Barcelona, Spanien 27. februar - 15. april 2022

Forløbet

Firmaet i2cat fandt jeg på internettet, her arbejdede jeg i 7 uger som praktikant. To måneder før praktikken tog jeg til Barcelona i den lange weekend, og vi lavede en aftale med Roger, at vi kan mødes, og jeg kan præsentere mig selv, og jeg havde en chance for at vide lidt mere om virksomheden. Mødet gik meget nemt og fint. Vi talte om virksomheden, han præsenterede mig også for nogle folk fra i2cat. 

Senere to uger før praktikken havde vi online møde med Roger og Edu, lederen af udviklingsteamet. Vi talte om, hvad der skulle ske den første dag i Spanien, hvornår vi skal mødes og alle praktiske ting. Den første dag havde jeg en lang snak med min chef. Vi talte om virksomheden, deres regals, hvordan de arbejdede, forventninger og hvilke systemer de bruger. Min chef introducerede mig også for andre kollegaer. de er mange. 

Vores aftale var at vi snakkede på spansk i office, men når jeg ikke forstod det, så snakker jeg på engelsk. Og det virkede meget godt. På noktoret taler de også på catalansk. Hver onsdag skulle jeg gå til kontoret, og alle andre dage arbejdede jeg hjemmefra. De første dage gav de mig en ekstra PC Screen og keyboard, så jeg kunne sætte ting op derhjemme og arbejde godt. Alle kollegaer fra Development department var mega søde. Hele tiden sagde de at jeg ikke skulle stresse. Vi brugte en platform Slaks hvor vi kommunikerede. kommunikationen var meget god, jeg blev oprettet med back- end team. Vi havde online møde hver uge. Men hvis jeg skulle have hjælp. skriver jeg bare til dem og de ringede til mig. Nogle gange svarer de på min besked eller ringer til mig efter mange timer, fordi de have travlt med andre projekter. 

Jeg tror, at dette kun var et stort minus fra mit team, var som om jeg var lidt alene, men ikke alene, og sådan følte jeg mig ikke sikker. Fordi jeg følte, at alle havde super travlt med andre ting, og jeg var skam over at spørge så meget, jeg kunne tænke mig. 

For at være ærlig var projektet på et meget højt niveau, og det var slet ikke mit niveau. men jeg tog nogle onlinelektioner og snakkede med venner og prøvede at gøre nogle ting langsomt. Vi arbejdede med React, så for mig var det rart at lære det mere, men på samme tid havde jeg brug for at vide mange backend-ting, som jeg ikke vidste. Jeg var overrasket over, at jeg var alene fra frontend, der arbejdede på dette projekt, hvis jeg var i tvivl, talte jeg kun med Backend-teamet. Så jeg stressede meget fordi jeg har tænkt, at vi på en eler anden måde vil arbejde sammen, og jeg kan føle mig mere fri til at spørge om ting og lære. 

Hvorfor har jeg valgt min praktik i Barcelona, Spanien?

Jeg vælger at tage et praktikophold i Barcelona, fordi jeg kan forstå og tale spansk ret godt. Og jeg ville gerne øve mig mere. På min arbejdsplads havde jeg en god chance for at tale der på spansk. Jeg vælger også at tage mit praktikophold i Spanien, fordi jeg elsker spansk kultur, mad, mennesker. Jeg elsker at rejse, og i min fritid lavede jeg meget der. Jeg tog tog hver weekend og rejste rundt i Barcelona for at kende nye steder. Jeg beslutter mig for at besøge små steder, fordi de store byer kender jeg fra før. Jeg har nogle venner i Barcelona, så vi mødtes ofte, vi gik meget , spiste spansk traditionel mad og gik til koncerter. jeg gik også til mange udstillinger og  teater.