Min tur til Brighton

Jeg har igennem min skole fået mulighed for at komme i praktik i 3 uger i Brighton, England fra d. 28/2-16 til 18/3-16

Se dagbogen på min egen side

 

Erasmus+, Feb 9, 2016

Erasmus+ er et program under EU, som giver unge mulighed at rejse ud i Europa og opleve andre kulturer og levemåder.

Projektet dækker vores rejseomkostninger, ophold og vi får et tilskud til kosten.

Når vi kommer hjem skal vi lave en rapport og svare på et spørgeskema fra EU. Vi forpligter os også at formidle vores viden om opholdet videre til andre interesserede.

 

Snart afrejse Feb 22, 2016

Så er der ikke længe tilbage til at vi skal afsted. Kan virkelig mærke at sommerfuglene flyver mere og mere rundt i min mave jo tættere på at vi kommer.

b17

Værtsfamilie og arbejdesplads Feb 23, 2016

Så fik vi endelig af vide hvor vi skal bo og hvor vi skal arbejde. Jeg har virkelig været spændt på det.

Vi fik først af vide at vi skulle bo alene hos en værtsfamilie, men det er blevet sådan at vi skal bo to og to sammen. Jeg har heldigvis været så heldig at skulle bo sammen med Rikke som jeg snakker rigtig godt med.

Vi skal bo hos en familie som består af 5 personer. Moderen Melissa, faderen Matthew, deres to børn og så har de en schweizisk/tysk pige boende samtidig.

b15

Jeg havde ønsket at komme i enten en dametøjsforretning, børnetøjsforretning eller i en smykkebutik. Jeg har fået mit ønske opfyldt og er kommet i en børnetøjsforretning – nemlig GAP Kids. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme ned i butikken og møde personalet og komme igang.

b16

 

Hele holdet som skal af sted, Feb 23, 2016

b14

Bagerst fra venstre: Signe, Trine, Kimberly, Magnus, Benjamin, Jacob

Midt fra venstre: David, Mike, Rikke, Tine, Anders

Forest fra venstre: Elsebeth, Aia, Cecilie, Charlotte 

 

Så er det afgang, Feb 28, 2016

Så kom dagen endelig hvor vi skal afsted. Vi tog toget fra Nykøbing F station kl 7.59 og skal flyve her kl 12.50. Lige nu sidder vi i lufthavnen og venter på at komme ind i flyet.

b10

b11

b12

b13

 

Ankomst og første arbejdesdag, Feb 29, 2016

Vi ankom til London igår omkring kl 14 (dansk tid). Da vi havde fået vores kufferter og kommet ud fra lufthavnen blev vi hentet af en minibus som kørte os til Brighton station. Her mødte vi David fra IIB som bød os velkommen og gav os hver en startpakke med informationer om vores ophold, buskort og andre nødvendige ting.

Derefter blev vi sat på forskellige taxaer som skulle kører os ud til hver vores værtsfamilier. Rikke og jeg var meget nervøse da vi stod ude foran huset da huset ikke længere ser helt sådan ud som det gjorde da vi tjekkede det ud på Google Maps.

Vores familie er bare så sød! Moren Melissa snakker virkelig som et vandfald, men altså på den gode måde. Familien har i de sidste 16 år haft studerende boende fra hele verden, men vi er de første danske de har haft.

Melissa tilbød os at kører os ind til Brighton station her til morgen, for der skulle vi mødes med resten af flokken vi er afsted med, men da vi stod op spurgte hun om vi var okay med at tage bussen alligevel fordi hvis vi skulle have kørt med skulle vi have siddet længe og ventet i bilen og så ville hun samtidig gå glip af noget skolearrangement som hun egentlig rigtig gerne ville deltage i.

Så da vi havde gjort os klar og havde spist morgenmad som der også var blevet sat frem til os, viste Matthew (faren) os ned til busstoppestedet og så var det bare at hoppe på bussen og komme ind til byen. Vi skal godt nok lige vænne os til at man kører i den forkerte side af vejen.

Da vi alle havde fundet hinanden på stationen gik vi ned til IIB’s kontor hvor vi fik lidt flere informationer inden vi blev ført ud til hver vores butik som vi skal arbejde i de næste 3 uger.

