Dagbog fra Malta Af Christian Bach Nielsen

Fra den 18. november til den 8. December 2017

Christians dagbog – dag 1 og 2: Efter at vi mødes med David meget tidligt i lufthavnen, fik vi to gode flyruter uden forsinkelser. Først fra København til Frankfurt og der efter fra Frankfurt til Malta. I lufthavnen på Malta blev vi hentet af en chauffør fra paragon og kørt til lejligheden. Det var en spændene tur da de først og fremmest kører i den modsatte side og så kører de lidt mere alternativt end vi er vant til. Da vi låste op til lejligheden blev vi mødt af 3 venlig tyskere som også bor i lejligheden. Efter vi var kommet lidt på plads gik vi til det nærmeste supermarked, som er meget stort og som har næsten alt. Da vi havde købt de basale ting besluttede vi os for at falde på plads og slappe af efter en lang nat/dag. I dag har vi fået sovet ud så vi er friske og besluttede os for at tage ind til den gamle bydel valetta for at se lidt. Vi fik gået en fin tur, fik lidt mad og vendte hjemme ad. Billederne er fra valetta

Dag 3
I dag startede vi med at møde på paragon kl 9 for at få skrevet under på de papirer der nu skulle. Og få vores arbejdspladser at vide. Efter vi fik klaret det besluttede vi os for at tage en tur i Malta aquarium. Det var en meget spændende oplevelse med en masse flotte fisk og lidt krybdyr. Ikke det største aquarium men meget gennemført. Efter det gik vi hen til en restaurant og fik noget lækker frokost med flot havudsigt. Da vi havde spist gik vi en tur langs vandet. Hvilket godt kan være en udfordring med alle de sten og klipper. (som kan se på nogle af billederne) ellers har vi fået snakket godt med vores tyske roomies og fået lært dem at kende. I morgen står det på arbejde, det glæder jeg mig til.

Dag 4

Første dag på arbejdet startede ikke helt perfekt, da der var noget forvirring med adressen. Men langt om lange fangede jeg to mænd for det firma, jeg skal arbejde for og jeg fik lov til at kører med dem i dag. Deres job var at kører rundt til de forskellige pladser for at hente og bringe materialer. De var nogen med massere af energi og lavede massere af sjov.  Så dagen endte godt trods en forvirret morgen.  For første gang indtil nu at vejret været overskyet med let regn.  Der var ikke det store at tage billeder af idag men her er et af deres interessante fortorv.

Dag 5

Idag har været min første dag ude og se hvordan en maltesiske elektriker gør og det startede med at jeg måtte tage bussen kl 6:15 på arbejde. Bussen var så fuld så når dørene skulle lukke måtte man hjælpe dem.  Stedet jeg var på idag var en 8. Etage i Sliema, som skulle bruges til noget kontor. Alt det der kunne monteres var monteret, så jeg har fået et godt indblik i, hvordan det skal se ud. Og hvilken materialer de bruger. Så meget af dagen er gået med at teste i tavlerne, der er på etagen. Og efter arbejde gik jeg en tur forbi et større shopping center for at scoute lidt til Black friday.

Dag 6 og 7

De to sidste dage har ikke stået på det store ud over arbejde. De er gået med at teste, fejlfinde og sætte lamper op.  De holder jo også Black friday på Malta, så David og jeg har besluttet os for at tage til det største shopping center på Malta, for at se om man ikke skulle have noget med hjem. Den første uge er ved at være gået og jeg syntes at det er gået rigtig fint. Vi har lidt planer i weekenden, så mon ikke det hurigt bliver mandag.

Dag 8

Det meste af lørdagen er gået med at være i Valletta, hvor vi gik en god lang tur rundt om øst delen. Ellers stod lørdag på afslapning.  Søndag var vi oppe ved en 8 tiden, for vi skulle med bussen syd på, ned og se drag race. Det var en super Fed oplevelse, der var massere af fart og fede biler. Alle måtte kører på banen, dog mod betaling. Det gjorder det ret sjovt at se. På området havde de også en driftbane, så der blev brændt noget gummi. Søndag aften mødes vi med Helle. Helle har arrangeret turen. Vi mødes med hende, fik noget mad og snakket. Så alt i alt en god weekend

Dag 9 og 10

Mandag morgen skulle jeg møde i Valletta, sammen med en der hedder Clive og vi fulgtes hen til den byggeplads, vi skulle være på. Det var gamle beboelse der skulle laves til hotel. Clive og jeg fik lov til at gå og trække nogle kabler ude på gangen, hvor vi kun var lidt i vejen for alle andre ?  Tirsdag, skulle jeg mødes i Sliema der hvor jeg har i sidste uge. Der har jeg nu fået testet det sidste færdigt, så der går ikke længe før der kan komme strøm på.

