Hotel Polar-Stern
Bülows Steak Restaurant

Kühlungsborn November 2016

b

 

I november 2016 fik jeg igennem CELF, en mulighed for at komme i praktik i Tyskland. Muligheden var gylden og det ville have været åndsvagt at sige nej, så jeg pakkede kufferten og rejste til Kühlungsborn den 13. november 2016. i færgehavnen blev jeg hentet af Christian Kerber. Christian kørte mig til hotellet hvor jeg blev indlogeret. Jeg blev placeret på et lækkert værelse med dobbeltseng og balkon med udsigt over havet. Hotellets personale tog virkelig godt imod mig.

 

Den første uge var den hårdeste at komme igennem. Det er en udfordring at starte et helt nyt sted, specielt når arbejdskulturen er så forskellig fra den jeg kender her hjemme. Vi var selvfølgelig informeret om at tyskernes tone var meget mere formel end den vi kender, men det overraskede mig alligevel lidt. Det handler virkelig om at være forsigtig med hvad man siger. Noget der for den almindelige dansker kan virke som en joke eller en ”uskyldig kommentar”, kan hurtigt bliv en fornærmelse for en tysk kollega. Tyskerne er ikke vant til den attitude vi danskere har overfor hinanden.
Når man ikke kender nogen og ikke kender sproget så godt, kan det godt virke en smule vanskeligt at lære hinanden at kende. Hvis du er åben overfor de udfordringer og misforståelser der kan opstå, kan du skabe nogle gode relationer.

 

b2

Dette var nogle af mine kollegaer på Hotel Polar-Stern.
Jeg blev pænt modtaget af alle og alle har været gode til at hjælpe når jeg havde behov for det. Specielt Fransizka var en god mentor. Hun tog sig tid til at lærer mig det og forklare det en ekstra gang når behovet opstod.

b1

 

Mit ophold i Tyskland har bestemt været en øjenåbner for mig. Efter 3 uger er jeg blevet helt afklaret med, hvor min fremtid ligger. Selvom jeg havde muligheden for at komme tilbage til Bülows efter min eksamen, var jeg nødt til at takke nej. Hvis man vælger at sige ja til et arbejde i udlandet skal man være helt sikker på at det er det rigtige og man skal også være klar til at være væk hjemmefra i længere perioder. Den praktikordning som CELF tilbyder er simpelthen genial. Om man har en drøm om karriere i udlandet eller ej, så er de en enormt lærerig, oplevelsesrig og helt igennem fantastisk mulighed. Jeg vil kraftigt anbefale alle der får tilbuddet at springe til med det samme. Hvis man vil det, kan man lærer en masse af at være der. Ikke kun det faglige, men også sproget og kulturen.

Kühlungsborn liger ikke så langt væk fra Rostock og her starter julen allerede i midten af november. Jeg var så heldig at jeg nåede at opleve deres enorme julemarked.

Alt i alt… Jeg anbefaler alle at tage et praktikophold i udlandet. Hvis du virkelig vil det, så kan du også få meget ud af det. Min tur har været helt fantastisk og jeg håber at jeg får muligheden for at tage ned til Hotel Polar-Stern igen, om ikke andet, så som gæst J