Lübeck (Tyskland)

Min dagbog

Førstedag: 14.nov. –  I dag skal jeg mødes med Anne, hun skal hjælpe mig med at finde vej til praktikpladsen. Samtidig mens jeg er nervøs er jeg også meget spændt. Efter 10 minutter, ankommer vi til praktikpladsen jeg hilser på alle i butikken og siger så farvel til Anne, og så er min første arbejdsdag startet.

Jeg får af vide at jeg får fri kl 19.00, og jeg kan ikke vente med at komme hjem til min arbejdspartner og fortælle om min dag og høre hendes.

Anden dag: 15 nov.– Næste dag skulle jeg selv finde vej til butikken, det var ikke så svært som jeg ellers troede, da jeg ankom til praktikpladsen hjalp jeg med at åbne butikken op, sætte alle skoene pænt på plads osv. Senere fik vi noget tid til at snakke med både chefen og kollegaerne, jeg syntes at de alle var meget venlige og forstående ved mit sprog da jeg ellers ikke rigtig kunne snakke det flyende.

Tredje dag: 16 nov. – I dag, kunne jeg finde vejen til butikken uden en bagtanke om at fare vild, da jeg ankom til butikken, hjalp jeg butikken med at åbne op og sætte deres varer på plads osv. Min kollega Valentina tilbød at vise byen rundt på fredag, og det ville jeg meget gerne, jeg synes det var meget sødt af hende. Da jeg kom hjem tog mig og min arbejdspartner ud og spise, på en resturan som jeg opdage mens jeg var på arbejde, i min pause.

Fjerde dag: 17 nov. Da jeg ankom til butikken, kendte jeg rutinen som var at åbne butikken, støvsuge, sætte varer på plads og ellers tørre støj af. Samtidig med jeg lærte personalet af kende, så lærte jeg også sproget. Jeg talte med mange tysker og jeg synes det var så sjovt. Min chef spurte om jeg ville prøve at arbejde om lørdagen, og hvis jeg ville det, så skulle jeg få fri fredag –  Det ville jeg meget gerne.

Femte dag: 18 nov. I dag havde jeg fri fra butikken og det havde min arbejdspartner også så vi besluttede at udforske byen. Hele dagen havde vi shoppede, og sidst på aften mødes vi med min kollega Valentina igen, og vi tog alle 3 på vanpibecafe.

Sjette dag 19 nov. – I dag da jeg ankom til butikken, var Valentina i butikken (kollega) og hun fortalte at chefen ikke skulle være der i dag da jeg nu kendte både butikken rutinen og personalet.

 

Syvende dag: 20 nov. Om søndagen i Tyskland har alt lukket ung taget bager og restauranter.

Mandag

Ottende dag: 21 nov. En uge er gået og jeg har lært rigtig meget ting, nu kunne jeg godt arbejde selv hel uden hjælp, senere på dagen vidste min chef mig hvor deres skolager lå og hvordan jeg skulle hente skoende.

Niende dag: 22 nov. Jeg ankom til butikken og jeg begyndte med at støvsuge hele butikken og elleres hjalp jeg kunderne med sko.

Tiende dag: 23 nov. I dag har jeg snakket med mine kollegaer meget da vi ikke havde noget at lave, det hele var næsten sjov og ballade.

Elite dag 24 nov. I dag har dagen gået så stærkt, og fik endda en time tidligere fri, mig og min arbejdspartner blev hurtige enige om at tage en tur i julebyen, derefter vandpibecafe.

Tolvte dag: 25 nov.   I dag er det fredag, det vil sige snart weekend det glæder jeg mig til så jeg kan sove længe for selvom det er lærerige dage så er det også meget lange timer. I butikken snakkede jeg med Valentina og hun spurte om jeg ville med til noget der ligner lidt et loppemarked men kun for kvinder, og det ville jeg gerne, dagen gik med at hjælpe kunder og jeg lærte mere og mere tysk, nu kunne jeg forstå det hele.

Trettende dag: 26 nov. – I dag har jeg sovet længe, da vi stod op tog vi i julebyen og ellers bare hygget.

Fjortende dag: 27 nov. – I dag er det søndag og det vil sige vaske dag. Vi gjorde rent i hele legligheden. Og sidst på aften tog vi ud og spise.

Mandag

Femtende dag 28 nov. i dag er det mandag, og vi skal til Hamborg med Tina, Nina, Anne og alle de andre praktikanter, vi alle skulle mødes på stationen i Lübeck og der tog vi toget alle samme, sammen. Da vi var ankommet til Hamborg tog vi alle ud og spiste, efter vi havde spist fik vi 2 timers fritid til at lave hvad vi ville. Jeg og min arbejdspartner tog ind til Rauthause (rådhus) og shoppe. Efter vi havde shoppet skulle vi alle mødes ved spise stedet og derfra skulle vi gå hen til noget Nina og Anne havde angeret. Det var en slags historie om Hamborg mens de fortalte så spillede de som om det var nutid i Hamborg, for flere 100 år tilbage, så faktisk var det lidt uhyggeligt, men meget sjovt. Efter turen, tog vi alle hjem til vores leglighed.

16 dag 29 nov. -I dag er det tirsdag og skal møde 10.30 som alle andre dage, det er også min sidste uge. Da jeg var ankommet til butikken åbnede vi op og satte varerne på plads, og ellers hjalp jeg kunder og fik snakket med masse med mine kollegaer.

Syttende dag: 30 nov. – i dag fik vi meget at lave på arbejdet, fordi vi fik nye vare. Mit job var at sætte prismærke i og sætte skole inde på laget de rigtige steder. Da jeg kom hjem var jeg meget træt, jeg spiste hurtigt og gik i seng.

Attende dag 1 dec.: nov. – i dag da jeg var ankommet til butikken støvsugede jeg hele butikken vaskede vinduer og hjalp kunderne, Jeg fik en time tidligere fri, det var også min allersidste dag i Tyskland og på arbejdet, min chef havde lavet en gave til mig, det blev til en stor taske et par sko og en pung.

Nittende dag: 2 dec. I dag skulle vi hjemad, vi fik besked på at udlejeren af legligheden vi komme og se om hendes leglighed var som den skulle være. Det hele var fint og nu kom Ninna som kørte mig og min arbejdspartner til stationen, vi steg af med vores kufferter og ventede på bussen, da bussen var kommet satte vi os ind og kørte tilbage til Danmark.

 

Med venlig hilsen

 

Berivan Sari