Mandag den 9 Maj(hjemmefra)

Mandag jeg blev til celf af Kim hvor jeg derefter mødtes med Tine og kørte til færgen.

Der mødte jeg Theis og André for første gang, da vi kom til tyskland blev vi kørt til Lübeck af Anne og Nina.

 

Tirsdag  den 10 Maj

Den første dag  gik stille og roligt Nina kørte mig ud til min arbejdsplads Cavier und Sohn, hvor jeg blev intruduseret til arbejdet og få af de ansatte, hvorefter Nina kørte mig tilbage til CVJM Nr. 4.

 

Ondsdag den 11 Maj

Den første arbejdsdag gik med at rive gammelt giftigt tegl af en stor villa hvilket resulterede i vi skulle have heldragter og maske på grundet det støv teglende lavede når de knækkede (asbest) hvilket giver kræft i lungerene

 

Torsdag den 12 Maj

Torsdag gentog vi arbejdet fra dagen før nemlig at rive tegl af taget.

 

Fredag den 13 Maj

HansaPark! Hansa var super fedt og det var også en god mulighed for at snakke med en masse af de andre som var i Tyskland som man ikke så til hverdag om hvordan det gik med dem på turen.

 

Lørdag den 14 Maj

Lørdag var en dejlig afslapnings dag især efter alt det krudt man havde brændt af i Hansa Park så vi daskede bare her hjemme med noget slik og en god film

 

Søndag den 15 Maj

Ja det blev jo sørme til afslapning igen med film og slik, men vi var også ude og spise på et resturant som hed Ohana hvilket sagtens kan anbefaldes.

 

 

Min mening og råd til andre

I mine øjne er tysklands turen og generelt læring i udlandet en super mulighed.

For mit vedkomne var det ret uoverskueligt at tænke på sprog barrieren men når men først er kommet i gang finder man hurtigt ud af at det ikke er et så stort et problem som man selv gør det til, man lære hurtigt hvad det forskellige værktøj hedder og desuden opdager man at sprog slet ikke har så stor betydning. Støder du foreksempel ind i at du arbejder sammen med en som slet ikke forstår dig og som du heller ikke selv forstår så kommer man længere en man skulle tro med håndfagter og nik med hovedet.

 

Det var fedt at få noget nyt luft og lidt forandring i hverdagen, men man skal huske at tage det som arbejde og ikke ferie, jeg vil dog anbefalde alle der skal prøve noget lignende slapper af hvor nu de kommer hen så de også kan opleve byen og de mennesker der lever i den.

 

Nok er er Tyskland ikke ligefrem langt væk men man kan ikke andet end at blive overrasket over hvor ’’fremmet’’ det hele føles. Lige fra arkitekturen til de folk der bor i byen.

 

Som sagt så andbefalder jeg folk til at tage det som det kommer og husk at tænkte på det som en god mulighed til at lære dig selv og dine grænser bedre at kende.

Desuden er det en rigtigt god idé at tage ekstra penge med du får nok penge med til at leve for der nede men vis du beslutter dig for at spise ude så løber de hurtigt op.

 

Fredag den 27 Maj(hjem)

Den sidste dag her i tyskland er lidt af en rutsebane af følelser. På den ene side kan jeg slet ikke vente med at komme hjem men på den anden side så vil jeg også rigtig gerne blive sammen med Theis og André og hygge her i Lübech.