Spanien, San Sebastian d. 12-25 november 2023

Tur til San Sabastian Min rejse til San Sebastian, i Baskerlandet i Spanien. Der begyndte den søndag den 12. november, var fyldt med spændende oplevelser. Efter at have taget fly fra København til Amsterdam, hvor vi ventede 1time for og flyve videre til Bilbao, ankom vi endelig til San Sebastian og fandt vores hostel. Den første dag på en industriteknikerskole var præget af forventninger, men det var først den næste dag, at vi virkelig kom ud på værkstedet og oplevede, hvordan de lokale arbejdede med deres maskiner. Vi var der nede for og lave legetøj til en lokal skole der lå i byen Usurbil. Hvor børnene var fra 2år og op til 12års alderen.

Desværre blev nogle af os ramt af madforgiftning torsdag den 16. november, hvor jeg måtte blive hjemme på hostlet, sammen med nogle af de andre og hvile. Heldigvis kom jeg mig og kunne deltage igen den onsdag 22. november, hvor jeg arbejdede sammen med baskerne, der var en smule bagud på grund af sygdomme i gruppen.

Projektet blev ikke afsluttet som planlagt, og torsdag den 23. måtte vi erkende, at vi ikke kunne nå det. Dog var det stadig en lærerig oplevelse, og fredag den 24. afsluttede vi rejsen ved at levere legetøjet til en lokal børnehave/indskoling og deltage i aktiviteter som det lokale spil Pelota. Efterfølgende nød jeg tid med mine klassekammerater og lokale venner, inden vi lørdag den 25. vendte hjem til Danmark.

Selvom der var nogle udfordringer undervejs, var at turen til San Sebastian en berigende oplevelse med nye kulturelle indblik og mindeværdige øjeblikke. Vi fik oplevet deres forskellige madsteder og bar, hvor det ikke bare en bar men også et madsted. Hvor der serveres pinthos, som er nogle forskellige små anretninger. Som man spiser mens man også drikker en sodavand.

Så man går fra bar til bar, og smager en sodavand og en pinthos. Tegnet og tilrettelagt af selveste mister Espersen himself!