Pergignan, Frankrig 5. januar - 20. januar 2023

Uge 1

Min første uge i Perpignan. Ugen er det syd Franske startede ud med en lang rejsedag, fra Kastrup til Nice, hvorefter jeg tog vider til Paris, for at ende rejsen i Perpignan. Jeg ankom i Perpignan lufthavn omkring 21:10 hvor jeg blev modtaget af min kontaktperson Florence. Jeg satte mig inde i hendes sorte mini Cooper og kørte mod det der skulle være mit hjem de næste 2 måder. Efter ca. 15 minutters kørsel ankom jeg til Residence de venise, hvor jeg møde min to roomies Larsina fra Bulgarien og Mari fra Italien. Jeg fik en rundvisning af huset og praktiske informationer, hvorefter Florence drog hjemad. Den efterfølgende dag brugte jeg på at underskrive papirer, betaling af depositum samt en lang gåtur for mig selv i Perpignans syd Franske gader. På min 3. dag skulle jeg på tur med Larsina og en fra skolen (ALFMED). Her viste de mig forskellige butikker, seværdigheder og kirker. Da rundvisningen var over var det tid til min første lektion i fransk, hvilke måtte siges at være et særdeles udfordrende med interessant sprog. Da timen var over brugte jeg aftenen på at slappe af og bearbejde alle de mage nye indtryk. De sidste to dage af min første uge blev ellers bare brugt på ren afslapning og flere gåture i det gode vejr.

Uge 2

Min anden uge startede ud med undervisning i en minder gruppe, de gik man, tirs og onsdag med, det blev torsdag og jeg skulle starte op på arbejde i køkkenet. Jeg startede dog på en anden restaurant end først aftalt, da det originale sted havde udskudt, deres genåbning med en uge. Jeg var på Le Sujet i fire dage.

Uge 3

Om tirsdagen i min 3. uge startede jeg så på restauranten La Gallinette, her var jeg 3 dage. Hvor jeg fik et ny indblik i hvordan et køkken kan køres, hvilket er meget anderledes end i Danmark. Jeg fik ikke lært det store da mit op afsluttede før tid. Og mange af de ting jeg lavede enten var noget jeg havde prøvet før eller meget simple opgaver. Der var også problemer med kommunikationen da de ikke talte engelsk og jeg ikke taler fransk.