Søndag d. 12-11-2017. Var den dag vi ankom til Tyskland, hvor vi ankom til det sted vi skulle bo. Dag lave jeg ikke så meget, men var kort ud og se, det området jeg bor i, hvor der lige en bager, Edeka og en Netto det var de indkøbs muligheder der lå, hvor vi boede, som lå 5 min fra der hvor vi boede, på gå ben.

 

Mandag d. 13. november. Var den første arbejdes dag, hvor jeg blev kørte af Nele på arbejder.  Det var en spændende og nevøers dag. Dem på arbejde var rigtig sød og gode til at snakkede med en. Efter jeg havde hilste på alle dem, der var på arbejder den, og var blevet vist, hvor ting var. Efter var det i gang med at arbejde. Det først jeg skulle gøre var at kig i sko bokse og se om den højes sko var ud i butikken, hvis ikke så skulle den ud i butikken, som kunderne kunne prøve den. Den først dag var lang fra 10:30 til kl. 20:00. da jeg havde fri føltes jeg med en fra arbejde, som var studiemedarbejd. Hun skulle noget af den sammen vej som mig og forklar mig hvordan man skulle tage sporvognen og hvordan jeg kunne bruge en APP til de tyske statsbaner. Hun var også gode til at forklare om ting ved Tyskland.

 

Tirsdag d. 14. november. Var en kort dag, hvor jeg fik fri kl. 14:00. På arbejde lærte jeg mere om hvordan jeg fandt skoen ned i lagre, det var 9 tal man skulle kig efter og 3 tal for at se om det var den rigtig størrelse. Der skulle sendes sko til andre butikken ind for butikskæde. Efter jeg fik fri, gik jeg op gennem gade og var ind og kigge på butikker. Det blev ikke til så meget den dag. Da jeg ikke havde mulighed for at når at handle ind om mandagen. Ture hjem tog 30 til 40 min. Og der hvor jeg står af fra bussen ligge lige ved side af Netto og Edeka.  Og der var godt ud valg af vare. Det eneste der ikke var meget af vælg imellem var kød. Det var meget lidt man kunne være i mellem. Men i de større butikker var der et kæmpe ud valg, med slagter og fisker. Men gode indkøbs mulighed. Og de flest vare billiger end at køb det i Danmark. Så man kunne godt leve for de penge, vi fik til mad og spise godt.

 

Onsdag d. 15. november. Sker der ikke så meget, ud over at være på arbejde. Den første uge var hårdt for benene. Da jeg var meget ned i lager for at finde sko der skulle sendes vider. De var meget arbejde hvor, man skal buge sig ned.

 

Torsdag d. 16. november. Start jeg med at gøre rent i butikken, det fortsatte jeg med rasten af tid jeg var der. Hver dag skulle puset spejlene, bordene tørret af, taske hylderne vaske af og 3 adelige med en ramme om sko hylder, skulle også vaske af der, hvor skoen stod. Jeg var også ude sammen med en fra butikken at handle ind. Det vi sku hente var rengøringsmidler. Der efter skulle vi ret lage af, så der kunne blive plads til de nye sko, som skulle stå i reolerne.

 

Fredag d. 17. november. Sket der ikke så meget, som min ben var rat glad for. Da jeg fik fri, var jeg ude at handle ind. Det var ikke mig der handl ind det mest af tiden. Det gjorder hinden jeg boede sammen med. Fordi hun havde fri før mig og jeg sente fri kl 18:00 så det ville blive sent hvis det var mig der skulle handle og så lave mad. Da vi havde aftale at spise sammen. De flet af aftnerne lave vi mad sammen

 

Lørdag d. 18. november. Lørdag havde jeg fri. Og i dag skulle Lisann og jeg, ud og se Rostock, vi var ud og se to kirker Sankt Marien Kirche og st. petrikirche. Bagefter var vi ud og se gå gaden i Rostock.

Søndag d. 19. november. Søndag havde jeg også fri, da alle butikker holder lukkede om søndagen. Det eneste der er åben er caféer og restauranter. I dag besluttede vi os for, at tage til Warnemünde, det var en rigtig hyggelig by, hvor vi gik rundt og så byen og en kirke til.

 

Mandag d. 20. november til torsdag d. 23. november.  Er start på den anden uge. Om mandagen skulle jeg møde kl 14:00 til 20:00 og resten af ugen fra 10:00 til kl. 18:00. der er ikke så meget mere at fortæl, det var de sammen arbejdes opgave, som dem jeg allerede har fortalt om. Jeg snakkede med de andre ansæt i butikken. Som fortalt om deres julemarkedet.

 

Fredag d. 24. november. I dag var jeg på arbejde, det var en af de travleste dag, da jeg var der. Det var Black Friday, som var første gang der var i Rostock. Den butik jeg var kørte med 15% på alle sko. Så det var den først dag, hvor jeg hjalp kunder, ud at for hjælpe af de andre ansætte, fordi der var så travlt. Efter jeg fik fri, var jeg ud og handle ind. I den her weekend var jeg alle hjem.

 

Lørdag d. 25. november. I dag startede jeg dagen med at gå i bageren, deres brød og kage er lidt anderledes, i hver fald deres brød er lidt mere grove i det. Efter det, toge jeg til byen, for at hent de sko jeg fik lage til side i går. Det var den gave jeg fik fra butikken, jeg skulle stadig betal for den, men det var en rigtig gode besparelse på dem.

 

Søndag d. 26. november. I dag lavet jeg ikke så meget, efter jeg havde været i bageren. Jeg bruget rasten af søndagen på at slap af.

 

Mandag d. 27. november. I dag var det der julemarkedet startede. Det var virkelig flot, hyggeligt Og spændende at se. Nu hvor man hver dag havde set hvordan de havde bygget det. Det var også magen butikker som havde pynter op, men der var også mange butikker som først pyntede op sammen dag som julemarkedet startede. Så jeg var men til at dekoret butikken.

 

Tirsdag d. 28. november. Sket der ikke noget. Var desværre syg.

 

Onsdag d. 29. november. I dag havde jeg fri, og den bruge jeg på at se julemarkedet. Det var rigtig flot, jeg så det da det var blevet mørkt, og fandt nogle gode jule gaver til familien. Men ud over selve julemarkedet er der også karruseller, hvor der kom ild ud af den en. Og så har Rostock også et til julemarked, det er et minde et, og så er det et middelalder julemarked. Rigtig hygget, med mange mad muligheder.

 

Torsdag d. 30. november. I dag var det den sidste dag. Det var en lidt trist dag. Jeg havde det rigtig godt i den butik jeg var i og snakkede godt med de ansatte, så det var tris at skulle sige farvel.

Fredag d. 1. december. Var hjemrejsedag.

Det jeg har fået ud af at tage på den her tur er, at møde nogle søde mennesker og se og opleve nogle andre ting.

Det jeg lærte mest fagligt var, lager kendeskab, da man skal kend lageret godt, når man skal find sko til kunderne. Udover det lærte jeg også til kunde kontakt, da en sko butik skal give en gode service da, man ikke kan undgå at hjælpe kunden. Det er ikke lige som andre butikker, hvor man kommer ind, finder den vare man skal bruge og så gå til kassen. For kunden ville som regel genre prøve begge sko. Og der skal man jo finde den anden sko.