Frankrig, La Garde d. 15/10 – 28/10-2023

Frankrig 2023 

Min tur til Frankrig var utrolig lærerig og spændende, derfor vil jeg gerne dele nogle oplevelser derfra. 

Vi ankom til Frankrig, søndag den 15 oktober, og startede i skole om mandagen for at se hvordan en fransk skole var. Skolen var lidt anderledes end danske skoler. Der var hegn rundt om skolen, så man ikke kunne komme ind og ud under skolen. Lærerne skulle man også for Hr og Fru, og desuden måtte man ikke have hat på. Generelt var folk ikke særlig gode til engelsk, så man skulle kommunikere på forskellige måder for at forstå hinanden. 

Den klasse som vi mødte, havde engelsktime og prøvede at snakke lidt om sig selv, samt gjorde vi det. Bagefter tog lærerne os ud og spise og derefter hjem. 

Om tirsdagen blev vi hentet af en af lærerne og blev kørt ud til et smarthome til mange millioner euro. Der så vi hvordan franske elektriker arbejder og hvordan en fransk installation ser ud. Deres tavler er lidt større end dem i vores huse og de så meget grundige ud. Efter kørte læreren os ind til Saint Trapez, hvor vi fik frokost og oplevede byen. I Saint Trapez var der mange flotte både og bygninger. 

Bagefter kørte vi hjem, hvor vi sammen lavede aftensmad i vores hytter. Der hvor vi boede, var der meget flot og lidt ude i naturen. Det var stille, men okay. Man kunne spille tennis, petanque og bade i en grøn pool. 

Om onsdagen var vi på en anden skole, hvor vi skulle møde alle mulige klasser som var på forskellige niveau. Den ene klasse var lige begyndt og var i fuld gang med at skrue på nogle prøveplader og var i fuld gang med at lære grundtrinene i elektrikerfaget. En anden klasse på et lidt højere niveau, de lavede meget avanceret styring og havde godt styr på det. Bagefter hørte jeg lidt mere om den franske elektrikeruddannelse og hvordan den fungerer. De går en uge på skole og en uge ude i virksomheden, sådan fortsætter det hele året rundt. De mener at det er et bedre system, fordi man bliver ikke så skoletræt og kan derfor fokusere bedre i skolen. 

Efter kørte læreren os ind til Toulon, som er en meget smuk og turistet by i Frankrig. Byen var stor og flot og vi gik rundt i flere timer. Så fik vi lidt mad og derefter hjem. 

Om torsdagen var det utrolig spændende, vi skulle møde en meget dygtig elektriker som ville vise os alle hans bedste installationer. Vi startede ude på et meget smukt vinslot, hvor han forklarede os, hvordan han måtte grave stikledningen ind i huset lige så stille, uden at ødelægge noget. Dette tog ham meget lang tid, og han havde arbejdet på huset i 8 år. Huset var utrolig flot indefra. Elektrikeren måtte ikke ødelægge væggene, så han skulle være meget forsigtig. Stikkontakterne var dækket af guld og kostede 250 euro stykket. Udover det var vinslottet meget smukt og en god oplevelse. 

Næst tog han os med til et vinlager, hvor de satte vin på flaske og opbevarede det. Her stank der utrolig meget af vin og man blev næsten fuld af aromaerne. Her forklarede han også en masse om de installationer han havde lavet. Her var han tilkaldevagt og skulle komme hver gang de havde brug for hjælp. Han sagde han blev tilkaldt i tide og utide, fordi det kørte hele tiden. Men han fik altid et par flasker vin med. 

Til sidst var vi ude til endnu et smarthome, det her var rigtig dyrt. Ham der ejede huset, ville kunne styre hele huset fra sin seng, både lys, gardiner, døre osv. Det var et meget dyrt hus og hele installationen kostede utrolig mange penge 

Om fredagen skulle vi tilbage til den første skole. Her skulle vi have en nogenlunde normal skoledag. Vi fik nogle plader, hvor vi skulle lave en meget stor installation, installationen indeholdt nogle lamper og kontakter osv. Det brugte vi det meste af vores dag. 

Om aftenen tog vi ud og spiste lækker sushi.Tjeneren kunne virkelig godt lide os, så han gav os en hel flaske sake. Det var en rigtig hyggelig aften. 

Om lørdagen kunne vi endelig sove længe. Da vi vågnede, tog vi til Marseille og udforskede byen, den var meget smuk og der var virkelig meget at se. Vi fandt en lækker strand og badede. Det var meget varmt, så fik noget at spise og tog hjem 

Om søndagen prøvede vi nogle cable cars og kom op på et stort flot bjerg og fik en cola og gik en lang tur på bjerget og udsigten for meget god.