Amsterdam, Holland 14. oktober - 30. oktober 2022

14-10-2022

I dag var den store dag… Rejsen var lang og lettere kaotisk… Togene var proppet og folk skubbede og var ubehagelige. Det resulterede i en negl som flækkede ned i kødet… Av! Til gengæld fik jeg også brugt ventetiden på at nyde Hamburg! Europa har så meget at byde på, det tror jeg nogle gange at vi glemmer. Da jeg ankom tog min kæreste mig i biografen. Efter så lang en rejsedag var det lige, hvad jeg havde brug for.

15-10-2022

Stod sent op… Fredag var lang og trættende. I dag tog vi til fødselsdag. Det var sååå hyggeligt og jeg mødte en som arbejder som programmør. Det var fedt at høre om ting som jeg potentielt kommer til at arbejde med!

16-10-2022

Fridag

17-10-2022

Første dag på arbejde. Wuhuu! Som en start skulle jeg lære om noget som er lidt foran det vi kommer til i skolen. Objektorienteret programmering. Det er lidt kompliceret, men jeg har fået både video og tekst-materiale. Derudover havde jeg en online samtale med Novo Nordisk. Det gik virkelig godt, tror jeg i hvert fald.

18-10-2022

Så var det i gang med at se noget af Pygames basic funktioner. Noget kender jeg fra Python, andet er nyt. Der er meget man skal fange, men heldigvis findes der et utal af guides online, både på youtube og google.

19-10-2022

Jeg havde planlagt at drikke kaffe med en producer jeg kender om eftermiddagen. Det måtte jeg dog aflyse. Jeg vågnede med ekstrem hovedpine og brystsmerte. Pt. Går jeg og venter på medicin til mit hjerte, men der er lange ventelister i Danmark, da det skal gennem hospital, desværre ikke bare gennem egen læge. Derfor prioriterede jeg at bruge min begrænsede energi på de guides jeg begyndte på i går. Dem er jeg nu færdig med og jeg kan starte på selve spillet. Til det har jeg også en liste og en guide, men mere om det i morgen.

20-10-2022

I dag var en stor dag måske en af de største i hele mit liv. Her i uge 42 er der Amsterdam Dance Event, et kæmpe ugelangt event, hvor pladeselskaber, kunstnere og kæmpe firmaer afholder musikbegivenheder over hele Amsterdam. Jeg startede på min kode til spillet i dag, og har bare været super motiveret, fordi jeg vidste hvad der skulle ske senere. Siden 2020 har jeg udgivet elektronisk musik, som jeg selv skriver. Det har resulterer i 2 millioner streams og en masse support af nogle af verdens største kunstnere. I dag/nat blev min musik spillet til et event med flere tusinde gæster, wow…

Jeg blev ikke bare anerkendt af store artister, men af nogle af mine idoler, fik jeg har set op til længe. Mange af mine venner fra Holland kom for at se mig og min kæreste var selvfølgelig også ved min side. Han har selvfølgelig givet mig lov til at sove lidt længere i morgen, så jeg kunne nyde aftenen fuldt ud. Jeg drikker ikke pga. min fortid og til helbred og det kan nogle gange gøre at man ikke helt passer ind i musikbranchen. Men mine sange er mit hjertebarn og der skal mere end en kultur fuld af alkohol og stoffer til at vælte mig. Det føler jeg virkelig jeg fik bevist i dag, og det er bare endnu en milepæl i mit liv. For første gang i mit liv, ser min fremtid lys ud. En uddannelse, kæreste, bil, kat, hobby … Men ikke mindst er jeg glad.

22-10-2022

Min kæreste har arbejdet hårdt, da han har en deadline på et større projekt i morgen. Det inkluderede en hjemmeside, som så vildt godt ud. Han foreslog en youtube serie om web-development den skal jeg helt klart se næste uge. Selvom han har arbejdet, har han også gjort tid til mig. Fra mandag har han samtaler med nye klienter, og det har jeg fået lov til at være med til at overvære.

23-10-2022

Fridag

24-10-2022

Svar fra Novo Nordisk… Der var desværre en, som var længere i uddannelsen end mig. Dog spurgte jeg om feedback og fik at vide både min ansøgning og samtale var fænomenal, og at det kun var pga. personen var så meget foran på programmeringen. Det skal jeg lige tygge på for hvordan søren lander jeg så lige en læreplads?

25-10-2022

Så begyndte udfordringerne. Det med at koble grafik og bevægelse sammen er noget af en mundfuld. Et spil med baner og et mål, får jeg nok ikke færdigt, men til gengæld lærer jeg noget af disse bump på vejen. Min kæreste har en eksamen i morgen så vi har aftalt jeg begynder på at se youtubeserien om hjemmesideprogrammering indtil han er hjemme igen.

Uh! Og så fik jeg jo overværet nogle af hans samtaler med nye potentielle kunder.

26-10-2022

Alt gik som planlagt. Jeg fulgte youtubevideoen og det er så meget federe, en jeg regnede med. Det skal jeg helt sikkert fortsætte på derhjemme i Danmark, for det virker som noget jeg potentielt ville nyde at lave i fremtiden. Spillets animationer virker næsten, men det er svært. Senere på dagen var vi på museum, jeg tog både billeder, videoer og har købt postkort med hjem.

27-10-2022

Alt vi satte som mål for min kode, er nu nået. Så kan jeg så tænke over, om jeg vil lave videre hjemme i Danmark. Der er flere ting jeg ville ønske var bedre, men jeg havde også sat umenneskelige grav overfor mig selv. Det er selvfølgelig også en vigtig lektie. Generelt har jeg det med at sætte alt for høje krav overfor mig selv. Det gør dog også at jeg altid knokler hårdt for at blive bedre og jeg giver ikke op.

28-10-2022

Sidste arbejdsdag. Det har været sjovt, udfordrende og ikke mindst lærerigt. Det er helt sikkert noget jeg vil se tilbage på. Koordinatoren fra Novo Nordisk Kalundborg har videresendt min ansøgning til deres andre afdelinger med en anbefaling, wow. Fed afslutning på min praktik. Måske er der håb for en læreplads alligevel?

29-10-2022

Sidste dag med tid til Amsterdam. Vi fik god mad, så en film i biografen og nød området i både Halloween og julepynt. En både smuk og dyster by, så mange kontraster, så mange mennesker.

30-10-2022

Hjem igen 😊