På hospitalet i Reykjavik som sygeplejerske

Forberedelse
Jeg skulle først skrive til min moster og hører mulighederne. Corona gik hen og blev lidt voldsom så vi blev enige om jeg bare skulle tage med hende på arbejde. På et privat sygehus. Jeg skulle skrive en ansøgning. Skrive om hvad Erasmus er og hvorfor vi gør det her. Min moster rettede den så det stod fint.
Da jeg fik 75% af pengene kunne min mor og moster hjælpe mig med hvilke flybilletter jeg skulle bestille. Fordi jeg skal til Island har de nogle sundheds regler udover corona restriktionerne. Ud over det skulle jeg få en leverbetændelses B vaccine. Jeg ringede til min læge og fik ordnet det på ingen tid. Der var et krav med blodprøven at den skal max være en uge gammel.
Jeg har skulle tage toget helt til Østerport den 11. februar for at være hos min mor til den 12. hvor jeg skal flyve klokken 20:05. Der jeg sad i flyet fandt jeg ud af at jeg skulle sidde ved siden af en lille dreng. Han er 9 år og hedder Almar. Vi snakkede og snakkede. Han satte en film på. Inden vi lettede kiggede vi på menuen, han pegede på en chokolade stang og nogle vafler som han elskede. Jeg tænkte at han, som mig, heller ikke havde fået meget at spise pga. tidspunktet vi fløj fordi at man har været spændt. Han sagde han ikke havde nogle penge med så jeg ville gerne give ham det. Han sagde tak og delte nogle chips han havde fået af stewardessen. Jeg købte en sandwich. Og så så vi videre på filmen. Vi snakkede om Island og steder vi havde været.
Der jeg var landet gik der et øjeblik og så var jeg på vej hjem til min moster og familien der. Jeg så nordlys der jeg landede og på vejen derhen. Det var vidunderligt. Kom ret sent men fik sagt hej og snakkede med min familie og gik i seng.

Søndag den 13. februar
Vi vågnede overraskende sent og for mig er det lige plus en time pga. den ene times forskel på Island og Danmark.
Vi har valgt at jeg skal testes i dag og få et buskort fordi jeg får tidligere fri end min moster.
Jeg har fået arbejdstøj. Jeg har fået et par bukser. Tre forskellige farvede trøjer.

Mandag
Mine tider er fra 8-13.
Vi havde fået rigtig meget sne i går, så vi kørte alle sammen i samme bil pga. det var den største bil og kunne klare mere sne. Kunne ikke få et bus kort så nu må vi se om jeg skal gå de 3 km.
Vi har skulle lave nogle teste for at se om 8 personer, som i dag kom for at blandt andet at se om folk har kræft i maven, sår eller lign. Så har jeg blandet noget medicin pulver med vand og så skrevet alle oplysninger om patienten ned, så man kan sende svarende fra testen til Tyskland, der ser de om der er noget galt.

Tirsdag
Jeg var på arbejde i en time, men fik det dårligt pga. undersøgelserne. Så har siddet ude og fuldt med i hvad alle andre gik og lavet. Jeg gik ned i en butik og købte noget frokost. Og spise halvdelen og så havde jeg det meget bedre og kunne være med til to hele undersøgelser uden at blive dårlig. Så kunne jeg fortsætte min dag.

Onsdag
Vi skal lave maveundersøgelser i dag. Jeg er nået et punkt nu hvor jeg ikke er nervøs eller bange mere for at tage på arbejde. Er bare lidt træt, men det er sygt hyggeligt. Alle de andre kollegaer prøver at snakke med mig og vil rigtig gerne, de bliver lidt nervøse for om jeg er genert så de holder igen.
Jeg kan ikke snakke med kollegaerne, vi snakker ikke særlig godt engelsk og jeg kan ikke finde ud af at udtale deres navne. Jeg kan heller ikke prikke til dem pga. Corona så er meget afhængig af at jeg kan kalde på min moster hvis jeg er usikker på om jeg gør det rigtigt.

Torsdag
Vi lavede egentlig det samme som mandag. Der var 5 personer der skulle puste i to reagensglas. Tage noget at drikke (medicin af en art) og så vente en halv time og puste i to nye reagensglas. Så kan man se om der er problemer i maven. Det bliver sendt til Tyskland og så sender de svarene ind om de skal have en mave/tarm undersøgelse.
Klokken 10:00 skulle jeg have taget en blodprøve fordi at jeg har haft corona for en måned siden og kan ikke rigtig blive testet, men islændingene vil bare være sikker. Jeg blev rigtig bange, nervøs og ked af det over det med nåle. Det tog lang tid fordi det var svært at finde et sted at stikke. Det endte med at være i håndledet, det gjorde ikke ondt, det var bare ømt. Hende der stak mig spurgte hvor jeg kom fra og så sagde jeg “Denmark” og så sagde hun “så kan vi da bare snakke dansk sammen”. Det var meget beroligende. Jeg havde virkelig ikke lyst til at tage på arbejde fordi jeg havde været så nervøs og bange. Kom hjem og efter cirka 2 timer valgte jeg at lufte min families hund, den har ikke været ude og gå i lang tid og var blevet ret overgearet. Vi gik i cirka 1-2 timer og kom op på 6 km
Vi fik burger til aftensmad og vi spillede nogle spil.

