3 ugers praktik i Tyskland.

Dag 1: Søndag D.13/11-16. Ankomst

I dag har været en lang dag med transport. Vi har brugt godt 4 ½ time på transport og aflæsning af personer. Vi har nu fundet os til rette der hvor vi skal bo og er ved at pakke ud ellers vil jeg gøre denne dag kort da der ikke er sket så meget andet. Jo vi har fået flere informationer angående transport til og fra arbejdet og arbejdstider.

Dag 2: Mandag D.14/11-16.

I dag har også været en halv lang dag da man lige skal ind i rutinen og man lige skal finde hinanden. Udover det har det ellers været en god dag man bliver allerede sat til selvstændige simple opgaver og det er dejligt. Det er lidt mærkeligt at tænke på at man skal dette i de næste 3 uger men nu hvor man har været på pladsen og mødt medarbejderne så tror jeg ikke det bliver så svært tvært imod tror jeg det bliver en kanon uge hvis man ellers selv ønsker det.

Det jeg har lavet i dag er at sætte paneler op hvor der trækkes kabler i og sætte facade på panelerne så man ikke kan se kablerne.

Dag 3: Tirsdag D.15/11-16.

Så er man enlig begyndt at komme ind i rytmen og dagen i dag gik faktisk meget hurtigt og det er et godt tegn på at man er ved at komme ind i en rutine. Mine arbejdskollegaer er så søde og selvom der er lidt sprogbarriere så finder vi altid ud af at forstå hinanden. Ellers så går det godt, man hygger sig og har det rart sammen med sine venner her i Lübeck. Jeg bor jo sammen med Christoffer og Steven fra SKP (Skolepraktik).

I dag har jeg lavet meget af det samme som i går men det er også hyggeligt at kunne gå og lave noget selv. Plus kollegaerne er så søde at hvis der er noget man ikke forstår eller ved hvordan skal være så kan man altid spørge dem.

Dag 4 Onsdag D.16/11-16.

I dag har været meget lig i går. DVS. at jeg mest af alt har lavet det samme som i går hvad angår arbejde. Ellers kan man rolig sige at dagene går hurtigt og tiden går stærkt. Det er nu ellers spændende at se og arbejde sammen med et helt andet folkefærd en man er vandt til. Man lære meget både fagligt og sprogligt. Fx så lærte jeg at blyant og tusch kaldes Stift her i Tyskland så det er altid godt at vide.

Dag 5 Torsdag D.17/11-16.

I dag skete der ikke så meget. Dagen lignede meget dagen i går. Jeg fik nogle nye opgaver på arbejdet så det var dejligt med lidt variation og så at kunne også prøve noget andet en hele tiden skulle sætte kanaler op til føring af kable men ellers hygger vi os og har det sjovt i firmaet og vi begynder at føle at vi er en del af teamet og det er dejligt.

Dag 6 Fredag D.18/11-16.

I dag har det været en kanon dag. Selvom at vi også i dag måtte arbejde til kl. 16:00 så var frokost og middag en sand fest. Vi Hyggede og havde det rigtig rart sammen og vi havde det sjovt og grinede så tårerne næste stod ud af øjne hulerne. Ellers har det været en dejlig uge med masser af sjov spænding men også ensformig og det er dejligt at prøve lidt af vært.

Dag 7 Lørdag D.19/11-16.

I dag har været en god dag (mere eller mindre) jeg har fået en lille forkølelse som forhåbentlig ikke er så stor men som jeg kan komme over i løbede af i morgen. Ellers har vi været inde i Lübeck centrum og har haft købt lidt ting og sager og har også handlet ind så vi kan lave madpakker i næste uge.

Dag 8 Søndag D.20/11-16.

I dag Har været en ”Slap af dag” og heldig vis føler jeg er jeg er ved at kommer over min forkølelse og det er godt. Der er ikke sket det store, vi har mest af alt siddet og spillet computer og slappet af. Nu venter dagen i morgen og den glæder jeg mig til at komme i gang med noget igen. Ellers har det været en god weekend.

Dag 9 Mandag D.21/11-16.

I dag har været en ok dag jeg kan mærke at forkølelsen ikke rigtig er forsvundet og jeg bliver lidt hurtigt forpustede og træt da lungerne er godt udmattede. Ellers har det været spændende da vi i dag brugte den ene halvdel på at sætte lamper op og den anden halvdel af dagen på at rykke lokale dvs. at vi rykkede alle de ting som vi havde der hvor vi spiste inkl. Kabel ruller og bore og stole m.m. og flyttede den over i et nyt lokale.

Dag 10 Tirsdag D.22/11-16.

Ikke så meget under den åbne himmel i dag. Bortset fra at vi har haft en evaluering så har det været en god dag med noget arbejde og en masse evaluering. når man bor sammen med andre så er det dejligt at man kan arbejde sammen om alt det daglige arbejde som at vaske op og lave mad og selvom det lyder som pligter i nogens øre så er det ret sjovt alligevel.

Dag 11 Onsdag D.23/11-16.

I dag har vi sat lamper op på byggepladsen og trukket kabler og sat stikkontakter op så det har været en god dag med masser at lave og det er dejligt for så går tiden lidt stærkere. Ellers er der ikke noget andet i dag.

Dag 12 Torsdag D.24/11-16.

I dag har været en hård dag da vi har været 6 man om at løfte 6 sikkerheds skabe til forbindelse af kablerne som forsyner strøm til huset. De vejer 300 kilo hver så der måtte tænkes kreativt for at løse problemet og få alle ind før fyraften. Men det lykkedes og vi kunne holde fri til tiden.

Dag 13 Fredag D.25/11-16.

