Lübeck, Tyskland 14. oktober - 4. november 2022

Denne rapport fortæller om mit forløb i Tyskland, hvor jeg igennem Erasmus+ programmet var i både Timmendorfer Strand og Neustadt. Vi startede med rejsen til Tyskland hvor vi blev samlet op i minibus og kørte mod færgen. Rejsen gik rigtig fint. Derefter blev jeg sat af på mit første sted jeg skulle være, jeg blev hurtigt taget imod af, af en af kokkene. Jeg blev vist rundt og derefter kørt til min lejlighed og mere eller mindre blev smidt af, jeg anede ingenting og jeg forstod ikke sproget. Jeg fandt mine kammerater som ikke kunne få deres nøgle og var sammen med dem indtil de fik nøglen. Vi så deres lejlighed og alting var fint. Jeg skulle først arbejde om onsdagen og det var også okay, jeg havde like 2-3 fridage. I de fridage var vi alle sammen i Seaworld, vi udforskede stadig Timmendorfer Strand og prøvede et par restauranter, vi forelskede os lidt i Edeka som vores supermarked og det brugte vi flittigt. Onsdag mødte jeg på arbejde, køkkenchefen var der ikke og jeg lagde hurtigt mærke til hygiejnereglerne på stedet, de var forfærdelige. Jeg gik lidt igennem første dag og det er altid svært og lære et nyt køkken og kende. Første dag var OK, jeg var lidt øv over min personalelejlighed lå 4km væk fra restauranten, også selvom jeg havde en cykel. Men mine kammeraters lejlighed lå 2,4km fra mit sted. Og det var op og ned af bakker og super hårdt. Anden dag var forfærdelig, der var intet og lave og jeg stod stille i 8 timer og lyttede til Tysk, jeg snakkede med Dorte og talte om og rykke sted, hun forslog noget i Neustadt der hed Pier 19. Så jeg kontaktede med det samme dem og hørte om det var muligt, og det var det. Jeg brugte omtrent 4-5 dage på og finde ud af rykning og det hele var et stort cirkus

jeg følte mig totalt lost. Jeg ringede frem og tilbage, havde ingen ide om hvordan jeg skulle fragte min kuffert til Neustadt som var 24km væk, så jeg endte med og tage en Taxi. Jeg kom så til Neustadt, som for resten var en meget federe by. Jeg udforskede lidt og skulle starte næste dag. Dog fandt jeg ud af jeg intet internet havde i min nye lejlighed. Så jeg måtte selv lægge ud for hele molevitten og købe tysk taletids kort, det var dyrt. Jeg nåede og arbejde et par dage på den nye restaurant pga. madforgiftning. Det fedeste ved hele turen var da en tysk ven og jeg tog til Hamborg sådan rimelig tilfældigt og festede på Reparbahn, det kan jeg 100% anbefale det var vældig sjovt. Hvis jeg skulle snakke om hvad jeg havde lært på denne tur har det meste været om mig selv, jeg har lært og tage meget mere ansvar, jeg har stået mere eller mindre 100% på egne ben, og det har jeg virkelig gavnet af. Jeg føler ikke jeg har lært nok om mit selve fag. Til folk der overvejer og tage til Tyskland ville jeg 100% lige tænke mig lidt om inden jeg gør det, man skal overveje om man er selvstændig og man kan stå på egne ben. Man skal også overveje om man har økonomi nok til det, fordi Erasmus+ pengene er ikke tæt på nok til 3 uger. Forvent at du skal stå for din egen planlægning og du må ikke være nervøs for og snakke med andre mennesker og ringe rundt. På de næste sider er der lige en masse billeder.