Atikki, Grækenland 30. juli - 4. september 2022

30. juli – 31. juli

Turen l lufthavnen gik godt, selvom det var hårdt at sige farvel l familien. Det gik godt med flyveturen og da vi landet i Athen lufthavn, kom vi lige igennem det hele. Vi tog en taxa, som Erini havde arrangeret, hen til vores lejlighed. Vi fik nøglerne, betalte husleje og gik ud for at udforske hvilket kvarter vi var havnet i. Byen vi bor i hedder Atikki. Nu er vi trætte. Godnat.

1.august

Vi mødtes med Erini og sikke et fantastisk/sympatisk menneske. Vi mødtes i Moschato som er den by hvor vi skal arbejde i, for at se stedet. Da vi ankommer til Atikka catering, tager personalet godt imod os. De er super rare og virker til de er klar til at modtage ’’to unge mennesker’’ fra Danmark. Her skal vi nok få det godt. Efter vi fik klaret papirerne og fik sagt farvel l Erini, tog vi ud og kiggede på forskellige ting, såsom en stor flot kirke, restauranter osv.

2. august – Første arbejdsdag.

Metroen bliver en fast del af vores hverdag. Vi møder 8.00– 14.00. Folket på arb. Pladsen i køkkenet snakker Græsk og det bliver spændende om hvordan det forløber sig. Vi er igen blevet taget godt imod, selvom vi ikke rigtig kan forstå hinanden, men det løser sig. I dag har vi kigget på og ikke rigtig lavet så meget. Men interessant og anderledes har det været.

3. august

Vi er blevet ’’delt op’’ og det har været fedt at kunne arbejde ”hver for sig” og at vi kom godt til mål. De er så søde, og der kom en kommentar hvor de sagde at de gerne vil beholde os, vi er taknemmelig. Hygiejnen vægtes ikke højt. Hvis fødevarestyrelsen kom på visit, vil det blive lukket eller i hvert fald få en sur smiley. Dog er der et grønt rum, kød rum, det varme køkken og et ”pakkeri”. Dagen i dag har været lidt hård da varmen virkelig har trængt på. En dag på terrassen er tiltrængt.

4. august

Man kan mærke på atmosfæren at der er noget i luften. Folk er lidt snerpet, men vi vælger bare at have et smil på læben og vi ved det ikke omhandler os, men imellem personalet. Kroppen er træt og fyldt med nye indtryk, men vi valgte at udforske nogle flere kirker som vi er gået forbi. De er smukke og folk her er meget troende, de laver korsets tegn flere gange når de passerer ”de hellige steder”.

5. august 

Personalet har igen i dag været påvirket af ting, som vi ikke rigtig kan finde ud af hvad er, men det vedkommer jo heller ikke os. Vi har stået og kigget i ret lang tid alene og følt os lidt tilsidesat, men går produktionen heller ikke som planlagt, er det jo forståeligt. De er stadigvæk skide søde, og den ene øver sig på at sige ”farvel piger”. Efter arbejde mødtes vi med Erini og de to andre piger som også er fra Danmark. Det var skide hyggeligt og Erini var så sød at vi fik en is😉 Vi fik snakket og snakket, det var rart. Nu det weekend og der skal soves længe.

6. august

WEEKEND!
Vi fik sov ”længe” og vi besluttede at tage ud for at se et gammelt fængsel, det var ret spændende. Derefter tog vi videre op af bjerget, og vi fuc*ing seje, vi nåede helt l top og sikke en fantastisk udsigt. Vi kom hjem og fik vasket en del tøj, slappet af og fik os noget mad. Aftenen budte på en lille drink, og puuha de propper meget alkohol i. Det var skide hyggeligt.

7. august 

I dag er en hjemmedag. Rengøring, tøjvask og sol på terrassen er perfekt i dag. Vi er begyndt at tilpasse os hernede og omgivelserne, men det lorte tog vender vi os sku aldrig l, dytter som et tågehorn når det køre forbi os. Åhhh gud, man får det sygeste chok.

8. august 

Ny start på ugen.
Personalet har været lidt snerpet over for hinanden. 2 af damerne har råbt af hinanden, men igen må man bare tage det sure med det søde, og ignorere det, selvom de andre fra teamet også var lidt påvirket af det. Vi er pisse nysgerrige på, hvad det var. Vi smiler og griner med personalet og er bare som vi er.

