Grækenland, Peristeri, den 8 april - 13 maj 2023

Efter vi havde afsluttet vores første praktik på Leonia i Melissia, startede vi på det nye sted Cheloni, Peristeri.

Til forskel fra Leonia, hvor vi arbejdede dagvagt, arbejdede vi her på Cheloni aftenvagt.

 

Cheloni er et privat plejecenter med plads til ca. 35 fordelt på 2 etager. De boede 1-5 på hver stue, hvor de havde et badeværelse til benyttelse. På hver etage var de 1 sygeplejerske, hvor de hver i sær havde 2 bade hver dag, her var de gode til at hjælpe hinanden.

Supervisoren fortalte os, at de gik meget op i, at medarbejderne have omsorg, er engageret, være smilende, og at alle medarbejdere havde lysten til at være på arbejde, for ellers skulle de finde et andet sted.

 

Pleje:

På Cheloni, kunne vi mærke at tilgangen til borgerne var anderledes, lidt lig med det der er i Danmark.

Supervisoren Elini ringende 1 gang om ugen til pårørende for at give dem en opdatering, dette var en opgave hun prioriterede. Det er også supervisoren der står for alle de praktiske opgaver såsom covid-19 test, medicindispenseringer, dette skyldes at medarbejderne dermed havde tid til borgerne, da de også gik ind for at plejen skulle udføres med omsorg med fokus på borgerens behov.

På Cheloni havde også en bækkenstol som alle skulle benytte sig af. Her kunne ingen af deres senge køres op i arbejdshøjde, men de var lært godt op i at løfte ordentligt.

 

Pårørende er meget gode til at komme og besøge deres kære på stuerne, de hjælper meget til, og har en meget god relation til medbeboerne.

 

Vi blev virkelig inddraget i plejen og opgaverne, da vi måtte give medicin + mixtur, måle blodtryk, give sondemad.

Vi fik en god relation med borgerne og personalet, der faktisk kunne tale engelsk.

 

Vores sidste tid:

I vores sidste tid i Athen, har vi virkelig prøvet at få det bedste ud af det vi manglede at opleve. 20 minutter fra os lå en restaurant der hedder Rooftop Garden, hvor vi fik lækker mad og drinks. Lidt længere nede ligger Ellyz café, hvor man også får lækker mad, og verdens bedste gulerodskage.

 

En halv times sejltur fra Piræus Port ligger en lille ø Aegina. Her lå vi på en dejlig strand næsten hele dagen.

 

Besøg på et nonprofit jødisk plejecenter og sygehus:

Som sagt har vi været på besøg på et andet plejecenter.

Her har de komfortstole, og en gulvlift, hvor de går meget op i at der er 2. hjælper ved forflytningerne.

En af deres værdier var, at borgerne skulle føle sig hjemme så meget som overhovedet muligt – Når man flytter ind, må man gerne tage sin egne ting med. Man har sit eget værelse med badeværelse, og der var også mulighed for at ægtefæller kunne bo sammen.

De har deres egen frisørsalon, og en pool som der ikke var så mange der brugte, men det var vigtigt for dem, at der er en selvom den ikke bliver brugt så ofte.

 

Vi fik også lov til at komme på besøg på et privat sygehus, hvor vi blev vist rundt.

 

Sygehuset vi besøget ligner lidt som i Danmark, de har hjælpemidler til rådighed. De havde mulighed for at dokumentere meget lidt på computere, men gjorde det mest på papir, da der kunne opstå nogle akutte situationer, hvor de så hurtigt kan tage patientens mappe frem