I dag har været en spændende dag da jeg måtte tage på arbejde alene uden min kammerat Stiven da han måtte tage til lægen da han havde nogle små problemer med hånden men heldigvis ikke noget seriøst. Ellers har det været en god dag med sjov og spas på arbejdspladsen og det er kanon.

Dag 14 Lørdag D.26/11-16.

I dag har jeg været ude og handle ind til næste uges madpakker. Ellers er lørdagen gået med at spille sammen med mine to andre værelses kammerater. Vi hyggede os og havde det rart sammen. Internettet her er virkeligt dårligt så man må være kreativ for at finde måder at underholde sig selv på og det er langt fra alle dage at internettet virker. Ellers er alt godt og vi glæder os mine værelses kammerater og mig.

Dag 15 Søndag D.27/11-16.

I dag har været ren underholdning. Da butikkerne holder lukket om søndagen er der ikke meget andet at lave en at spille og se tysk tv. Ellers ikke meget nyt under denne stjerne. Udover at internettet heller ikke fungere i dag og det er lidt kedeligt men sådanne er livet.

Dag 16 Mandag D.28/11-16.

I dag har været en fantastisk dag. Vi mødtes sammen med de andre som også er i praktik her i Lübeck. Og sammen tog vi til Hamborg. Da vi var i Hamborg spiste vi en god middag og derefter var der tid til at se sig lidt omkring i Hamborg. Efter at have brugt cirka 3 timer mødtes vi alle sammen ved resturangen hvor vi spiste vores middag og sammen gik vi hen til Hamborg Dungeon og havde en kanon hyggelig tid sammen. Da vi havde været i Dungeonen var klokken så mange at vi måtte tilbage til Lübeck og gøre os klar til i morgen.

Dag 17 Tirsdag D.29/11-16.

Selvom man kun har været i firmaet i 2 uger kan man sagtens føle at man er kommet ind i en verden hvor det er meget det samme som man laver. I dag er gået med at trække kabler, sætte paneler og panel dække op samt tilslutte og færdiggøre stikkontakter.

Dag 18 Onsdag D.30/11-16.

I dag har været magen til i går arbejdsmæssigt og egentlig også dagsmæssigt. Der sker ikke det vilde da man er kommet ind i en rutine og man egentlig går og gør det samme dag ud og dag ind. Derudover er har det faktisk været en cool tur hvor jeg har haft muligheden for at se hvordan man arbejder og få et godt indblik i hvordan dagligdagen i på en byggeplads er. Alt i alt hvis folk spurgte mig om turen er det værd ville jeg helt klart sige at det var/er den. Jeg har haft super gode og humoristiske oplevelser med dem som til dagligdag arbejder i Harbotec.

Dag 19 Torsdag D.1/12-16.

WOW Så kom dagen hvor man måtte tage afsked med de mennesker man er kommet til at holde af. Hvor har det været en fed, Cool og kanon tur. Dagens dagbog kommer til at være lidt anderledes da jeg også vil inkludere en personlig evaluering af turen samt nogle enkelte ting der kunne gøre det til den perfekte tur.

Så nu kommer det store spørgsmål. Har jeg lært noget fagligt? Altså jeg har ikke lært noget fagligt nyt MEN jeg har lært en masse om hvordan dagligdagen på en arbejdsplads fungerer samt er blevet lidt klogere på nogle andre sider af faget som jeg ikke kendte så via den front har jeg lært en masse.

Er der noget som jeg kan bruge i den videre færd i livet? Helt sikkert det har hjulpet mig med at se hvad elektriker egentlig er. For selvom mange tror at elektriker handler om at trække kabler og montere og sætte Relæ op så er der mange andre ting. På den byggeplads vi arbejdede på brugte vi tid på at sætte kabel kanaler op, bringe bestilte vare ind i et lokale, flytte materialer, hente materialer osv. Så at være elektriker er altså ikke kun at montere og sætte kabler op og trække kabler, der er altså også andre ting.

Hvad kunne havde gjort turen bedre? (angående arbejde). Angående arbejde er det eneste som kunne have gjort turen helt perfekt var vis jeg også havde haft muligheden at komme ud til hr og fru Jensen for at sætte en stikkontakt op eller lignende, så man måske havde sagt okay 1 uge tilbringer du på byggepladsen og 2 uge bruger du hos hr og fru Jensen og så runder du praktikopholdet af men at bruge de sidste 3 dage på byggepladsen. Så havde turen været perfekt for mig.

Er der nogle ting du jeg ville forbedre til andre der fik chancen for at tage af sted? Det eneste jeg ville forbedre var/er lejligheden vi bor/boede i da den virkelig er lille og der er ikke meget plads til 3 mennesker i hvad skulle være en 4 personers feriebolig. Den er virkelig lille og der er kun gange vi bevæger os i plus der er ikke meget bordplads. Den ville være ideel til 2 personer men til 3 er den på grænsen til at være for lille og 4 tør jeg ikke at drømme om da den ville være meget for lille.

Yderlige kommentarer? Ikke rigtigt andet end internettet her i lejligheden er virkelig dårlig og sommetider fungere den slet ikke og det er ikke det fedeste når man sidder en lørdag og tænker på hvad man skal lave, plus at det heller ikke er godt hvis man prøver at skrive en mail og sende den afsted og internettet bryder sammen så det er noget møg. Eller har det været en god tur med masser at lave.

Billeder

b1 b2 b3

Her er nogle billeder af dem som jeg arbejdede med samt det som jeg har været med til at lave.

b4b5b6b7

 

Her er lidt flere billeder af arbejdspladsen + et billede af maden fra dagen hvor vi var i berlin.

b8