9. august 

I dag er toilettet især Katjas bedste ven. Dagen som vi havde frygtet vil komme. Mad + dårlig hygiejne, spiser ikke mere mad fra arbejdet. Men vi tog afsted for at vise vi gerne vil det, men vi følte heller ikke det var ansvarligt nok, så vi fik snakket med chefen og hun kunne godt se vi ikke havde det særlig fedt, så vi blev bedt om at tage hjem og blive raske.

10. august

Sygedag i sengen med serier og have ondt af os selv. utroligt lokummet virker. vi har snakket en del om alt og ingenting, og hermed er vi kommet meget tættere ind på hinanden. Det er rart at have hinanden.

11. august 

Vore mave er ved at være okay og hermed HÅBER vi at virussen er ved at aftage. Timerne er lange når man bare er herhjemme. Vi vil på arbejde! Men vi fik gjort hovedrengøring og vasket
ALT. 

12. august – Tilbage på arbejde.

I dag har været en meget laaaang dag. Vi har stået og kigget og spurgt alle om de manglede hjælp, da det ikke er fedt at stå en hel dag og føle sig til gene for dem. Det var frustreret for os og dem, da man kunne mærke de ikke vidste hvor de skulle gøre af os. Lad os sige det sådan, NOGLE af dem er ikke gode til samarbejde og vil gøre det selv. Køkkenet er der overvågnings kamera over ALT. Den mand som sidder med det, kom ud og skældte dem ud over de bare lader os stå og bogstavelig talt glo. Han peget op på kameraet og snakkede til hende vi står ved. Dagen i dag har en været udfordrende for os, da vi ikke kan stå stille og finde ro i kroppen. Vi blev enige om at vi fortjente en kold strawberry daiquiri, så det fik vi😊

13. august 

I dag havde vi planlagt at vi skulle ud og opleve noget, men vejret var ikke l det, så vi blev hjemme og fik handlet ind, og fik snakket en del om hvilke oplevelser vi var i gang med lige nu sammen, hvilket jo er fantastisk. I Grækenland har supermarkederne lukket om søndagen, hvilket man tydeligt kan mærkes, derfor handles der ind i dag.

14. august

I dag tog vi l Pireus og mødtes med de 4 SOSU piger, meget hyggeligt, og rart at være sammen med dansker, meeeen der blev snakket lige lovligt meget om deres fag. Vi spiste frokost på en hyggelig restaurant, hvor maden var i topklasse. Efter det, gik vi med ned l vandet og fik noget at drikke, vi blev næsten overfaldet af alle de duer som for resten er alle steder. Lige pludselig var der gået 6 timer, vi havde hygget os. Da vi kom hjem, var vi gode brugte, så vi slappede af på terrassen og spillede 500. 

15. august 

I dag er det en græsk helligdag, som vi har opfattede det, er det noget med jomfru Maria, så vi har fri i dag. Vejret var så lækkert i dag, så vi valgte at tag ud og se på vagterne med de små dutter på skoene. Vi kom i perfekt tid! De var i gang med et vagtskifte og hold da op de ser skøre ud. Man blev nærmest helt pinlig. Vi tog videre ud mod Zeus templet og videre op og se Akropolis. Hvor er det bare smukt, men shit vi følte os så små (igen…) ved at gå ved de to templer. Det var super hyggeligt og endnu en fed oplevelse! Varmen er for vild.

16. august – Den længste arbejdsdag…

I dag kom vores frustrationer ud. Hele dagen er vi blevet kastet rundt som 2 bolde. Den ene kan ikke bruges os, jo 5 min.. så det videre, den næste vil ikke have hjælp, den 3. ignorere os mere eller mindre da vi tydeligt kan fornemme at vi ikke skal tage hendes arbejdsopgaver, og sådan fortsætter det, med negativ atmosfære over alt. Vi har brede skuldre og kan bære det, og vi får det bedste ud af dagen med et smil. En græsk arbejdsdag er så anderledes end en dansk arbejdsdag, selv når det er stresset. Her bliver der taget en time af gangen og rynkes næse, i Danmark er dagen planlagt. Vi er trætte, psykisk og fysisk, men vi kæmper videre

