Dagbog – 3 uger praktikophold i Chios Grækenland

Uge 19

Mandag d. 9 Maj.

I dag mødte jeg en halv time for sent på arbejde fordi hver gang vi skulle sætte en af på arbejdet, gik vi alle med ind for at se deres værksted og sige pænt goddag. Da vi så kom hen til mit værksted fik vi pænt af vide at min svend allerede var kørt, og vi skal være der senest kl. 08.00, de kiggede på mig og sagde at jeg bare kunne tage en fridag sammen med de andre i et badeland.

Tirsdag d. 10 Maj. 

I dag skulle jeg bære toiletter og falconer op på hotellet Diana, det gjorde jeg ca. fra 8 til 12, da jeg var færdig med det, fik jeg lov til at monterer falconer, og nogle toiletter.

En falcon er en form for radiator, som kan producerer varme og kule.

Onsdag d. 11 Maj. 

I dag rensede jeg filtre på falcon på hotel Diana, og skulle forskyde et rør da der skulle bygges en skorsten lige der hvor rørende gik, efter vi var færdige med det skulle vi udskifte en ekspansionsbeholder og en cirkulationspumpe.

Torsdag d. 12 Maj. 

I dag kørte jeg med en som kunne snakke engelsk og han var uddannet elektriker, vi lavede stortset kun lamper og trak kabel til nogle af lamperne, da de var gået i stykker. Da vi var færdige med det, skulle vi ud og udskifte en VVB, som sad nede under håndvasken hos en ældre dame, den er kun komplet til den vask, og den bruger de f.eks. til at vaske op. Da vi var færdige der, skulle vi ud og sætte en parabol op, da der ikke var plads på taget måtte jeg stå på en stige og se hvad jeg lavede lidt lang væk fra. Lige til sidst skulle vi få sådan en kæmpe solvarmer op, med hjælp fra et reb.

Fredag d. 13. Maj

I dag skulle jeg laver falcons og udskifte deres el patron det lavede jeg ca. til kl. 4, da vi skulle nå at udskifte en pumpe, skyndede vi os afsted til den næste kunde, og alt var stortset klart, da han have tømt installationen, så det var en hurtig adfærd.

b b1

Uge 20

Mandag d. 16 Maj. 

I dag skulle vi ud til en rigmands hus, og der skulle vi sætte en VVB op, da der var problemer med levering af materialer samt VVB. Fik jeg lov til at svømme rundt i hans pool, indtil materialerne kom der ved 2-3 tiden, også nåede vi kun lige at monterer VVB op på væggen.

Tirsdag d. 17 Maj. 


Onsdag d. 18 Maj. 

I dag skulle jeg skille en pumpe helt ad for at se hvordan en fungere også se om jeg kunne lave den, efter jeg havde brugt ca. 5 timer på at få den til at virke, konkluderet jeg at den var helt ødelagt, da jeg havde prøvet alt, (udskiftede stortset alle dele, samt nye ledninger til motor…. )

 

I dag var jeg i retten for at udskifte air kondition, men da vi ikke havde materialerne på lageret tog vi videre. Vi skulle udskifte et kabel som ikke kunne trække de watt til en vaske- og tørremaskine behøver.

Torsdag d. 19 Maj. 

I dag skulle vi sætte en ny pumpe på en vi havde udskiftet i tirsdags. Da vi var færdige med det, var der kun sådan små opgaver tilbage som udskift af sikring osv. (mest en kigge dag for mig, da det er en mands arbejde)

b3 b2

Mandag d. 23 Maj.

Rense falcon filtre hele dage på hotel Diana.  

Tirsdag d. 24 Maj. 

Var på politi stationen for at tjekke deres pumpe. Den skiftede jeg selv mens min mester var i gang med at trække el, da jeg var færdig trak vi noget el til VVB og sikringsskabet.

Onsdag d. 25 Maj. 

På rundvisning på juice fabrik.

Torsdag d. 26 Maj. 

På rundvisning på bi farm, hospitalet for at se deres ventilations systemer.

 

 

Konklusion:

 

Jeg var den eneste VVS’er som tog derned, og kendte dermed ingen af personerne, så jeg troede jeg ville for det meste gå alene og rent faktisk kede mig, men det var slet ikke tilfældet.  Den her gruppe der blev sendt dernede, var virkelig en gruppe af FANTATISKE MENNESKER, man kunne på ingen måde føle sig udenfor eller alene, da folk altid var der for dig. Og sikke et fællesskab som vi fik, det var nok det bedste ved turen!

b4

b5