Vi spiste med Rocio, Carmen og hende kæreste Alvero.
Efter maden på en restaurent kaldet “discoburger”, hvilket var ret god mad til billige penge. Så kørte vi med Carmen og Alvero. Vi så Melilla by night. Det var så smukt at se, den gamle del af byen, de store færger lagt til kajen og bare hvordan folk sad langs strandene og nød det gode vejr. Rigtig hyggeligt, i godt selskab.

b11

Onsdag d. 02112016

I dag mødte vi Almudena klokken 9:25, Almudena kom hjem fra fastlandet(Malaga) med færgen, klokken 8, så hun rykkede bare sin time. Vi havde en times FOL, med hende fra 10:20 til 11:15. Inden var vi rundt i indre centrum og se forskellige vigtige bygninger, og hendes tidligere arbejde. Vi bruge cirka en time derinde, og vendte så tilbage til skolen. Vi fik spiste frokost, og skulle så videre til Rocio’s time. Vi havde ”Tratamiento informático de la Información” hvor vi laver en stop-motion film. Det er lidt komisk, for jeg er i gruppe med en pige på min alder og så en dame der hedder Mariam. Mariam var sådan at filmen skulle da være et par minutter, arh hva’? Hun anede ikke hvad en stop-motion var, der skulle edderødme tages mange billeder så.. J Så fik vi lige fortalt hende hvordan det fungere! Men efter den time, fik jeg printet alle papirerne ud, til vores hjemrejse… Det er ret utroligt at det er så snart, at vi skal hjem. Men efter fritimen, havde vi ”Empresa en el Aula” også med Rocio. Der er vi i hver vores afdeling i en virksomhed. Jeg er i ”Departamento de Venta y Marketing” sammen med Carmen og Yasmina. Vi havde bare styr på det i dag, så det gik vildt godt!
Rocio og Cecar kommer her kl 16:10 og henter os, og så skal vi ud og sejle. Det bliver så hyggeligt.

Nå, så fik vi sejlet. Det var så smukt, vi fik Melilla fra en helt anden vinkel, virkelig en fed oplevelse. Det var en af Almudena og Rocios bekendte, som tog sig til at sejle med os. Jeg fik taget en pokkers masse billeder, den gamle by/Melilla la Vieja og en masse strande. Vi så folk som fiskede, hyggede og så de hjemløse som sover på selve ’klipperne’. Det ser seriøst farligt ud… Vi sejlede i en times tid, med lidt vind, ingen brækkede sig! Så er det er jo perfekt. J
Da vi var kommet sikkert fra havet, og ind på landjorden igen, mødtes jeg med Carmen. Hun skulle med mig ud og købe abanicos/vifter! Det er simpelhent et must at have med hjem. OG VIGTIGST AF ALT! Jeg fandt nogle! Men vi gik rundt i Melilla, i lidt butikker og hyggede, det var så hyggeligt at tilbringe tid med Carmen. Så mødtes vi med hendes kæreste, som skulle bestille en ting til en computer. Så det gjorde vi, og jeg blev endnu engang KØRT hjem… Det er utroligt så søde de er hernede, de tog det bare som en selvfølge at køre mig hjem… Jeg var sådan helt, jeg kan altså sagtens gå, det skal ikke være noget problem. Men jeg skulles køres, så det var dejligt. Jeg sagde 1000 gange tak, og vi ses i morgen. I morgen skal vi først møde 9:30, så det er ret lækkert J Det er snart sidste dag, her i Melilla…. Jeg vil savne det!

b12

Torsdag d. 03112016

I dag har været den mest sindssyge dag!!!