17. august 

Tog turen i dag, var der prop fyldt med mennesker og pyyha det skulle bare overstås. Det er tydeligt at mærke, at de har kunne mærke at vi har været frustreret i går. Vi var næsten ikke engang mødt ind, før vi var i gang. Hvilket jo er fantastisk godt. Dog gik dagen lidt langsomt, men vi fik arbejdsopgaver hele dagen og vi stod sammen med den lille hidsige dame som er 80 ud af 100 Mega grineren. Varmen er så hot i dag, at det ikke er l at lave noget som helst. Varmen har slået os ud, selvom vi vil havde været ude og være kulturelle. Så det var en hjemme dag med aircon reet mod os, sudoku, en lur og et lunken bad, blev det til.

18. august 

Vi har stået og formet bøffer, frikadeller, noget kylling halløj, storset hele dagen, og shit det kan mærkes i ryggen. Nok den slemmeste dag for os begge, med dissideret smerter. Igen har vi set den store forskel på DK og Grækenland. Ingen ergonomi OVERHOVEDET, kun rulleborde. Da vi havde fri, tog vi ud for at se nogle bukker i den by vi arb. I og den by vi bor i.

19. august 

Mandag på en fredag….Og en overdrevet varme. Det at sove over sig er en ting, (Trods vi sov over os, kom vi l den) men at komme på arbejde hvor ALLE er i dårligt humør og ting der er misset, gør dagen ekstra laang, men vi har hinanden og smiler. Vi har begge kunne mærke at vores væske indtag har været ringe i dag og intet mad har fået, så vi besluttede os for at holde en hjemme dag, med film på terrassen.

20. august 

ldag har varmen taget til. Vi brugte formiddagen på at få en lækker Tan ude på terrassen. Eftermiddagen tog vi ud for at handle, senere gik vi ud for at få en is, og blev enige om at vi simpelthen ikke kunne holde varmen ud, så resten af dagen var vi bare hjemme og fik vasket tøj og slappet af.

21. august 

I dag sov vi længe! Mega luksus! Vi havde en aftale med 2 fra arbejdet som snakker engelsk, vi skulle ud og få en tår af drikke. De spurgte meget ind til vores fag og arbejdsplads (Ernæringsassistent og i Storstrøm fængsel) Og hvordan det er at leve i DK. Vi fandt en cafe som lignede en jungle fyldt med ægte palmer, det var så hyggeligt. Det var selvfølgelig lidt svært med kommunikationen, vi forstod ikke alt og omvendt. Vi har hygget os og men nu er vi smadret og har bestilt mad udefra. 

22. august – Mandag, ny start på ugen.

De er begyndt at finde ro i, vi er der, og nogen gange kan man godt føle ved nogle enkle personer at vi ikke må tage deres arbejde, men de er igen ved at finde ro i det. I livet lære man at sige ja til ting der ikke altid er sjovt, let og grænseoverskridende, og sådan er det med denne rejse vi er på, og vi nyder hvert sekund af det, og vi er stolte. Vi har tydeligt mærket hvor lidt de gør sig i hygiejnen, og de kigger stadigvæk t mærkeligt på os når vi gør rent, men forhåbentligt lære de det en skønne dag.

23. august – En god dag 

Togturen var perfekt, musik i ørene og vores kolde red bull på vejen l arbejde Alle på arbejdet har været i godt humør, det er så tydeligt at mærke at det går bedre! Det er så rart, og det er virkelig noget der sætter smil på læben. Vi har i dag snakket en del om det at gå fra vi er kollegaer, l at bo sammen, arbejde og opleve verden sammen, vi er enige om at vi er fuc*ing stolte af os selv, men også af hinanden! I dag fik vi en opgave for på arbejdet om, hvor vi skulle næringsberegne indholdet i deres opskrifter, og det bliver ikke nemt. De startede med ikke at give os de informationer, som skal l for at lave det, og samtidig skulle vi oversætte fra græsk l dansk. I dagen kom endelig! Regn og torden, som virkelig har været tiltrængt. Dejligt med at få renset luften!