Dag 12

Onsdagen er forløbet ganske fint.  Den er gået med at pille dåser af væggen så tømreren kunne beklæde dem med træ. Og efter det satte vi nogle andre dåser i så stikkontakterne kom til at side rigtigt.  Dagen sluttede med at kunden kom forbi, og desværre var han ikke helt tilfreds, så der er lidt der skal lave om i morgen. Hvor meget ved jeg ikke, havde lidt svært med at følge med på maltesisk ? Billedet er efter tømreren havde beklædt væggene

Dag 13

Torsdagen startede ved at gå ud af døren lidt i 6 som de andre dagen, og kom rimelig hurtigt med bussen. Da jeg skulle skifte bus, nåede over 5 busser at køre forbi fordi de var fyldt. Så det tog mig i dag 1,5 time at komme på arbejde.  Dagen forløb med at sætte lamper op, rykke og lave ny stikkontakter.  Da jeg skulle hjem, gik det jo selvfølgelig perfekt.  Billedet er af de lamper vi satte op, farverne er lidt specielle men det var det kunden ville have, og højden er forskellige men det er med vilje.

Dag 14

Fredagen var meget stille og rolig. Dagen gik med at samle og sætte nødbelysning op (som kan ses på billedet). Så brugte vi lidt tid på at få mærket et par jordledningen op, som nok var smuttet i første omgang.  For første dag havde vi en hel dag med overskyet og regn.

Dag 15

Lørdag har David og jeg taget en tur til gozo. Gozo er øen der ligger lige over Malta. Vi kørte lidt rundt på øen, men mange af turist tingene og områder er meget stille. Så vi fik bare gået lidt. Da vi skulle hjem ad var det blevet mørkt, og det var blæst op, så vi havde en rigtig sjov sejltur hjem.  Da vi kom tilbage, fik vi lidt mad på et nærliggende pizzaria.

Dag 16 og 17

Søndag var meget stille og rolig David og jeg slappede af det meste af dagen. Men hen på eftermiddag kom der en Italiener og skulle bo i lejligheden. Så resten af dagen gik på at vise ham lidt rundt, sørge for at kom på plads og få ham til at føle sig velkommen. Mandag morgen startede vi med at hænge flere af de kulørte lamper op (som kan ses på billedet). Resten af arbejdsdagen gik mere elle mindre med at montere tavler færdig.

Dag 18 og 19

Tirsdag brugte jeg det meste af dagen på at montere en tavle. Lige omkring middag fik vi besked om at de ville komme og hente et af de små rulle stilladser, så vi fik lidt travlt med at få det pakket sammen og bragt fra 8 etage ned til stuen. Ellers gik resten af tiden ved tavlen og nåede næsten at blive færdig. Onsdag var det videre med at montere tavle og få mærket op. Og det lykkedes også, som kan ses på billedet. Så da den var færdig ventede den tredje og sidste. Nåede og få taget en god bid af den også, men dog ikke færdig. Da onsdag var det sidste arbejdsdag, måtte jeg sige farvel til Clive og David (svendene). Jeg fik ros af dem, så håber da at jeg har været til hjælp. Har i hvert fald gjort hvad jeg kunne. Er lidt glad for at det var idag jeg stoppede for inden for de næste par dage skal der monteres næsten 200 stikdåser i skriveborde…

Malta dag 20

Torsdag er gået stille og rolig vi har pakket os lidt sammen for vi skal være ude af værelset i morgen kl 10. Og så har vi været til møde på paragon for at evaluere vores ophold. Hos paragon fik vi et meget fint certifikat. I morgen fredag flyver vi kl 17:30 ca, så vi bliver hentet ved lejligheden og kørt til lufthavnen kl 14:30 i morgen. Og så er det tilbage til kold Danmark

dag 21

Hjemrejse  – farvel for denne gang.