I GAP Kids er de bare så flinke. Jeg mødte kl 12 og fik fri kl 15.30, men fra i morgen af skal jeg møde kl 10 og fri kl 16. Jeg har i dag skulle finde alle prismærkerne på tøjet og sørge for at de hang fremme så de nemt er til at tælle da butikken skal have status på fredag.

Jeg havde også en times frokost pause hvor jeg fandt en lille grillbar og fik en burger og derefter gik jeg ned til vandet hvor jeg kunne se Brighton Pier. Vandet ligger lige nede for enden af den gade hvor GAP Kids ligger på.

Da jeg havde fri gik jeg over til Churcill Square shoppingcenter for at venter på at Rikke havde fri, da vi havde aftalt at følges hjem i bussen når nu det var første dag. Hun havde dog først fri kl 17, men det gav mig tid til at få kigget lidt på Brighton centrum alene. Jeg fik også shoppet lidt.

Da Rikke havde fri fandt vi den rigtige bus hjem og klarede turen uden at panikke over at vi ikke vidste hvor vi var og at det var blevet mørkt.

b6

b7

b8

b9

 

Så blev det torsdag, Mar 3, 2016

Dagene går egentlig bare med at arbejde. Vi er stadig meget trætte og lige så snart vi har fri tager Rikke og jeg bare hjemad.

I dag har vi dog været en tur på stranden og få lidt frisk havluft. Vandet ligger lige nede for enden af den gade hvor jeg abejder.

Her til aften har vi været ude og spise med alle de andre fra klassen og Elsebeth og Jeanette. Elsebeth og Jeanette rejser hjem til Danmark i morgen og derefter er vi på egen hånd de sidste 2 uger.

Det er vildt at der allerede er ved at være gået en uge. Tiden går simpelthen så stærkt. Jeg savner dem derhjemme.

 

 

Den første weekend, Mar 8, 2016

I fredags var vi til møde på IIB efter arbejde. Vi skulle udfylde nogle papirer med hvordan det hele går og sådan. Bagefter tog Rikke og jeg hjem for at spise og få et bad og derefter tog vi bussen ind til centrum igen for at mødes med de andre på en lille pub. Det var meget hyggeligt men vi blev der ikke så længe fordi vi jo skulle tidligt op og afsted mod London lørdag morgen.

Da vi landede i London regnede det, men heldigvis havde vi jo bestilt billetter til de der hop-on/hop-of busser, så vi kom rundt og så alting alligevel. Vi fik også shoppet en del. Vi var bl.a. inde i M&M’s butikken og selvfølgelig Primark på Oxford Street.

Søndag blev bare brugt på at slappe fuldstændig af. Det har været en hård uge med en masse nye ting.

b5

 

Min arbejdesdag, Mar 9, 2016

I mandags fik vi den nye sommer kollektion ind ad døren og derfor  blev jeg sat til at ordne meget af det nye tøj til babyer. Vi har to etager – stue etagen er baby tøj og 1. etagen er børnetøj fra 5-14år. Jeg skulle så sortere hvad der skulle op og hænge og hvad for nogle der skulle have nye priser og foldes sammen og lægges pænt på de forskellige borde.

Igår blev jeg sat til at rydde op i alt udsalgstøjet på første sal. Tina (min manager) bad mig om at kigge på tingene og spørge mig selv om jeg ville gå med det hvis jeg var 14år. Hvis det så var et nej skulle det bare ned fra hylderne og derefter fyldes i papkasser og sættes ud på lageret.

Her er et billede af hvordan væggen kom til at se:

b
I dag blev jeg så sat til at rykke rundt på en masse af det nye tøj som kom i mandags. I morgen kommer der nemlig en ud og kigger på butikken, for at se om vi gør noget for at øge salget.

b1

b2

Vi har sådan en bog med spaces (billeder over hvordan tingene skal være placeret) og jeg blev så sat til at kigge lidt i den og prøve at rykke rundt på noget af det vi havde stående.

Her har jeg ordnet de her hættetrøjer og t-shirts så de ser bedre ud og forhåbentligt så det også fremmer salget af dem:

b3

b4