Tyskland, Lübeck d. 16/10/2023 - 03/11/2023

Mustafa Zuhric dagbog for praktikophold i HABOTEC.

Uge 42

Den første dag jeg var dernede pakkede jeg ud, og så var planen egentlig at jeg skulle have taget bussen til praktikstedet for at se hvilken bus jeg skulle med og hvornår jeg skulle af, men den anden praktikant ville hellere op og se byen så det gjorde vi i stedet, vi gik fra vores opholdssted og prøvede at finde centrum, det var lidt sværere end regnet med men vi fandt det. Om morgenen ville jeg have taget et bad men der var ikke noget varmt vand, så det blev skam til et meget hurtigt koldt bad. For at komme på ”arbejde” skulle jeg tage en bus kl. 05.17 og mødetiden var 6.30 for mig, syntes det var ærgerligt vi ikke fik en tættere bolig for det tog en time fra opholdsstedet til HABOTEC. På HABOTEC, syntes jeg det var lidt mærkeligt at der ikke var nogen der tog imod os eller forklaret hvad planen var, det eneste de sagde var, hvem vi skulle køre med og det var det. Den første uge var jeg sammen en der hed Maslum som var færdigudlært og en der hed Rania som var lærling, vi skulle arbejde på en Corny fabrik hele ugen. Maslum virkede rigtig flink og dygtig, men som han forstod så måtte jeg ikke lave noget mens jeg var der, så jeg så på mens Rania arbejdede og prøvede at spørge ind til hvad hun var i gang med at lave, men hun var skam en person af meget få ord. De skulle lave 4 lampeudtag med DIM, 3 stikkontakter i hver side og et netværksstik i hver side på et lille kontor i hjørnet af bygning. Den første uge bruegte de det meste af tiden på at trække ledninger og måle. Arbejdstiden slutter kl. 16.30

Uge 43

Mandag til onsdag. Denne gang fulgtes jeg kun sammen med Maslum, det var rigtig fedt for nu havde han tid til mig. Først tog vi hen til Corny 3 lagerplads og skulle udskifte EXIT skilte, denne gang fik jeg lov til at lave noget, til at starte med hjalp jeg til, hvor bagefter jeg fik også lov til at bore hullerne og sætte skiltet selv op. Bagefter tog vi tilbage til Corny fabrikken og fortsatte hvor de slap sidst, vi skulle sætte en 16mm2 stikledning fra forsyningstavlen til en fordeler tavle i kontoret, det var skam et tykt kabel som var svær at arbejde med, men det gik dog. Han gav mig opgaver hvor jeg så arbejdede for mig selv og han lavede noget andet. Efter et stykke tid hvor han så om jeg kunne finde ud af det eller ikke, gav mig lov til at arbejde alene, og det jeg

var jeg var i tvivl om eller kommunikationen fejlede bad jeg ham vise mig først hvordan det skulle gøres og så gjorde jeg resten. Til at starte med skulle jeg samle kablerne fra de 4 DIM lyse i en samledåse og muffe dem sammen i loftet og føre et kabel derfra til fordeler tavlen. Så fik jeg lov til lave potentiale udligning, mellem data skuffen og stikledning. Hvor til sidst jeg fik lov til selv at bestemme hvordan jeg ville samle kablerne i fordeler tavlen, det syntes jeg var fedt. De tre dage var nok de bedste ud af hele opholdet for der havde han tid til at lære mig ting og forklare.

Torsdag havde jeg det skidt, så jeg meldte mig syg.

Fredag, var jeg på samme arbejdsplads som Siddart på MPI, der må jeg sige at det sted eller menneskerne var meget svære at arbejde med, alle var sure eller irriteret. Jeg var sat sammen med en der hed David og Matthew. Denne dag føltes på ingen måde produktiv, David var på stueetagen, jeg var på 1.sal og Matthew var på anden sal. Det vi skulle gøre, var at David ville række mig et kabel ad gang og jeg skulle give den videre til Matthew ovenover mig, alt i alt blev det til 4 kabler og så var der stort set ikke mere. Meget kedeligt sted.

Uge 44

I denne uge skulle jeg var sammen med en der hed Ricardo og Rania fra den første uge af. Først skulle vi hen på et hotel som hed AJA hotel, der skulle vi finde en fejl i belysning ved deres svømmehal. Først gik vi ned i kælderen, der skulle han fumle rundt med noget der lignede en eltavle men var styret elektronisk? Prøvede at spørge ham men forstod ikke helt, derfra kunne han slukke for strømmen til belysning, så de kunne se om der sket noget med kablet. De kunne vist ikke finde en fejl, så de bad om at ringe hvis det skete igen. Så har jeg været på en teaterskole tror jeg det var, eller hvor de skriver manuskripter til teater, der skulle vi udskifte omkring 19 branddetektorer i loftet, Ricardo gik i gang med det, mens Rania skulle føre et kabel fra 1 sal og ud til gården til en udendørs lade station til elcykler. Først målte de væggen for at tilpasse kabelskjuler. Det gik der lang tid med for kablet skulle ned fra 1 sal og ned til stuen og der var også mange kanter/sving så de skulle skære i en del kabelskjuler. Efter det hjælpes Rania og jeg med skrue dem på og sætte kablet i.

Oplevelser

Jeg har været forbi Holstentor som var rigtig flot især om aftenen når det var lidt mere mørkt var det rigtig iøjnefaldende, Så har jeg været forbi Mariekirke, var henne og se Hansemuseum og så nogle andre kirker som jeg ikke rigtig fik navn på, ellers så har jeg besøgt Travemünde som virkede mere som en turist by, med strand og hoteller. Synes de mennesker jeg har mødt og snakket med i Tyskland var flinke og rare at snakke med.