Praktik i Tyskland

Starten på det hele.

Jeg havde tænkt længe over om jeg skulle prøve, at tage en tur til Tyskland, inde for mit drømmefag, automekaniker. Jeg havde tænkt meget over det inde i mit hoved, om det var det jeg skulle satse at gøre, se om der var en fremtid i det, men jeg var meget i tvivl, om jeg skulle gøre det. Så luftede jeg ideen over for min far, han synes det lyd spændende, det med udlandet, og han fortalte mig, nogle historier fra den gang han var yngre. Det var nok nogen af de tanke og historier, min far havde fortalt mig, der sagde mig noget, at det nok var noget der var hver at prøve. Jeg gik stadig meget og tænkte over det, og så tænkte jeg, skal da lige lufte ideen over for min mester, han fortalte mig mange forskellige historier, det var nok der det gik op for mig at jeg skulle nok prøve det her, men jeg var stadig meget usikker. Men en dag tænkte jeg, jeg gør det, jeg vil af sted, og det har nok været efter længere overvejelse, fra min egen side af, jeg fortalte min mor og far om at jeg gerne ville afsted, de synes det lyd som en god ide.

Optakten

Jamen, jeg opsøgte selvfølgelig udlands projektet og hørte og læste lidt omkring det her med at skulle til udlandet, så jeg havde lidt bagrund, til hvorfor jeg skulle afsted, til udlandet. Læste lidt brochere, fik og så snakket med nogle af dem der havde været afsted, som kunne give lidt info omkring det her udlands ophold. Jeg fik en masse ting af vide, som gjorde mig mere sikker i min sag om at tage af sted. Og det synes jeg at var en stor hjælp for mig, om at blive mere sikker i mit valg om at tage af sted. Snakkede og så med diverse rådgivere om råd, og hvordan det kom til at foregå, igen en stor hjælp, selv om der var mange ting der skulle på plads, f.eks. Diverse, forsikringer, og lignende ting. Havde op til flere møder med Anne og Nina, for de fortalte nogen ting, omkring det her, med at være afsted i tre ugers praktik. Efter en del snak, så besluttet jeg mig for at sige ja jeg vil afsted. Anne og Nina, ville holde et møde med mig, omkring nogle ting der skulle på plads før de kunne finde et sted, at sende mig hen, nede i Tyskland, de ville finde stedet til mig, og hvor jeg skulle bo i de tre uger. Jeg fik et slags budget, imens jeg var der nede, som jeg kunne bruge på hvad som helst dernede. Og hvis det blev over det budget, må jeg selv betale, jeg under skrev diverse juridiske dokumenter, på jeg skulle af sted og med at jeg havde modtaget penge og alle de her ting der skulle på plads, før jeg kunne tage af sted. Anne og Nina havde fundet et sted til mig som hed Kindt-Motoren, jeg havde aldrig hørt om dem, men tænkte det skal nok blive spændende det her. At det bliver en oplevelse for livet, for mig og at jeg nok kommer til at lære nye ting.

Tyskland

Søndag den 22-01-2017, der kørte jeg til Tyskland, ned til Lübeck, til det Jugendherbeg jeg skulle bo på, jeg var spændt og nervøs om søndagen, med hvordan det skulle gå. Da jeg ankom til det sted jeg skulle bo, pakkede jeg lige mine ting ud, og faldt til, efter et par timer, så tænkte jeg at jeg ville kører ud til der hvor jeg skulle arbejde i de tre uger jeg var i Tyskland, det så ikke ud af meget ved første håndsindtrykket. Jeg tænkte nok at det var et lille værksted. Og der var jeg nok lidt skeptisk. Og det samme med personalet, på Jugendherberget, om de kun snakkede tysk, ikke at mit problem var sproget, men mit tysk var ret så rustent, det skulle i hvert fald lige friskes op. Men jeg følte måske lidt hjemve den første dag, men alt var nyt for mig om søndagen, da jeg ankom, men det var noget jeg var klar til, ellers så skulle jeg blive det, for om mandagen startede jeg.

Mandag morgen, startede jeg med at være meget nervøs før jeg skulle møde op. En blanding af mange ting, der spillede ind, både psykisk og fysisk. Jeg kommer ind af den her hoved dør, jeg skulle finde Frau Kindt, der gik ikke ti sekunder så var jeg i gang med at snakke tysk med Frau Kindt, sød rar viste mig rundt, på værkstedet, der gik det op for mig at det her sted var ikke lille men kæmpe stort. Jeg var ved at tabe kæben, af glæde, jeg skiftede til arbejdstøj, fik af vide jeg skulle arbejde sammen med Nils, deres lærling, sød og rar ung mand, både tysk og engelsk talende gut, jeg var super ivrig for at komme i gang med at arbejde, vi lagde hårdt ud med en opbygning af en motor fra bunden, han viste mig de forskellige maskiner og hvordan man brugte dem, og hvordan det virkede så jeg havde en forståelse af hvad det var. Han forklarede mig mange ting, men på en forståelig måde, mandagen gik hurtig, fyraften, jeg skulle tilbage til byen og finde et ste at handle, fik jeg gjort, lavet mad og spiste, gik ned på mit værelse, hvor jeg var helt alene i den første uge, lidt kedeligt men godt at have en bog med, eller flere, ellers så kunne man gå en aften tur. Ugen løb afsted, det blev onsdag, der skulle jeg ud spise med Nils og Fabian, i Lübeck, de hentede mig, og vi tog ud og spiste, og viste mig rundt i byen, vi snakkede om mange forskellig ting. Så nåede vi weekenden, jeg tænkte hvad skal jeg så lave, jamen jeg gik en tur op i byen og kiggede lidt, spiste noget frokost og gik så hjem, på værelset, og læste videre på min bog.

2 uge om mandagen var der en tysker der ankom på mit værelse endelig en at snakke, med det var fantastisk, dagende var ikke så lange når arbejdstiderne hed 07:30 til 16:30, det jeg lavede for det meste var det her med at bygge forskellige motorer op fra bunden, det brugte jeg min tre uger på, men og så med variationer. Mange forskellige motorer der skulle laves så spændende at jeg lært noget man ikke ville gå så meget op i, hjemme i Danmark,

jeg kom til tredje uge, den gik hurtig. Jeg følte fredag kom på 2 sekunder, så skulle jeg til at hjem ad, jeg sagde fint farvel til alle de her nye mennesker som jeg havde lært at kende, jeg følte jeg ville komme til at savne dem selvom jeg kun var der i tre uger. Alle sammen rigtig rare og sød mod mig. kl 15 om fredagen i min sidste uge, hed det dk igen, jeg satte mig i min bil startede den og kørte mod dk igen, jeg tænkte det gik hurtigt det her. Efter et par timer, var jeg tilbage, i dk, jeg kom hjem, til familien, det var rart at kunne genkende det herlige hjem. Ved aftenbordet fortalte jeg om alt det jeg havde oplevet. Mig der var i centrum. Jerg var glad for at være tilbage i dk.

 

Hvad har jeg lært

Det jeg har lært i Tyskland, er meget om mig selv, og mange nye ting, omkring motor, min viden er blevet større inde for det område.

Der er mange personlige ting jeg lært om mig selv, imens jeg var afsted, jeg synes det har været godt at komme afsted, og prøve noget nyt, og vil helt klart anbefale det til andre, hvis de brande inde med at prøve sig selv af, det har været den ultimative fedeste oplevelse, det er helt klart noget jeg vil huske resten af, mit liv.