24. august

Man skal huske at nyde de gode dage, og det bemærke vi tydeligt i dag I dag har været en knap så god dag. Hende som laver 1000 ting på engang, har snæret og været i et uheldigt humør. Vi er blevet kastet rundt, og ikke l at holde ud at være sammen med. Heldigvis er der andre gode kollegaer med godt humør, vi sænker ikke smilet fordi der er en som har en MEGET dårlig dag. Heldigvis er der en som kan engelsk og opfatter vores frustration – også de andres. Vejret er heller ikke i dag til at gå ud i, efter job. Det regner og tordner, men det er fantastisk, også selvom det lyder som om vi bliver bombet. Vi er blevet lidt for vant l fængslet. En bilalarm gik i gang, og det lød præcis som når alarmen går i gang i fængslet, og vi begge to kunne se ”panikken” i øjne og rejste os op. 

25. august

En stille dag på arbejdet, eller indtil de to opvaskere skændtes og råbte af hinanden på flere forskellige sprog. De blev så uvenner at chefen måtte komme ud og skille dem ad, og han blev tosset og brugte nogle ikke så pæne ord. Alle snakkede om det, og små grinede af det. Men udover de ord vi forstod, fattede vi ikke en skid af det. I dag tog vi en stor beslutning. Vi vil altid have denne rejse og oplevelse sammen, om vi så ikke arbejder eller snakker sammen mere, derfor blev vi enige om at vi skulle have et foreviget minde, nemlig en tatovering. I dag er den dag vi bestiller d. Vi valgte at tag ud l en anden by, længere væk, og fandt en rigtig dygtig tatovør, som går op i renlighed, gør et godt stykke arb. Og som vi ville have det.

26. august

Vi har i dag arbejdet selvstændig. Vi syntes begge at det var dejligt at arbejde mere eller mindre alene, også fordi storset alle havde en dårlig dag, men idet mindste sagde de det til os, noget må have påvirket dem. Vi sluttede arbejdsdagen med det vi vil kalde elevjob, nemlig at sortere 10 kg grønne linser. På vejen hjem begyndte det at regne, og nu må det godt snart holde op, vi er ved at være træt af regn.

27. august

Vi sov begge længe i dag, og det var tiltrængt! Vi tog ud for at se ”tempel of hephaestus””, ”altar of aphrodite urania”, aalos’ søjlehal” og de andre
smukke ting i nærheden, og selvfølgelig kom der den største byge under turen. Vi tog hjem for at spise også tog vi ud og hyggede os.

28. august 

Varmen spiller en seriøs rolle i dag, men vi besluttede os for at tag i zoo. Vi skulle med metro og derefter med en bus, og ja det kunne godt mærkes at det var første gang vi skulle med bus. Vi var overalt for at finde den skide bus og buschaufførerne kunne selvfølgelig ikke engelsk, men til sidst satte vi os ind i den bus som stod på google maps, og håbede på det var den rigtige, og det var det heldigvis. Da vi stod af skulle vi gå et okay langt stykke, og det var in the middle of nothing, men vi fandt det. Det minder lidt om Knuthenborg bare på gå ben. Det var så fantastisk at se dyrene havde så meget ”frihed”, et kæmpe areal . Ved siden af zoo’en lå der et kæmpe vandland, og lige i dag var vi kede af vi ikke havde badetøjet med. En fantastisk oplevelse, men på vejen hjem i bussen var vi ved at blive klemt i den sindssyge bus dør som bare svinger op og lukker i. To tosser på tur.

29. august

Mandag, sidste uge er nu sat i gang. Det er i dag gået op for de fleste at det er vores sidste uge og vi snart rejser hjem til Danmark igen. Man kunne fornemme at de var mærket af det, og flere har spurgt os om vi ikke kan blive længere. Vi og de, har sat spor i hinandens hjerter. Vi spurgte kontordamen om der var noget vi kunne gøre med opgaven som står på græsk da det meste bliver l volapyk når det oversættes, hun stak os så opskrifterne hvor det stod på engelsk, ja mange tak. Da vi kom hjem, satte vi os ud på terrassen med computeren og fik lavet opgaven, og imens kunne vi ligeså godt tage noget sol😉 Vi har sagt det før og siger det igen, vi er the dream team.

