Dagbog: Praktik i Tyskland

Forventninger: Før vi tog af sted havde jeg en forventning om at det ville blive en meget lærerig tur, men samtidig også en rigtig sjov og hyggelig tur.

Første uge: Vi ankom til lejligheden søndag i Tyskland hvor vi skulle bo. Lejligheden var over alle forventninger. Vi havde dejligt stort toilet, køkken, stue og værelse. Søndagen gik faktisk bare med at slappe af, tjekke lejligheden ud og få os noget god mad før vi skulle i seng og tideligt op og på arbejde. Mandag morgen stod vi alle tideligt op fordi vi skulle på arbejde.
Firmaet jeg ankom til var meget imødekommende og rare at snakke med. Vi brugte den første halve time på at drikke kaffe, spise lidt morgenbrød og snakke. Hele den første uge brugte vi på at sætte radiatorer op og trække rør til dem, og lave kloak.
Det var meget sjovt og prøve at lave kloak i jorden da det ikke rigtigt er noget vi får lov til at lave i Danmark, da vi ikke må arbejde med det under jorden. Det var lidt af en udfordring da jeg ikke havde prøvet det før, og da vi ikke bruget en rendegraver men derimod skulle bruge skovl og spade til at grave dem helt fri og få sat nye muffer og rør på.

Da vi gik i gang med at skulle trække rør og sætte radiatorer op og forbinde dem, var der ikke så meget udfordring over det, da det var noget jeg havde prøvet mange gange før. Derfor var den svend jeg var ude med var også rimeligt imponeret.

Anden uge: Anden uge var jeg ude og lave store installationer, som var rigtig lærerigt. Vi var 3 om at sætte en hel installation op, hvilket tog 1 dag. Ude hos kunderne fik vi oven i købet drikke penge, kaffe og kage. I Tyskland føles det som om man bliver værdsat rigtigt meget. Når vi satte installationerne op skulle vi også lave alt det elektriske, hvilket var meget lærerigt da det ikke var noget jeg havde prøvet før, og tyskerne oven i købet vidste alt om det.

3. uge var bare servicetjek og installationer som jeg forklarede om før.


Lidt om firmaet og vores weekender
: Vores ene weekend gik med, at vi skulle til Hamborg, hvor vi skulle spise og hygge lidt på et slags julemarked hvor der var store forlystelser og konkurrencer. Efter vi havde været ude og spise og været på julemarked tog vi til reeperbahn, hvilket er en stor gade hvor der ligger klubber og barer hele vejen ned.

Lidt om firmaet: Mit firma var et meget hyggeligt om imødekommende firma, med masser af flinke mennesker. Vi havde det virkeligt sjovt på arbejdet, samtidig med at vi fik lavet noget, hvilket bare får dagen til at gå hurtigere. Mit firma så ud til have være rimeligt lille med kun ca 15 mennesker, men jeg fandt så ud af at chefen også lige havde 2 andre firmaer.