Lübeck, Tyskland d. 2 februar - 17 ferbruar 2023

Dagen inden jeg tog afsted fik jeg pakket alle mine ting, og min lejlighed. Det var svært at finde ud af hvad jeg skulle have med, fordi jeg kun havde set min lejlighed i Tyskland på billeder.
Efter jeg havde pakket mine ting og pakket bilen fik jeg brugt noget tid sammen med min morfar og min morbror inden jeg skulle afsted.

Dagen efter spiste jeg morgenmad med min mor, far og min fars kone, hvorefter vi sagde farvel så jeg kunne kører mod Lübeck. Jeg var i god tid til færgen og kunne derfor nå en færgeafgang før. Da jeg ankom til Lübeck var jeg igen i god tid til det aftalte tidspunkt jeg skulle mødes med udlejeren.

Efter jeg havde fået min nøgle, set lejligheden og fået snakket lidt frem og tilbage med udlejeren, endte jeg med at gå en tur rundt i Lübeck, for at få en fornemmelse af hvad der var at se, indkøbsmuligheder og lidt af byen.

Lübeck er en flot gammel by, der er mange gamle skæve og sjove bygninger. Det endte derfor op med at være en længere tur end forventet og udpakningen måtte derfor vente til dagen efter.

Mens jeg skriver dette har jeg været i Lübeck i fire dage nu, hvor af tre af dem er gået med at arbejde. Indtil videre har det været spændende at se hvordan tyskerne gør, men også udfordrende da de har nogle anderledes regler end i Danmark, samt deres materiel er anderledes.

Jeg er spændt på hvad Lübeck har at byde på de næste par uger. 

Jeg har været med til en lave en del alment elektrikerarbejde, fejlfinding, opsætning af lamper, og diverse gængse installationer. Det har været et indflydelsesrigt ophold, hvor læring og ikke mindst sprog samt det sociale i have nye bekendtskaber syd for grænsen har været en stor del af at være afsted. Jeg har allerede nu planer om at tage et ophold mere i Tyskland.

 

Jeg er nu færdig med mit Tysklandsophold. Det har været en virkelig spændende og indflydelsesrig oplevelse, ikke mindst personligt, arbejdsmæssigt og erfaringsmæssigt, men også på mine fremtidige planer indenfor hvad jeg godt kunne tænke mig at arbejde med. Det er en oplevelse jeg vil anbefale alle at have med i bagagen.