PRAKTIKSTED

R+S Stolze/ R+S Solutions

Lübeck

b

Automatiktekniker uddannelsen

Uge 46

Jeg ankommer søndag d. 13. november om aften til bostedet, hvor jeg skal bo de 3 næste uger. Det er et værelse med fjernsyn og køleskab og det er ok, der er fælles køkken og badfaciliteter og der er daglig rengøring.

Mandag morgen kl. 07 møder jeg op på den pågældende praktikplads, og ifølge aftale med lederen Andreas Zunker skal jeg følge en formand Timo Heller med rundt til de forskellige arbejdsopgaver.

Vi starter med at komme ud til en ombygning af et Auto tilbehørs firma som skal have lavet nye kontorfaciliteter på 2. sal og der skal vi afmontere diverse kabler og kontakter. Der er vi så færdige kl. ca. 14 og derefter kører vi til en nybygget fabrik som skal lave sprøjtemalerarbejde. Der skal trækkes kabler, sættes samledåser op samt diverse afbrydere og stikkontakter. Der går vi så 4 mænd i 4 dage.

Fredag kører TH og mig til Hamburg, hvor de er ved at opføre elektrikerarbejde på en helt nyopført skole. Der skal monteres midlertidig udendørs belysning så pladsen oplyses. Vi skulle også montere kabler til skolens navneskilt, inden der blev muret helt op med murersten.

Foto af nuværende navneskilt.

b1

Den nuværende skole som blev bygget i 1960érne skal rives ned når den nye er færdig.

 

 

 

Uge 47

 

Mandag morgen starter vi med at køre til Hamburg på en klinik, hvor der foretages forskellige operationer. Der skal monteres et nyt PE-kabel da det der sad i forvejen var blevet beskadiget.

Kablet skulle trækkes imellem det nedsænket loft og etageadskillelsen. Vi skulle have loftpladerne ned for at kunne lægge kabler og det skulle gå igennem 3 rum.

Kablet tilsluttes skinne se foto. (kabel yderst til højre)

 

b2

 

Tirsdag, onsdag og torsdag forsatte vi med at være ude i den nybyggede hal for sprøjtemalerarbejde. Der skulle stadigvæk trækkes kabler til de forskellige installationer.

Hele torsdagen gik med at sætte rumtermostater og motorstyring op til styring af gulvvarme.

b3

Fredag var vi ude og trække kabler til loftbelysning. Det var det første sted jeg var med ude til.

 

b4

Uge 48

 

Mandag er der arrangereret en tur Hamburg med de andre praktikelever, jeg gik fra mit bosted og indtil stationen ca. 4,5 km hvor vi mødtes alle sammen og skulle tage toget fra Lübeck til Hamburg.

Vi spiste frokost sammen og efter en times tid gik vi i forskellige grupper rundt i Hamburg. Jeg gik sammen med Nina, Anne, Tine og Jakob, vi gik på Julemarked og fik en varm drik.

b5 b6 b7

 

Senere mødtes vi alle sammen og skulle derefter ind og se Hamburg Dungeon som er en ”sjov –uhyggelig” forlystelse fra ca. 1842 som foregik i Hamburg:

b8

Efter denne tur var det tid til at vende snuden hjem til bostedet.

Tirsdag og onsdag var jeg ude i den hal som det meste af praktiktiden foregik og der lavede vi den sidste del færdig og kunne afslutte hele projektet.

b9b10 b11 b12 b13 b14 b15 b16

 

Torsdagen foregik i Lübeck, en koncertsal som skulle have monteret nye spotlys og der monterede vi lamper og tilsluttede dem og derefter var dagen gået og jeg var færdig med praktikophold ok kørte hjem mod Danmark igen efter 3 uger J

Foto fra koncertsalens loft:

b17

 

Konklusion:

Min oplevelse af praktikstedet at det er et godt sted at være og man følger den samme person som jeg blev knyttet Timo Heller, med hele vejen i tidsrummet (3 uger).

De primære opgaver var at deltage i elektikkerarbejde, hvilket havde været fantastisk, hvis man var elektriker i praktik. Men for mit vedkommende som er i uddannelse som Automatiktekniker var det ikke det rigtige sted at komme i praktik, det var ikke noget som kunne relatere til mit virke.

Der bør man finde et praktiksted som har relationer til uddannelsen, dels er dem som finder de forskellige praktiksteder og Celf som bør finde de rigtige steder for praktikeleven.