Ravenna, Italien d. 12/02 - 23/02/2024

Søndag d. 11. februar 2024 startede vores tur til Italien. Sammen med Silke, Sisse, Kean, William og Sebastian som jeg går i klasse med, skulle jeg bo og arbejde i Italien i to uger.
Vi fløj fra Danmark kl. 12.05 og vi var alle ekstremt spændte på alle de ting vi skulle opleve i Italien. Med en mellemlanding i Amsterdam, ankom vi til Bologna lufthavn kl. 16:30, hvor vi hurtigt fik vores bagage, og kom med tog til Ravenna. Da vi ankom til Ravenna, gik vi direkte til hotellets reception hvor vi tjekkede ind og fik nøgler til lejligheden, og så kunne vi efter en lang dag, komme ind i vores hjem for de næste 2 uger og slappe af. Fordi vi ankom om aftenen på en søndag, var de fleste butikker og restauranter lukkede, men det lykkedes os at finde et pizzeria tæt på vores lejlighed, så vi kunne få lidt aftensmad og noget vand. Vores lejlighed i sig selv var egentlig super fin, der var pænt og rent, men mange af køkkenskabene var tomme. Vi havde kun lige nok bestik og glas til alle, dog var der ekstremt mange kaffekopper. Vi havde ingen gryder og pander, dem måtte vi senere spørge om i receptionen, og så kom rengøringspersonalet med nogle til os.
 
Arbejdet startede for os alle (undtaget Silke som havde fri) om mandagen. De fleste af os har skulle arbejde hver dag fra mandag til fredag. Jeg arbejdede i receptionen på det hotel, som ejer bygningen, vores lejlighed ligger i. det synes jeg var virkelig rart, for så lå arbejdet tæt på og det var nemt hvis der var noget vi var i tvivl om ift. lejligheden. Jeg har arbejdet 3-4 timer om dagen, hvor jeg er blevet oplært i booking- og reservationssystemer og i at checke gæster ind når de ankommer. Selve opgaverne var egentlig lette i sig selv, men alle programmerne var naturligvis på italiensk, så det gav lidt en udfordring i at mine kollegaer konstant var nødt til at sidde ved siden af mig og holde øje med hvad jeg skrev ind i systemerne, for at sikre at jeg skrev de rigtige ting. Denne uge arbejdede jeg sammen med en ung kvinde som hedder Maurica, og hun var ekstremt sød og imødekommende. Hun var god til at holde samtalen kørende, når der ikke var så meget arbejdsmæssigt at lave, og vi kunne sidde og snakke som veninder, hvilket hjalp mig meget med at falde til i Ravenna. Hun fortalte dog også at det ikke er alle medarbejdere der er lige så venskabelige, så hun forberedte mig på at dem jeg skulle arbejde sammen med efter weekenden, var mere formelle, og ikke snakkede lige så meget som hende.
Fordi jeg havde så korte arbejdsdage, gav det rig mulighed til at gå ind og se byen. Ravenna er en meget smuk, klassisk italiensk by. Mange flotte, farverige bygninger og mosaikker rundt omkring, som Ravenna er særligt kendt for. Mange steder i centrum, er vejskiltene udsmykket med forskellige mosaikbilleder, som er lavet af en lokal kvinde i et værksted inde i byen. På turen har vi været ekstremt heldige med vejret! Temperaturen har ligget mellem 10 og 16 grader hver dag, og fuld sol. Totalt som dansk forår. Mens vi kunne nøjes med at have en tyk trøje eller en tynd sommerjakke på, gik italienerne dog stadig med vinterjakker, huer og halstørklæder.

Mange af aftenerne har vi brugt hjemme i lejligheden sammen, vi har holdt filmaftener, spillet kort og ofte spist sen aftensmad. Vi har dog også været ude og opleve Ravennas byliv. Kean havde forhørt sig blandt sine italienske kollegaer, om de kunne anbefale nogle barer eller pubs, hvor vi kunne tage hen. Det blev til Mac Gowans, som blev lidt af et stamsted for os. Her har vi mødt nogle skønne italienske venner. Vi var der onsdag d. 14., fredag d. 16. og torsdag d. 22. Første gang mødte vi en fantastisk tjener, som lavede chilimayo til vores pomfritter, selvom det ikke var en del af menukortet. Han hed Mike, men vi navngav ham Chilimike. Anden gang mødte vi en anden ung gruppe, som fejrede fødselsdag, og tilbød os islagkage. Sidste gang mødtes vi med nogle andre unge, som vi havde mødt på vores tur til Cervia mandagen inden, hvor vi blev vist rundt af nogle elever fra skolen, hvor vores koordinator Alda underviser.
Turen til Cervia, var lidt speciel. Da vi ankom til skolen hvor vi skulle mødes med Alda, stod en masse elever ude foran og demonstrerede. Da vi kom ind på skolen, skulle vi ind i en sprogklasse, hvor vi i grupper skulle snakke med eleverne om forskelle mellem Danmark og Italien. Selvom de var en sprogklasse, var der ikke særlig mange af eleverne der snakkede engelsk, det var lidt ærgerligt. Sammen med Alda, fik vi taget et fælles billede af alle os 10 der var i Italien, som vi senere fandt ud af, kom i lokalavisen i Cervia – lidt specielt. Efter det blev vi vist rundt i Cervia af en gruppe elever, hvor vi også var på saltmuseum. Salt er en af de industrier der bidrager aller mest til den italienske økonomi. Man kunne tydeligt se i Cervia at det primært er en sommerby. Der var ekstremt stille, lukket mange steder og ingen mennesker på gaderne. Efter vi var i Cervia tog vi til Rimini. Her var også virkelig hyggeligt, men det var også klart en turistby. I Rimini fik vi dog en virkelig god pastaret inde på en lille restaurant, hvor der arbejdede den flinkeste gamle italienske mand. Han var virkelig imødekommende og servicemindet. 
 
Vores weekend brugte vi i nærområdet. Lørdag, tog vi ind til Bologna, hvor vi shoppede en del. Vi ville gerne have set mere af Bologna, men vi var kommet hjem kl. 4 om morgenen inden, så det blev sent før vi kom derind – det må være på bucket listen i fremtiden. Søndag, holdt vi os bare i Ravenna, hvor vi havde tid til at komme rundt og se nogle af kirkerne og museerne de har. Fordi Silke og Kean arbejdede inden for kirkerne og museerne, havde de også helt styr på hvordan det fungerede. Vi købte billet til at kunne se 3 forskellige steder. Vi var inde i 2 kirker, Basilica di San Vitale og Basilica di Sant’Apollinare Nuovo – begge helt vildt smukke, fyldt med mosaik! Og så var vi inde på et museum som hed Museo Arcivescovile, som handlede om gamle skrifter og sten helt tilbage fra Romerriget.
To uger gik hurtigt, og pludselig nåede vi til lørdag d. 24. hvor vi skulle hjem til Danmark igen. Inden vi tog til lufthavnen, havde vi lidt tid, som vi brugte på at gå en sidste tur rundt i Ravenna, og nyde det hele en sidste gang. Det har været en helt fantastisk oplevelse, som jeg vil huske for altid! Jeg er utroligt taknemmelig for at gå på en skole, der kan give mig muligheder og oplevelser som denne. Jeg er ikke et sekund i tvivl om at jeg vil anbefale denne mulighed til alle der får den <3