Dagbog. Erasmus i Lübeck 2018

Uge 1

Magnus og jeg var de første der ankom til vandrehjemmet i Lübeck, sørgede for nøgler osv. Ellers så var første dag ellers meget stille og roligt til de andre kom, og vi kunne hjælpe hinanden med alt det praktiske. Og selvfølgelig med mig på ukulele som godnat sang.

 

 

 

 

Min første arbejdsdag forløb meget speciel…. Jeg møder ind på deres lille kontor hvor jeg bliver taget imod receptionisten og svarer selvfølgekig på mit gebrokne tysk, men bliver taget imod af Herr Meyenborg, og bliver introduceret til alle medarbejderne lige hurtigt, men til sidst bliver introduceret til min svend som var hed Thomas Möller. En ældre der tog tingene meget stille og roligt, men alligevel arbejdede i et utroligt højt tempo. Jeg var allerede fra dag 1 meget imponeret over hvor rutineret Herr Möller var. Der var ikke en bolt, eller ikke en ting han ikke vidste hvad var. Thomas havde også været lærling det sted, og havde arbejdet der i 38 år. I starten troede jeg at Thomas var meget stille og rolig og ”gammel dags”…. Men det var han tydeligvis ikke. Thomas og jeg fik en hobby med at ofte skæregrimasser til hinanden, eller vurdere om det var sjovere at skifte det der baghjulsleje, eller hjem til konen og få skæld ud.

Ellers forløb resten af ugen meget ensartet. Vi havde ikke noget køleskab, eller køkken på vandrehjemmet, så det var en god undskyldning for at spise ude hver dag… vente på alle kom hjem.ud at spise, med bajer selvfølgelig, også hjem og hygge snakke med ukulele.

 

 

Uge 2

I 2. uge skulle vi flytte til et nyt sted, og alle os håndværkere var begyndte at blive rigtig gode venner, og jeg var også begyndt at snakke rigtig godt med en af de andre lærlinge på værkstedet der hedder Ruslan. I den anden uge var også første Thomas og jeg havde en bil inde der ikke var en Mercedes. Det var en splinter ny Skoda, og det var første gang at Thomas sådan rigtig lod mig arbejde og skrue, jeg tror også at det var fordi jeg selv var begyndt at gøre mange ting, men altså. den skulle have nyt gasspjæld, da det gamle allerede var tilsodet. Det siger noget om hvor skidt der er at have egr, og hos vw er det jo et kendt problem.

Thomas lærte mig også mange andre tricks om hvordan og hvorledes man skulle angribe en opgave an. Han var ufattelig lærerig. Fx han hamrede 3 steder på en bremseskive, også stod han med den i hånden, da han lige vidste hvor den plejede med at sætte sig med rusten.

Ruslan og jeg var også begyndte at lave ret meget ballade i pauserne. Vi har lavet krig hvor vi skyder gummihandsker efter hinanden. Spille fodbold med en tynde, og kørt ræs med en lille moon car. Og til sidst men ikke mindst…. Vi sætte også ild til ruslan.

Uge 3

i den sidste uge havde jeg fået en ny svend som var Thomas lillebror, han hed Markus. Markus var en lift anden person.. han holdte meget af at drille mig, og forskrække mig når jeg kiggede væk. Men de første to dage satte Markus mig til at arbejde sammen med Jürgen som var en af de andre mekanikere, en lille rar mand med briller som elsker offroading, og som også var ham jeg fik drikkepenge med da vi var ude at aflevere en bil. Meget snaksagelig fyr.

De sidste 3 dage var jeg sammen med Markus som var pladesmed, eller rustarbejder. Jeg har lært en masse om hvordan de laver rust i Tyskland, og det gør de helt anderledes i Tyskland. Det er både med zinkbehandling og konverter , og alt bliver skilt ad i lag og behandlet.

Til sidst har jeg vel bare at sige at jeg har nydt det, jeg har fået nogle nye venner, brugt mit tyske, og været åben, og os 6 mennesker er blevet vildt gode venner, vi ses stadig ofte.

 

Ps ruslan kommer og besøger mig i juleferien.