Lübeck, Tyskland 25. april - 13. maj 2022

Første uge 

Første dag kom jeg forstenet hvor jeg skulle møde kl. 5:55 men ellers gik alt som det skulle og tog hjem kl. 16:00. Og sådan var det i tre uger og det var okay. 

Jeg blev sat i gang med en masse den første uge og sådan var det resten af den første uge. Jeg var på en skole og arbejdede hele den første uge. 

Efter jeg fik fri, gik jeg ud og så Lübeck. Gik og så en masse, havde også en veninde som var praktikant, som jeg kunne snakke med over telefonen, som kunne vise mig rundt som en GPS, det var meget sjovt. 

martin
martin 3

Anden uge 

Den anden uge gik også meget godt, kunne endelig forstå hvad de sagde, når de snakkede tysk, men kunne stadigvæk ikke snakke det. Jeg bor inde i centrum med min roomate, så jeg når at se meget af Lübeck. Kom altid hjem der ved 16:45, så købte jeg noget mad på vejen hjem, faktisk mange gange på vejen hjem. Vi arbejdede på en skole den første uge og meget af den anden uge, men om fredagen fik jeg set børnehaven, som de arbejdede på. Jeg hjalp med at sætte et brandalarmsystem op og rettede på stikkontakter, fordi der var en der ikke kunne finde ud af det.  

Tredje uge

Den tredje og sidste uge var vi meget i børnehaven og arbejde og en enkel gang på skolen, men der var så meget rod i børnehaven, så der var brug for flere hænder. Nu hvor det var min sidste uge, prøvede jeg at være ude så meget som muligt, der var også en weekend, hvor jeg var sammen med min svendelærer Freja Olsen og hendes veninde Sasha.  Der var meget hyggeligt, fik set stranden, som var meget tæt på hvor de andre praktikanter arbejdede. 

martin 2

Hvad fik jeg ud af turen?

Jeg fik lært en masse fra Freja i de tre uger og lærte en del tysk men ikke meget. fik lært en del om deres kultur. Jeg havde en fed tur og overvejer faktisk at tage læreplads dernede.