Tyskland praktikplads

I den første uge i Lübeck, flyttede vi hen til et vandrehjem, hvor vi skulle bo i den første uge. Der var intet køkken så
Vi spiste ude hver dag efter arbejde.
Om mandagen, havde mig og Diana fri, så vi bestemte os for at tage ned i byen og shoppe lidt og tjekke hvilke saloner vi skulle være i. Både mig og Diana var begyndt at blive lidt nervøse for vores første dag. Men de var alle sammen rigtige søde i den salon jeg var i. Jeg fik ikke lov til at lave så meget på kunderne, men de havde nogen dukkehoveder, som mig og deres 3 elever satte hår på, vi stylede også hinanden, og jeg fik lov til at vaske hår på nogen få kunder. De lærte mig også hvordan man lavede en håndmassage. Og så blev sendt ud et par gange med flyers jeg skulle putte i postkasserne.
I den salon jeg var i, var der rigtig strenge regler med rengøring, der skulle både gøres rent hver morgen og aften, samt hen af dagen. Og chefen kom og tjekkede det når alle var gået.
Eleverne fortalte mig også at i Tyskland varer uddannelsen kun 3 til 3,5 år og man skal gå i skole hver uge, og det er forskelligt hvor mange dage man skal gå i skole. Det kommer an på hvor langt man er. I skolen har de mest tavle undervisning, alt efter hvor i Tyskland de tager deres uddannelse. Og så det praktiske lærer de mest af i salonen.
I salonen kunne de fleste lidt engelsk, så der var ikke så mange problemer med at kunne kumunikere, og man kunne oversætte hinanden, hvis der var en der ikke forstod hvad man sagde.

 

Uge 2 og 3
I de sidste par uger, gjorde vi rent, gik ud med flyers, stod med dukke hoveder. stylede hinandens hår til billeder/videoer til deres facebook/Instagram. Og så fik jeg lov til at hjælpe deres gamle ejer af salonen på 84 år med at vaske hår og give massage, samtidig med at han gav mig et par fif, han kom hver fredag og lørdag og havde et par kunder. Ellers var der meget stille og rolig de sidste uger.

Er glad for at jeg fik den her oplevelse fordi jeg har fået nogen nye venner, som jeg hyggede mig meget med om aftenen og i weekenderne. Vi så film, shoppede, tog ud og spiste, og tog i byen i weekenderne.
Samt at jeg har mødt nogen nye mennesker i et andet land som måske kan hjælpe mig senere hen i min uddannelse.
Og så er jeg blevet meget bedre til engelsk efter at have snakket engelsk 10 timer om dagen
Og så har jeg også lært mere om hvordan deres uddannelse er i Tyskland.

 

Billeder af salonen indenfra:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eleverne i salonen:

Hvad har du lært af at være afsted?

Jeg har lært nogen nye mennesker at kende, lært mere om hvordan den tyske frisør uddanelse er. Og så har jeg set et par nye teknikker og måder på at farve og klippe hår..

 

Har opholdet i Tyskland påvirket dine fremtidsplaner?

Nej, men måske har jeg fået nogen nye kontakter, som jeg kan bruge til mit job i fremtiden..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vil du anbefale andre at tage af sted?
Ja helt klart, synes det er fedt at få den oplevelse, og at man kan udfordre sig selv. Blive bedre til sprog, og se hvordan uddannelserne er i andre lande. Samt møde nogen nye mennesker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvad har du lavet i fritiden i praktikperioden?
Været sammen med de andre der var afsted. Vi så film, spiste ude, var i byen, shoppede og alt muligt andet hyggeligt.

 

Hvordan gik det med at købe ind og selv lave mad?

Var en lille udfordring, men det var sjovt og hyggeligt.