I marts/april var jeg en måned afsted til Portugal for at arbejde på en olivenfarm med en masse små sideprojekter. Stedet var eget af tre unge hollændere, og ud over mig selv var der i løbet af måneden mellem 2 og 4 andre frivillige.

Olivenhøsten var overstået, så fokus var derfor primært andetsteds. Derudover var vejret ikke helt med os, så der var ikke helt så mange gartner-relevante arbejdsopgaver som forventet – men jeg fik dog alligevel lært noget.

De havde 4 hamp-marker, hvor vi forberedte jorden til såning ved både at sprede gødning, harve og fræse jorden. Planen var også at vi skulle have lært at lave CBD-olie ud af sidste års høst, men det nåede vi desværre ikke.
I et lille hjemmebygget drivhus havde vi sået en bred vifte af grøntsager, primært forskellige tomat-sorter. Disse var både til frøproduktion og bespisning til de festivaler som stedet afholder om sommeren.
Derudover havde de også 2 vinmarker. Disse var vi nede at beskære og samlede derefter alle de afskårne grene i bundter til optænding i pejsen til næste vinter.

Det var bare et par eksempler på nogle at de arbejdsopgaver jeg lavede mens jeg var afsted. The FAIA Collective er et virkelig dejligt sted med søde mennesker og fantastiske omgivelser. Jeg vil dog foreslå at man vælger en anden sæson, hvor der sker lidt mere, hvis man vil derned i praktik. Mentaliteten er meget ’learning by doing’, og der er ikke rigtig en mester som lærer fra sig.

-Adele