30. august 

Alle har været så dejlige at være sammen med, grin, joke og høj laer. Det gør virkelig noget ved alles arbejdsgange. Vi manglede plaskhandsker og gik derfor ud og spurgte dem på lageret om flere. Ham den ene grinte og sagde med et smil på læben ” i bruger mange handsker, en pakke her skal holder mere end 10 dage” hold da op, så må vi være dyre i drift haha (også med sæben)😉 Efter job, mødtes vi med Erini og de andre SOSU piger. Vi var på det sted som Erini sidder og underviser på, minder lidt om CELF, bare mindre og er i en bygning, samtidig med andre erhvervsskoler i DK. Super hyggeligt og mange trapper.

31. august – anden sidste arbejdsdag.

Vi glæder os til at komme hjem og gøre rent! En god dag, men os en dag hvor vi selv har taget ekstremt meget initiativ. Vi har lidt svært ved at forstå dem i dag, men alt i alt har det været en smilende dag. Vi er så småt ved at pakke os lidt sammen, og det er virkelig mærkeligt. Det føles næsten som vi pakkede ud for nogle dage siden, den er fløjet afsted. Vejret er lidt nederen, så vi er hjemme og vaske tøj, gøre rent og bare nyde vi er til stede.

1.september – Den sidste dag på arbejdet 

Den sidste dag på arbejdet. Det har været en meget sørgelig men en dejlig dag. Alle er i godt humør og specielt nogle stykker som har ramt en lige i hjertet, er trist over vi skal hjem. De begyndte at græde, nogle stortudet og i det begyndte tårerne at trille ned!! Det er et livsbekræftende bevis på at verden ikke er så forskellige som så, men vi blot er mennesker og er fyldt med følelser og styrke. Vi er bekræftet i, at vi har gjort det godt. Puha det var svært at sige farvel til dem ALLE. Vi vil savne det hele. 

2. september

I dag var det bare os dag, og vil nyde de sidste par dage, inden hjemrejsen kommer. Vi tog til Piraeus for at shoppe lidt, og bare hygge. Vi spiste sen frokost og maden var lææææækker. Vi gik en tur langs vandet og kiggede på skibe som lå langs kysten. Her kan man igen tydeligt se hvem der har penge og ikke. Byen er fuld af liv og vi begge er enige om, at det er helt fint vi ikke bor inde i ”storbyen”, der er aaaalt for meget larm og mennesker. Herefter valgte vi at tage til Akropoli og gik en tur og se på seværdighederne. Vi kan konstatere det er mega smukt og fuld af turister. Senere på aftenen valgte vi at tag i byen, og fejre den 2. sidste dag 

3. september 

Sidste dag i Grækenland, den er gået så stærkt, næsten for stærkt. Alt er blevet til en hverdag, rutiner, arbejde, metro osv. Vi stod tidligt op og fik vasket det sidste og gjort hele hytten ren, så den blev efterladt pænt og ordentlig. I dag er dagen kommet hvor vi fik vores tattoos, som vi er 1000% tilfredse med, Mindet blev foreviget på vore kroppe! Vi er blevet stærke psykisk. Vi har været væk fra de trygge rammer, nyt arbejde med fremmede sprog, nye ting at forholde os l, kulturændring og det at tilpasse sig i et helt nyt samfund, samt kun at have hinanden. Vi gjorde det og er så stolte og taknemmelig over vi fik så stor en mulighed, både arbejdsmæssigt men også det at lære sig selv bedre at kende. Det er en stor oplevelse for livet og vi har lært så meget, positivt og negativt men alt i alt at sætte pris på lille Danmark OG FØDEVAREKONTROLLEN eksistere i vores land! Det hele giver hår på brystet og bredere skuldre.

4. september – Hjem til Danmark 

Vi blev enige om at tag en taxa fra lejligheden og hen l lufthavnen. Der var lidt kaos i da vi ankom l Athen lufthavn, men det lykkes os at komme sikkert igennem det hele. Vi har begge glædet os l at komme hjem efterhånden, men noget siger også bliv. Efterhånden er Katja dog blevet tilbudt nogle giftemål her. Vi skulle op klokken 4 i græsk d, så klokken 3 i dansk tid, og vi skulle flyve klokken 7 i græsk tid, så der er blevet sovet og blundet lidt på flyet. Det er så mærkeligt at skulle tilbage l hverdagen, efter at have vænnet sig l miljøet, kulturen og bare være os to. I morgen starter hverdagen igen med skole og arbejde.. men det bliver godt.