Fredag
Min moster skrev til mig om morgenen og sagde vi ikke skulle afsted i dag. Tænkte det var fordi hun var lidt syg. Men fandt ud af at min far havde skrevet til min moster og fortalt min oldemor er død så min moster vidste hvad der skete. Jeg fik det af vide ved en 8-9 tiden at hun var gået borte i natten til i dag. Og forstod meget bedre hvorfor jeg måtte blive hjemme. Min dag var ret trist. Men min moster prøvede at få mig, hende og min kusine lidt ud. Få mig på andre tanker. Vi tog på en katte cafe og i en outlet. Vi tog ud og købte nogle snacks og så hjem og se en film.

Lørdag
Vi skal i svømmehallen i dag. Det er en udendørs svømmehal og vi vil gerne svømme inden stormen bliver for voldsom. Jeg blev lidt rystet i dag. Fordi vi fandt ud af at min morfar skulle på sygehuset i Nykøbing. Jeg var rystet mest af hvad der skete i går med min oldemor.

Søndag
Min moster har fået corona. Hele corona situationen er cirka 2-4 uger bagud end i Danmark, deres regler er anderledes og min moster er ret syg. Ikke meget, men nyser og har hostet en smule de her dage. Jeg kan ikke snakke samme sprog som dem. Jeg har flere gange være ved at besvime pga. kvalme og ikke kunne forklarer hvad der skete. Men vi skulle stort set lave de samme opgaver som i sidste uge. Bare forfra. Vi kredser også lidt om at min morfar er på sygehuset. Vi ringer til ham, min mor og mormor.

Mandag
Jeg har ikke kunne lave så meget. Jeg er ikke taget på arbejde og jeg fandt ud af senere at hvis jeg havde taget på arbejde ville jeg ikke ku komme hjem pga. det ville komme stormvejr (med sne) der kom ved en 11-12 tiden. Busserne sad fast og kørte langsommere pga. de skulle stoppe ved hver eneste person de kørte forbi nærmest. Jeg er blevet hjemme og skrevet med mine klasse kammerater. Der er kommet så meget sne at sne-ryderne ikke kan skubbe det ud til siderne af vejen. Nogle steder bruger de gravkoer til at skrabe det væk. Der er så meget stormvejr at de advarer om istapper der falder fra husene. Istapperne er voksende siden jeg kom. Og nu er de blevet store og er farlige at blive ramt af. Nu kan man blive mere ramt med mere tryk pga. vores stormvejr.

Tirsdag
Ingen kan komme ud. Ikke fordi jeg kunne pga. min moster har fået corona. Hun er ikke syg mere men kender ikke helt reglerne. Min kusine og fætre kan ikke få deres bil ud ad indkørslen pga. alt den sne. Vi kan ikke skovle pga. stormvejret. Så er vi er ret meget fanget hjemme til vejret har lagt sig. Stormvejret får det faldende sne til at føles som piskesmæld på ens ansigt og gør forfærdeligt ondt hvis man ikke har dækket ansigtet ordenligt.
Det plejer ikke at sne og storme sådan her. Ikke så ofte. Rigtig uheldigt jeg kommer på det her tidspunkt.

Onsdag
Jeg har ikke kunne tage på arbejde fordi jeg ikke har en negativ corona test. Jeg har min blodprøve men de vil gerne tjekke for corona oftere, men en PCR koster 400kr og kvikteste holder ikke super længe. Deres system er ikke så godt i forhold til corona. Den ene covid-19 test jeg har taget har være inkonklusiv (nok fordi det er en måned siden jeg er testet positiv for corona). Min moster er stadig hjemme. Vi må først tage på arbejde på fredag. Min sidste dag på arbejdet. Vi hører fra arbejdet og de har ikke haft så mange patienter pga. vejret og folk har ikke kunne komme før senere på dagen til sneen var mere væk.

Torsdag.
Men jeg har gået med hunden. Og fundet ud af en sø vi (hvor der er 3 km hele vejen rundt om søen) den er frossen. Man kan gå ud på den. Det vil jeg prøve i morgen!
I dag vil jeg bage fastelavnsboller til arbejdet i morgen. I morgen er min moster ude af karantæne og jeg kan komme på arbejde på min sidste arbejdsdag. Så jeg vil gerne dele noget sødt ud. Som tak for oplevelsen.

Fredag
I dag har vi kun arbejde til 12 pga. noget med de opgaver der skal laves efter der kan jeg ikke hjælpe. Fordi min moster som jeg følger hun hjælper med det hun kan. så er det svært for mig at hjælpe min moster der hjælper.
Vi har rengjort ting og gjort klar til næste patient.
Det har alt i alt været en rigtig god tur. Jeg har lært meget om syge personer og hvordan man undersøgere det. Jeg er blevet mindre sart og forstår meget bedre ting fra lægernes side.

Nauja Nunu Heising