Vi mødte i skole kl 9:20, hvilket var ret lækkert. Det var lidt koldt imorges, men intet en tynd jakke ikke kunne klare. Da vi nåede skolen, mødte vi Rocio som vi skulle have i første time. ”Empresa en Aula” med de søde piger, det gik super godt, der var styr på alt og vi var ikke bagud med noget! Derefter skulle vi have den sidste time med Almudena, det var FOL, vi fik læst vores opgave og det var sådan set hvad vi nåede… Det var en pænt svær tekst, og hun sagde at det var vigtigst at vi fik det læst. Da det ringede ud til pause, gik vi ned til vores sædvanlige sandwich mand, god mad for 2 euro. Og man blivr mæt af den sandwich. En ting som er lidt underligt dog, det er at der er intet salat, tomat eller noget i. Kun pålæg med/uden ost. Der er så et hav af forskelligt pålæg, som han selv skærer, og et hav af oste! Men tilbage på skolen, skulle vi have to timer med Rocio, ”Tratamiento informático de la Información” hvor min gruppe blev færdig med vores stop-motion film! Det var pænt lækkert, og vi er klar til fremvisningen i morgen. Rocio elskede vores film. I sidste time havde vi ”Empresa de Aula” igen, og vi fik færdig gjort, det som vi havde fået tilsendt af de andre afdelinger, i klassen. Kl 14:30 ringede det ud, og jeg skulle med Carmen og Patricia. Vi tog hjem til Carmen, vi spiste en ordentlig omgang pasta. Pigerne skulle tusses, hvilket jeg var reeeeeeet jalous over! Det var så komisk, Carmen fandt først ud af hvad hun skulle have, sådan en halv time inden vi skulle være der. Og som en kæmpe overraskelse, så skulle jeg da også have en! Så tre tøser på tusse tur! Først Patricia, hun fik lavet en fire kløver, hun så ud til at synes det gjorde ret så ondt…. Jeg rystede virkelig i bukserne… For jeg var åbenbart nummer 2! Jeg var så tæt på at bakke ud, men jeg gjorde det!! Jeg fik skrevet ”Millimeter” på min underarm, og jeg er så glad for den! Millimeter(min hest). Det tog sådan cirka 3 minutter, og så var jeg færdig. Det gjorde ikke ondt, det var bare en irriterende fornemmelse.  Jeg var super glad. Så blev det Carmens tur, hun skulle have lavet Ying og Yang, i nakken. Det blev 3 super flotte tatoveringer, og vigtigst af alt, så havde vi det sjovt!
Patricia blev hentet af hendes mor, mens Carmen og jeg gik Alvero imøde, han kørte os til et apotek, for at få fat i noget creme til vores nye tatoveringer! Vi fik det købt, jeg takkede for i dag og gik så tilbage på Residencia. Et evigt minde fra Melilla, og min bedste ven på min arm! Jeg er så taknemmelig, og glad! Tror helt ærligt ikke at Carmen og Patricia havde regnet med at jeg gjorde det, vi var så gode! Skønne skønne piger.

b13

Fredag d. 04112016

Så blev det sidste skoledag på IES Leopoldo Quiepo… Det var godt nok underligt… Vi startede ud på 4 etage, med 2 timers ”Empresa de Aula”, vi fik skrevet en pokkers masse fakturere, og det kørte bare som det skulle. I 3 time, havde de arrangeret for de 2 ud af 3 klasser vi har fulgt, morgenmad med en masse forskelligt. Det var så fint, de havde hængt billeder op fra vores tid her i Melilla. Vi var sammen med alle vores venner i en time, og så skulle vi tilbage til time. Almudena takkede af, da hun skulle hjem, så vi fik sagt farvel til hende og mange tak! Vi vendte tilbage til timerne. I de sidste tre timer, skulle vi være sammen med Rocio. Hun havde forberedt en quiz, som var helt vildt hyggelig. Hun stillede et spørgsmål og så skulle man svare, fx ”Hvem ringer du til, når du skal have noget installeret, men ikke selv kan” og så kom der en hulens masse svar, i munden på hinanden. Vi så vores stop-motion film, som vi har lavet i løbet af den sidste halvanden uge. Der var blevet lavet nogle vildt gode film, taget i betragtning af det var ud af modellervoks. Det var sådan set hvad vi fik timerne til at gå med. Alle var sådan ”god tur hjem”, ”jeg vil savne dig”, ”husk at skriv til mig”!!! Vi fik også et krus og bogstav af koordinatorerne, lærerene og skolen.. De har været så glade for at have os, det har været så skønt at være her! At sige ja til udvekslingen, er nok en af de bedste beslutninger i mit liv. I aften skal jeg ud og spise med Carmen og hendes kæreste. Carmen er efterhånden blevet en fantastisk veninde, og jeg vil savne hende og alle andre så ufatteligt meget. Eftermiddagen vil stå på at pakke det sidste, og få lynet kufferten!!! Om aftenen, kl 21, kom Alverro og hentede mig på residencia, vi kørte mod Carmens arbejde nede på havnen. Vi hentede Carmen kl 21:15 ca og kørte så ud og spiste en god pizza! Vi fik snakket og hygget, på den sidste aften. Efter vi havde spist, kørte vi ud til et hyggeligt sted, med god udsigt. Carmen og Alverto tændte op i ”cachimba”en, på dansk, en vandpibe. Uuuuh, det var noget de gjorde meget ud af i Spanien, men det var jeg ikke lige med på… Så vi snakkede bare, de røg, så der duftede af mint i hele bilen og vi brugte 1,5-2 timer. Ved 12-tiden, kørte de mig hjem og så sagde vi ellers farvel, hvilket var ret trist L Men jeg kom i seng, så jeg var klar til den ultimative rejsedag.

b14

Lørdag d. 05112016

Så blev det lørdag morgen, og vi skulle afsted. Kl 08, mødtes vi i receptionen, fik ringet efter en taxa og checket ud. 08:35 var vi ude i Melilla lufthavn, vi var i sådan ret god tid, så vi ventede og ventede. Da check-in så endelig åbnede, fik vi checket vores bagage ind og ventede så videre. Vi blev enige om at spise noget mad inden flyveturen, så det gjorde vi. En kyllingsandwich blev spist og så gik vi mod security… Vi ventede ca 30 min, og så kom vi igennem security… Flyet var forsinket 30-40 minutter, så vi ventede videre i gaten. Lufthavnen var virkelig lille, så vi kunne have nøjes med at komme en time før…. Men bedre i god tid, end 1 minut for sent. Vi kom på flyet og satte snuden mod Malaga. Flyet tog 50 minutter og det var det. I Malaga var vejret godt til at starte med, efterhånden som tiden gik, kom de mørke skyer ind over Malaga. Vi blev checket ind for resten af turen, og kom ret hurtigt igennem security… Vi ventede i 2 timer ved gaten, fik spist noget mad og slappet af. Malaga er en forholdsvis stor lufthavn så noget af tiden gik også med at finde rundt, men vi klarede det. Vi kom på flyveren for Lufthansa og så var vi afsted mod Münchien. Der var lidt turbulens, men ikke noget voldsomt. Turen gik og vi fløj et par timer. Det var ret mørkt og koldt, da vi landede i Münchien, så hurtigt igennem gaten og ind i varmen. Eftersom vi allerede var checket ind i Malaga, skulle vi ikke ud af lufthavnen, men bare finde gaten. Gate K08, afsti afsted med os, ned til toget, for at komme ud til gaten. Gaten lå lige inde for døren efter vi havde været med toget, så vi sad der et par timer. Mig og Brandstrup fik spillet 500, hvor jeg tabte, kabale hvor jeg tabte og 31 en hel masse gange. Tiden gik, og det var endelig tid til det sidste fly. Det var kun 1,5 time, så det var til at klare. Man kunne tydeligt mærke at vejret var dårligere og blæsende mod Danmark. Der var ret meget turbulens, og jeg var ikke istand til at få sovet. Tiden gik rigtig langsomt, men da vi endelig landede var det møghamrende koldt. Vi fik fundet vores bagage, og kom mod ankomsthallen. I ankomsthallen stod min mor, hendes kæreste, søster og far. De havde taget mad og drikke med til mig, og så gik turen ellers mod Kalundborg! Det var så skønt og koldt at være hjemme igen. Jeg fik krammet alle dyrene og så i seng med mig.

b15